Comentez.

5 clișee despre Valentine’s Day, citite și răs-citite pe Facebook

A fost Valentine’s Day. Acum câțiva ani am scris și eu despre asta. Acum și mai mulți ani sărbătoream asta. Dar azi..

Stând pe Facebook, trista de mine!, mi-am dat seama că oamenii propagă niște idei așa, la nesfârșit, transformându-le în niște clișee înfiorătoare care nu se mai termină. Cu fiecare asemenea status citit, mă simt înghițită de un hău al inimioarelor turbate, al frustrărilor de singălși, al declarațiilor diabetice, al apărătorilor patriei în lupta Valentin contra Dragobetelui.. Înțelegeți voi.

Și am zis să le adun frumușel într-un articolaș. Poate la anu’ nu le mai citesc tot pe-astea. Poate mai schimbăm și noi ceva.

 1. De Valentine’s Day, cei singuri sărbătoresc Ziua Independenței.

Ha, ha. Ce am mai râs. Nu. Nu știu câți știu despre această zi a independenței, ce face ea și cu ce se.. mănâncă. Nu că aș fi eu vreo expertă într-ale istoriei, dar măcar nu vorbesc despre lucruri la care nu mă pricep. Mi-am cam pierdut simțul umorului. Ăla elementar zic. Că la Cântăreața cheală și absurdă a lui Ionesco m-am hăhăit cu lăcrămi. Asta e.

 1. A plouat azi, 14 februarie. Și de aici, am reținut așa:

  • Plouă. Se udă femeile. Toate? Fericitele..
  • Plouă. Până și Dumnezeu se pișă face pipi pe Valentine’s Day.
  • În legătură cu asta, aș fi avut și eu una, dar am ținut-o numai pentru mine. Gen: Plouă. Picăturile sunt lacrimile tuturor pițipoancelor că nu au agățat și ele nimic-nimic anul ăsta. Și ale peștilor care nu (le-)au agățat. Dar am ținut doar pentru mine. Am zâmbit doar eu. A plouat frumos, ce-i drept. 
 2. M-am săturat de sărbătorile astea importate de la americani. Noi avem Dragobetele.

  • Dap. Asta gândesc și eu. Dar nu o zic nicăieri. Că asta înseamnă promovare. There is no such thing as bad publicity, you know..
 3. Nu e nevoie de o zi anume să celebrăm iubirea. Noi ne iubim la fel în fiecare zi.

  • Nu aștept 14 februarie să îi arăt cât îl iubesc, zise ea cu ochii în formă de inimioară când îl vede gătindu-i. Eu aș prefera să (tot) facă asta în fiecare zi. Fie, chiar împreună cu mine, dar să fie acolo mereu, nu doar la ocazii din astea.
 4. Postări în care femeile s-ar cupla oricum, oriunde, doar-doar ar primi și ele cadou de Valentine’s Day.

  • Un fel de troc: iPhone vs. Sex. Simplu, nu? Ha. 

Nu am nimic împotriva celor care sărbătoresc iubirea, curajul de a accepta pe cineva exact așa cum este, nebunia de-o clipă (sau mai multe). Mă declar împotriva superficialității, a iubirii doar de fațadă sau doar la zile mari. Iubește-o, arată-i asta în orice zi, respect-o și pe bune că nu va pleca nicăieri. Fii cu ea! Mă rog, cu el, fiecare după caz. Pe mine m-a luat valul. :))

PS: Am postat și eu în soușăl midia despre această zi superbă.

 

Ne citim și la anu’! Tot așa. Sau altminteri. :))

Comments

comments

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!