Particip, nu asist!,  SuperBlog

Ăsta nu e încă un articol despre cum să faci bani din blog

Internetul este plin de idei şi modalităţi de a scoate ceva bani cu blogul personal. Unele sunt inspirate, altele mai puţin. Important este să-ţi găseşti drumul propriu. Nu toate sfaturile care au funcţionat pentru alţii vor fi automat aplicabile şi în cazul tău.

Pe partea tehnică, ai mai multe posibilităţi de monetizare, dar, pentru a avea succes cu ele şi să aduni ceva bani în contul de PayPal, trebuie să ai mulţi vizitatori zilnic. Adică mii sau zeci de mii. Şi dacă nu zilnic, măcar pe lună.

  1. Monetizările de tipul CPC Ads (cost per click) sau CPM (cost per 1000 impressions) Ads acest tip de reclame pot fi plasate în blogul tău cu ajutorul Google AdSense. Nu trebuie să iei contact direct cu vreun advertiser.
  2. Un trafic bunicel al blogului îţi poate aduce colaborări cu diferiţi advertiseri ce vor apela la serviciile tale (un articol plătit, de exemplu).
  3. Începi să incluzi linkuri de afiliere în postările tale (affiliate marketing).

Nimic nou până aici. Probabil, şi ceea ce vă voi spune în continuare nu vă va fi complet străin. Dar sunt aspecte importante în discuţia asta, ba chiar sunt sine qua non pentru a ajunge la monetizările descrise mai sus.

Aşadar, încearcă să te mobilizezi şi să bifezi cât mai multe dintre cele ce urmează:

  1. Creează conţinut de calitate. Nu te mulţumi doar cu citate sau bancuri sau mai ştiu eu ce tertipuri de a posta zilnic. Gândeşte-te bine la subiectele ce se potrivesc nişei tale, acordă-ţi timp şi publică calitate, nu cantitate. Bine, nici cantitatea nu este de neglijat. Un blog stufos, cu articole bine indexate, îţi va atrage numeroşi cititori. Aşadar, vei putea face bani din blog pe căile menţionate la punctele anterioare.
  2. Un cuvânt: networking. Nu te rezuma numai la a scrie pentru site/blog. Mergi la evenimente, comunică, creează-ţi contacte. Sponsori, posibile afilieri, bloggeri (care să redirecţioneze trafic către tine). 
  3. Experiementează. Aşa cum spuneam şi în introducere, ceea ce a funcţionat pentru cineva, nu înseamnă că va fi valabil şi pentru tine. Nu te teme să încerci căi noi de a-ţi monetiza blogul. Nu am amintit de postările sponsorizate, dar poţi apela şi la acestea ca să generezi trafic, apoi aştepţi să pescuieşti click-uri către afiliaţi. E doar o idee.

SuperBlog – o alternativă de a face bani din blog

De departe, cea mai profitabilă “afacere” pe care am făcut-o cu blogul a avut loc anul trecut, pe vremea asta. Eram pe gânduri. Nu ştiam dacă să mă înham la două luni de scris o zi da, una ba. Se apropia deadline-ul înscrierilor la SuperBlog, cea mai longevivă competiţie de blogging creativ din online-ul românesc, iar eu nu ştiam dacă să mă alătur tot ca blogger partener sau să intru în arenă şi să mă lupt de la egal la egal cu veteranii concursului. Bine, nici eu nu eram vreo novice. Am tot povestit pe aici cum a început această călătorie într-ale superblogging-ului, nu mai insist. Ideea e că, până la urmă, am luat decizia cea mai fericită şi am zis DA!

Am intrat în cea mai aprigă luptă, adică cea cu mine însămi.

Cu capacitatea de a mă organiza, de a-mi testa creativitatea şi răbdarea, de a menţine un efort susţinut două luni. La final, nu numai că m-am ales cu o frumuseţe de trofeu, cu orgoliul şi ambiţiile mângâiate, cu toată oboseala răsplătită, dar şi cu vreo 8 premii deloc de neglijat şi o sumă frumuşică pentru locul I, adică 3000 lei.

Aici voiam să ajung. SuperBlog este o alternativă viabilă de a face bani din blog. Bineînţeles, pentru asta trebuie să munceşti şi iar să munceşti. Dar nu trebuie să facem asta oricând vorbim despre o formă de a face bani? ^_^

Long story short, mâine, 1 octombrie, începe SuperBlog 2019, ediţia de toamnă. Vă puteţi înscrie oricând, chiar şi pe parcursul competiţiei, dar vă recomand să intraţi cu totul în această bătălie, încă de la început. De asemenea, vă puteţi bucura de discuţiile de pe grupul SuperBlog, iar dacă v-am convins, găsiţi mai multe detalii despre regulamentul competiţiei aici.

Pentru că sunt am rămas blogger partener SuperBlog, o să ne mai auzim până în decembrie pe tema asta, dar mai ales pe pagina blogului meu, pe care vă invit să o urmăriţi (asta dacă nu o faceţi deja). 😀

Succes! O toamnă miau-nunată să aveeeem!

Comments

comments

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: