Evenimente,  Particip, nu asist!

Caravana cinematografică la București – Filantropica.

Am primit zilele trecute pe Facebook o invitație de participare la Caravana cinematografică la București, eveniment în cadrul căruia va avea loc proiecția filmului Filantropica. Filmul va fi altfel, de data aceasta, datorită faptului că este adresat nevăzătorilor. Am mai vorbit despre FNFN (Festivalul Național al Filmului pentru Nevăzători) și cu alte ocazii: atunci când l-am anunțat sau după ce am ascultat eu însămi Aferim!

Filmul a fost special accesibilizat pentru persoanele cu deficienţe de vedere. La intrarea în sală, acestea vor primi câte un set de căşti, iar în pauzele dintre replicile personajelor, un narator va oferi detalii suplimentare despre cum sunt îmbrăcate personajele, despre gesturi, mimică, atmosferă sau orice informaţii care pot facilita înţelegerea intrigii. Restul spectatorilor vor urmări filmul în condiţii normale, dar oricine doreşte poate experimenta vizionarea unui film cu cască audio.

facebook.com 12191927_1620619174825416_6187965677380315922_n

Mi-am adus aminte despre acest eveniment și am zis că e musai să scriu astăzi pentru că:

  1. evenimentul va avea loc miercuri, 11 noiembrie, adică mâine, la ora 14:00, la Biblioteca Naţională a României, bulevardul Unirii, nr. 22;
  2. pe 10 noiembrie 2009, se stingea din viață actorul Gheorghe Dinică, personaj al filmului mai sus amintit.

google.ro Gheorghe_Dinica

Caravana cinematografică pentru nevăzători este un proiect organizat de Fundaţia Cartea Călătoare, în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Intrarea este liberă! Haidem! 🙂

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: