Particip, nu asist!

Amintiri din viitor. Sau povestea casei de vis.

Haide cu mine! Haide să-ți arăt, într-un tur virtual, povestea casei mele de vis! 🙂

Ce înseamnă, de fapt, o casă a visurilor mele? Acolo unde mă simt bine în pijamale, pe pragul ușii, bând cafeaua de dimineață cu ochii pierduți pe undeva prin grădina din fața casei. Liliac alb împletindu-și crengile în cel mai armonios vals al naturii cu cele ale vecinului liliac mov și mirosul zambilelor în aceleași culori, viorele, narcise galbene, zumzet timid de albine și gândacii-domnului ce-și întind ochelarii de pe spate la soare, ca după o ședință de înot olimpic.

gradina mea in culori

La intrare, imediat ce depășesc treptele ce-mi stau blânde sub tălpi, preșul vesel îmi aduce aminte de copilărie. 🙂

pres fluture

Aerul cald și proaspăt mă învăluie asemeni unui cearșaf ce-ți mângâie glezna abia retrasă între așternuturi, după o zi solicitantă la birou. Din holul scurt, cu oglinda înrămată în dreapta și tabloul simplu, cu peisaj de țară, undeva în mijloc, dai direct în living. Prima privire îți este furată de colțul de lectură: cu un tapet extrem de interesant, îndrăzneț și sugestiv, citirea cărților mele preferate se transformă aici într-un adevărat ritual practicat cu strictețe în fiecare seară, înainte de culcare.

colt de lectura

Mă știu – fug de designul minimalist. Prefer mobila veche, old fashion with a touch of modern (design). Așa că alegerea mea a fost destul de simplă atunci când m-am gândit cum va arăta sufrageria:

living

Da, albul este impresionant atunci când îl folosești în felul acesta. Zidul din cărămizi, lustrele alese cu design atrăgător, verdele crud al plantei și covorul… Covorul acela în culori pale, dar foarte jucăuș, mă trimite cu gândul la câteva dale de exterior, ce susțin o măsuță de grădină – partea mea de afară fix în miezul locuinței. Nemaipomenit! 🙂

În spatele acelui ghiveci cu lămâi (da, am un lămâi în casă, îmi place tare mult), pe peretele cu fereastra, îmi doresc să schimb tapetul. Aș prefera unul în același stil, dar parcă mai aproape de natură…

tapet

Imediat în stânga este bucătăria mea open space, mobilată rustic – înaltă, mult lemn, spațioasă și foarte practică. Am ales special o pardoseală rezistentă la apă pentru că, neîndemânatică din fire, sigur aș avea probleme fără. Dulăpioare din lemn, scaune înalte (nu-s ele cu trei picioare cum erau odată, dar arată extrem de bine), televizorul a dispărut de acolo între timp, un radio i-a luat locul de cinste, iar prin ferestrele mari, lumina soarelui de dimineață mă petrece în periplul meu între ceainicul de pe aragaz și feliile de pâine prăjită, pe care întind unt și dulceață de vișine făcută în casă.

bucatarie stil rustic

Am optat și pentru o mușama ca la mama acasă, una cu floarea-soarelui, colorată, veselă și cât se poate de… rurală. Nu mai citi așa concentrat, zâmbește! 🙂

fata de masa

Vezi holul din imaginea cu livingul? Acolo este poarta mea către liniște și meditare – de aici se deschid ușile către dormitoare.

Primul dormitor este viu, are viață, este verde, cu ferestre ce dau către grădina din fața casei. Am păstrat cumva din aerul ștrengăresc al livingului.

dormitor verdePână să arate așa cum ai văzut mai sus, a fost așa:

dormitor

Iar la întrebarea covor sau mochetă…

covor sau mocheta

…cu siguranță, covorul!! 😀 Mi-am ales deja modelul de la magazinul Diego, nu rămâne decât să aștept livrarea la domiciliu. Pe lângă consilierea profesională (de care clar aveam nevoie), m-am putut bucura de tăierea la dimensiune a mochetei din dormitorul meu pictat în nonculori, la fel și de surfilare și tivire a perdelelor.

dormitor alb negru

Dar dormitorul nu-i complet așa. 😀 El a fost gândit special pentru fetele mele noncolorate:

Dincolo de toate acestea, sper că ți-a plăcut călătoria prin amintirile mele viitoare. Acum, așază-te confortabil pe canapea, uite și ceaiul, și hai să vorbim! E simplu. Casa mea din vis este acasă la mine. Bine ai venit! 🙂


#3. Tocmai ați citit „Povestea casei de vis”, articol scris pentru Spring SuperBlog 2016, „Imaginație și creativitate pentru casa ta de vis”

super-blog.eu diego_RO-300x101

Comments

comments

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: