Particip, nu asist!

Astăzi sunt ambasador Vacanțe Speciale în România!

Paștele se apropie și, firește, ne gândim toți să luăm o pauză de la agitația zilnică, să petrecem zilele de concediu departe de stresul cotidian, să avem parte de o vacanță în toată regula. Căutăm spații în natură, verzi și calme, ce ne-ar putea încărca bateriile pentru încă o perioadă.

Dacă mă întrebați pe mine, eu prefer muntele. Creste mărețe, acoperite încă de zăpadă, păduri ruginii ce încep să înverzească în obraji, case din lemn răsfirate pe dealuri, legate între ele doar de-un drum de piatră, înconjurate de miros de iarbă proaspătă și fum leneș ce iese din coșuri…

super-blog.eu VacanteSpeciale.ro-Elvetia

Dacă vrei să trăiești și tu experiența unei vacanțe speciale, îți recomand un concediu pe Valea Oltului, una dintre cele mai ofertante destinații turistice din România, din punct de vedere al atracțiilor turistice pe care le puteți vizita în această zonă. Dacă nu dispui de foarte mulți bani, sau pur și simplu nu vrei să aloci un buget foarte mare cazării, atunci îți recomand Hotel Căciulata, un hotel de 3* din stațiunea balneară cu același nume, unde poți beneficia, prin intermediul Vacanțe Speciale / CND Turism, de oferte speciale:

tarife hotel caciulata

Înainte să plecați de acasă, ar fi bine să vă gândiți cât timp aveți la dispoziție și cam pe unde ați vrea să mergeți în vizită. Ca să vă fie mai ușor, m-am gândit eu să vă recomand câteva locuri de relaxare.

Prima pe lista atracțiilor zonei este Mănăstirea Cozia. Ctitorită în 1387 de către Mircea cel Bătrân, Domnitorul Țării Românești, clădirea mănăstirii reprezintă cel mai vechi și, implicit, cel mai important monument de arhitectură și artă medievală din Țara Românească. Atrage anual mii de turiști, printre care m-am numărat și eu. 😀

Dacă ați ajuns în zonă, nu trebuie să ratați Schitul Ostrov. Am scris despre asta chiar aici, pe blog:

Următoarea oprire a fost într-un loc cu adevărat magic. Nu încerc să conving pe nimeni de nimic, dar sentimentul pe care l-am avut atunci când am ajuns la Mănăstirea Ostrov nu se compară cu nimic din ce trăisem în celelalte mănăstiri vizitate – Curtea de Argeș sau Cozia. Dimensiunile reduse ale bisericuței, ce datează din anii 1520-1521, fiind ctitorită de domnitorul Neagoe Basarab și soția sa, doamna Despina, oferă schitului o intimitate greu de găsit în altă parte.

Fotografiile vorbesc de la sine și, dacă nu erați convinși să mergeți, acum sigur veți dori să pășiți într-o altă lume:

Printre altele, poți merge să vizitezi Ruinele Castrului roman ArutelaMuzeul Satului Bujoreni sau Mănăstirea Stănișoara, o mănăstire de călugări, ce poartă hramul Sfântului Gheorghe. Actuala biserică din piatră a fost construită între anii 1903-1908, sub ctitoria episcopului Gherasim Timus, loc în care monahii duc o viața austeră – nu consumă deloc carne, iar slujbele se țin noaptea.google.ro manastirea-stanisoara-valcea-turistica

În apropiere de Râmnicu Vâlcea, am găsit o casă oltenească, unde am mâncat una dintre cele mai bune ciorbe de fasole cu afumătură în coajă de pâine, cum s-ar zice. 😀 Recomand și așa ceva.

ciorba de fasole in coaja de paine

Sibiu te așteaptă ceva mai departe, la vreo 77 km de Căciulata, dar te asigur că vei petrece clipe minunate vizitând acest oraș medieval, încărcat de istorie, cu a lui Piață Mare sau Podul Minciunilor. Chiar zilele trecute am poposit pe acolo. Am pus și pe pagina mea de Facebook o poză cu statuia lui Gheorghe Lazăr, aflată în Piața Mare. 😀

opisicaneagra si gh. lazar sibiu

Acestea fiind spuse, eu mă întorc cu nasu-n laptop (alt tab). Off!

Vine ea, vacanța mea…


#9. Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016, „Ambasador Vacanțe Speciale”

super-blog.eu logo-vacante-nou

Comments

comments

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!