Comentez.

Joaca de-a oamenii mari.

Când eram mai micuță, obișnuiam să învăț tot felul de jocuri. Imediat după ce am descoperit tainele scrisului și cititului, am început să completez integrame, alcătuite sub diferite forme. Mai apoi, am învățat să joc Yams (așa îi spunem noi, eu cu mami). Îl găsești sub mai multe denumiri, gen Yamms sau Yahtzee, mă rog. Ideea e că se joacă cu cinci zaruri și e pe bază de mai mult noroc și se bazează mai mult pe niște alegeri inspirate.

Tot cu zaruri se joacă și tablele (backgammons în google play store). :)) Mă pricep destul de bine și la ăsta. Puțin de tot am învățat șah. Știu mutările, dar nu am nicio strategie de joc. Deși pot ieși învingătoare. Dacă-mi dai timp de gândire, bineînțeles. 😀

Remy, cum îi ziceam odată, e jocul acela cu piese de piatră cu Giony, suită și terță și ruperi de rând, cu etalate sau pe tablă. Știți. Am aflat că, de fapt, se scrie rummy, că piesele pot fi și din plastic, iar Giony să aibă diferite înfățișări. Și la ăsta mă pricep. 😀

Într-o perioadă, mă apucase o nebunie cu jocurile pe calculator sau pe playstation. Ziceam despre WoW aici. M-am lăsat între timp. Chiar și de Farm Ville sau Candy Crush.

Am o curiozitate: de când nu ați mai jucat un joc pe bune? Nu în sensul în care nu ați trișat, ci pe bune așa, în realitate. Cu obiecte palpabile, fără să fiți nevoiți să atingeți un ecran pentru vreo mutare. Ei bine, nu trebuie să vă simțiți cumva aiurea, nici eu nu am mai jucat de mult ceva. Asta dacă nu se pune coarda. 😀 Totul a fost atins de tehnologizare. „Socializăm” pe Facebook, vorbim pe WhatsApp, ne vedem pe Skype și da, ne jucăm pe internet.

Dacă vorbim despre cărțile de joc, am jucat război, tabinet sau popa prostu când eram mai mică, mult mai târziu am învățat să joc canastă. Am petrecut seri întregi în jurul mesei jucând cărți, socializând, câștigând. 😀

online-poker-industry-trend

Pe lângă șeptica, pokerul mi se pare un joc extrem de competitiv. Doar că primul se joacă pe echipe, în timp ce al doilea e despre individ, strategie, noroc, atitudine. :)) Există mai multe variante de poker, eu o știu pe cea în care există o miză (o sumă de bani pusă în joc) ce poate fi câștigată de jucătorul care are mâna (combinația de cărți) cea mai bună.

Oricum, chiar dacă nu știi prea bine să joci, găsești o mulțime de informații pe Google – sfaturi ce alcătuiesc un fel de Ghid al connaisseurului de poker online. Poți afla cum să obții cel mai bun randament din cărțile bune, ce trăsături psihologice îi caracterizează pe câștigători, dar și când trebuie să-ți asculți instinctele într-un joc de poker.

Și, bineînțeles, un aspect esențial în toată treaba asta cu joaca de-a oamenii mari pe internet este faptul că poți juca poker gratuit. Bine, eu zic că te costă totuși ceva. Îți consumă timp. Timp din timpul tău. Știi cum e – hai și mâna asta și ies. Se face dimineață și tot acolo ești.

burning_poker_joker-wallpaper-1024x768 (Medium)

Dar până la urmă, asta înseamnă să fii în cărți, nu? 😀

Comments

comments

4 comentarii

 • Marius Davidesco

  Acum ceva timp, cam prin vremea liceului, mă apucasme serios de poker. Îl văzusem de Daniel Negreanu, campionul mondial, canadian de origine română, câștigand sume colosale din acest joc. Mă specilizasem pe cel mai cunoscut gen de poker, Texas holdem. Mi-am făcut și un cont pe un site cunoscut (Full Tilt, care între timp a fost închis pe motiv de fraudă), mă rog, eram pe meserie cum se zice. Jucam destul de bine, intram de regulă în turnee cu taxă de cel mult 1$ sau în cele gratuite, de unde nu de puține ori m-am calificat pentru turnee mai seriose cu câștiguri de câteve mii de dolari. Și aici a început distracția, siteul respectiv funcționa pe fusul orar al SUA, și mai toate turneele la care mă calificam, începeau cam pe la ora 2-3 dimineața ora României. Mă trezeam buimac, să intru la masa de joc virtuală, jucam cam până la 7-8 când trebuia sa plec la școală, dar din păcate, lipsa de somn își spunea cuvântul, și de fiecare dată eram eliminat prematur din turneu. Într-un final mi-am dat seama că sportul ăsta nu este de mine, și m-am oprit, după ce am pierdut câțiva zeci de dolari (bani de pe cardul de credit al lui fratemiu, care ce-i drept m-a susținut în această pierdere de timp).

  • Pisica Neagră

   Eh, uite, lucrul ăsta chiar nu-l știam despre tine. :))
   Cum te-ai lăsat de sportul ăsta? Mă refer la perioada imediat următoare, în care ai dormit ca lumea, aveai un program ok, de-astea. :))

 • Marius Davidesco

  Hai să iți mai spun ceva, în perioada în care jucam poker, devenisem la școală un elev de nota șase, după ce m-am lăsat am redevenit cel de dinainte, un elev promițător, un elev de nota șapte, și m-am apucat să joc Trombon, ăsta nu se joacă pe bani, ci pe minciuni, e cel mai tare joc cu de cârți de la Big Bang încoace, îți trebuiesc cel puțin două pachete de cărți amestecate, si o turmă de prieteni gata să își etaleze lipsa de sinceritate :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: