Particip, nu asist!

Arta de a dărui flori. Florile Reginei.

Trăim într-o lume tot mai complexă, în care lucrurile simple, pure sunt foarte greu de găsit. Dar nu imposibil.

Rareori ai ocazia de face bine cuiva. O bucurie, fie ea cât de mică, este binevenită oricând. Un zâmbet valorează cât o mie de cuvinte atunci când chipul persoanei dragi este luminat de surpriza de a primi un buchet de flori cadou, de exemplu. Gesturile sincere către persoana iubită, către mamă sau prietena cea mai bună ar trebui să fie un obicei, nu numai o ocazie. Deși putem face un obicei dintr-o ocazie. 🙂

Haideți să ne facem un obicei din a trăi frumos, calzi și liniștiți, cu bucuria zilei de azi și a momentului „acum”! 🙂

Nu ar trebui să mai amâni clipa aceea. Ia-ți inima în dinți și dăruiește-i iubitei tale un răgaz în care să se bucure de relația voastră, de atenția pe care i-o acorzi. Nu mai căuta motive cum că ești departe și nu-i poți oferi o floare drept mulțumire și apreciere. Poți apela cu încredere la profesioniștii în arta de a dărui flori.

facebook.com/livrare.flori.bucuresti
„După femei, florile sunt cele mai îndrăgite lucruri pe care Dumnezeu le-a dăruit lumii.” (facebook.com/livrare.flori.bucuresti)

Cu o floare chiar se face primăvară! Primăvara începe cu tine!

Acum ai posibilitatea să-ți surprinzi persoana dragă trimițându-i flori la domiciliu, fix la ea acasă. Parcă o vezi cum se dă leneșă jos din pat, dând pătura și pisica la o parte din poală, și cum răspunde la ușă cu ochii întredeschiși. E vineri seară, abia mâine are petrecerea de ziua ei, nu are invitați azi, oare cine-o fi?… Erai tu! 🙂

Era internetului, secolul vitezei informațiilor, de ce nu și epoca florilor online?

Nu, nu flori virtuale, ci o florărie online. 🙂 Îi plac crinii, dar și trandafirii? Ai nevoie de livrare de buchete din crini în București? Atât de simplu: alegi buchetul de pe site, îl configurezi, iar trimiterea florilor la destinatar nu a fost nicicând mai simplă de atât. În 3-4 ore, surpriza va fi gata! Livrată în aceeași zi. Să nu uiți de bilețelul de dragoste! Dacă nu ai inspirație, poți scrie un citat ce-ți merge la suflet și vei merge la sigur.

super-blog.eu flori9
„Dacă pentru fiecare gând la tine ar apărea o floare, întreaga lume ar fi o grădină înflorită.” George Budoi (Dicționarul dragostei)

Arta de a dărui flori. Florile Reginei.

„După război, pasiunea pentru gradină a venit spre mine cu o forță pe care nu am cunoscut-o înainte. Flori peste tot, în grădini, în case, în spitale, în fiecare colț de stradă, flori, flori în semn de speranță și credință. Și după aceea am creat grădini peste tot unde m-am dus, grădini colorate, grădini pentru memorie, pentru bucurie și frumusețe.”

Regina Maria a României

Regina Maria a României, în grădina cu crini și un buchet de trandafiri (www.tkinter.smig.net)
Regina Maria, în grădina cu crini și un buchet de trandafiri
(www.tkinter.smig.net)

Un exemplu de eleganță și pragmatism, de voioșie și blândețe, Regina Maria a fost supranumită „ultima romantică, prima femeie modernă”. Florile preferate de Regină erau mai ales crinii, dar și irișii (cunoscuți după denumirea populară de „stânjenei”) și trandafirii. Am găsit online un astfel de buchet aromat, extrem de frumos și special, disponibil la o florărie cu livrare în București. Îmi doream să împletesc armonios puritatea și noblețea crinilor albi cu gingășia trandafirilor roz, adunate într-un buchet de recunoștință adusă profesoarei mele de istorie din liceu, o admiratoare a întregii activități a Reginei Maria, și, în același timp, o femeie deosebită și sensibilă, pasionată de profesia dumneaei, dar adânc ancorată în realitatea zilelor noastre.

Buchet de crini albi și trandafiri roz (livrarefloribucuresti.ro)
Buchet de crini albi și trandafiri roz (livrarefloribucuresti.ro)

Au trecut (deja) 10 ani de la terminarea liceului și nu-mi imaginez o ocazie mai bună de a trimite un buchet de flori omului drag ce m-a ajutat în a face primul pas către o carieră strălucită, ce mi-a susținut aspirațiile în perioada zbuciumului adolescentin.

A dărui un crin reprezintă un simbol al mândriei, nobleței, dar și delicateței, crinul imperial fiind, ca nicio altă floare, mesager al celor mai sincere sentimente! (livrarefloribucuresti.ro)

Acum locuiesc în străinătate, iar acest lucru nu-mi permite să-i fac o vizită doamnei profesoare la acest ceas aniversar. Mă bazez, în schimb, că buchetul de crini îi va însenina ziua, iar rozul trandafirilor prinși între cupele albe, mari, fragile ale crinilor imperiali îi va colora frumos obrajii delicați, mângâiați de vreme.

Regina Maria
Foto: Regina Maria ca soră medicală pe front în timpul primului Război Mondial (oradereligie.wordpress.com)

„Între aleea mea de crini de la Balcic și primii crini admirați în grădina Papei, viața mea aproape întreagă se găsește încadrată.”

Regina Maria


#10. Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016, „Buchete surpriză! Flori livrate acasă sau la birou!”

Comments

comments

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!