SuperBlog

Casa părintească nu se vinde! Se consolidează. Tu cum ai grijă de amintirile tale?

„Copilăria… Cadoul pe care ni-l face viața pentru ce vom avea de îndurat.” (Horațiu Mălăele)

Atunci când eram copil la mama acasă, trăiam fiecare zi ca și cum aș fi avut tot timpul din lume. Nu mă speria nimic, mă bucuram de lucruri simple și de o viață lipsită de griji. Am spus întotdeauna, cu fiecare ocazie, că am avut o copilărie fericită.

Deși locul pe care îl numesc acum acasă nu este și locul meu natal, amintirile cele mai frumoase pe care le am începând cu vârsta de 12 ani se leagă de acest sătuc din Câmpia Dunării. Îmi amintesc cu drag de zilele de vară în care alergam desculță cât era ziua de mare, cum băteam mingea pe uliță și jucam fotbal cu porți făcute din bețe de floarea-soarelui. Îmi amintesc și acum de pâinea caldă abia scoasă de sub țest, de brânza de oaie târguită prin troc de la vecini, pe două kilograme de roșii, de udatul grădinii dimineața și de Bobiță, primul meu cățel.

Serile în care stăteam pe bancă la poartă, privind cerul perfect senin, înstelat, îmi sunt acum inspirație pentru rândurile de versuri pe care le mai aștern din când în când. Râsete de copii, preșul așternut sub corcodușul din fața casei, jocul cu păpușile… Mai târziu, am aflat de flori, fete sau băieți, de oracole și scrisori.

Casa, moștenirea mamei de la părinți, îmi era mereu adăpost, în orice moment. Îmi trăiam fericirea în cel mai inocent mod alături de fratele meu, ce mi-a fost și frate, și tată, și mamă, și soră, și cel mai bun prieten. Mi-a fost tot. Ai noștri erau la serviciu toată ziua, așa că eu, ca soră mai mică, rămâneam mereu în grija lui. Adora să mă facă să râd, iar pereții casei noastre poartă acum un tapet invizibil cu modelul zâmbetelor noastre…

Acum, acasă la mine e liniște…

„Când ai încetat să mai fii copil, ai murit de mult.” (Constantin Brâncuși)

E mult prea liniște, uneori. Drumul către casă (al meu și al mamei, atunci când vine din străinătate) are, de aproape 9 ani, o nouă oprire – cimitirul din sat. Acasă la mine nu mai e nimeni. Dar încerc să ajung cât de des pot, să evadez în natură, să mă bucur de fiecare clipă de libertate. Viața de provincial ajuns în capitală nu este tocmai ușoară. Nu am reușit să-mi fac un credit pentru o primă casă, dar nici nu sunt sigură că aș vrea. În orice caz, casa va fi, de fapt, un apartament, căci e clar că nu-mi permit (încă) un teren. Acest lucru m-a determinat să-mi prețuiesc și mai mult căsuța mea dragă și grădina cu alaiul ei de flori…

În momentele grele, îmi fac drum până „la țară” să-mi trag răsuflarea după vreo perioadă mai grea. Dau lacătul jos de la poartă, bag mașina în curte, îmi salut căsuța și intru. De când deschid ușa de la sală, parcă mi se derulează în fața ochilor un film vechi, cu oameni mulți, râzând, adunați în jurul mesei, cu copii chicotind în jurul bradului, cu miros de cozonaci și sobă caldă… Casa asta este tot ce am. Casa asta sunt eu, așa cum mă știu de când am început să mă știu…

Casa părintească nu se vinde!

„În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă.” Antoine-Laurent Lavoisier

De cele mai multe ori, fără consolidări realizate la timp, casele (ca orice construcție, de altfel) se deteriorează. Mergând pe acest principiu, cei mai mulți dintre cei care moștenesc o casă la țară aleg să vândă imobilul cu tot cu teren, să scape de o grijă. Fiecare face cum consideră, nu judec. Prioritățile ni le știm fiecare.

Însă, dacă te leagă o sumedenie de amintiri de un anume loc, nu e cazul să renunți. Există soluții. Nu vinde, consolidează!

Eu am zis de multe ori că mi-ar plăcea să fiu un melc. Atât de mult îmi iubesc căsuța, încât aș purta-o peste tot cu mine. În urmă cu ceva vreme, am început renovările exterioare, cele din interior fiind în proporție de 80% gata. După ce am îmbrăcat casa, mi-am dat seama că acoperișul nu mai poate aștepta foarte mult. Din ce mi-a povestit mama, cel actual are vreo 80 de ani… Țiglele sunt îmbătrânite, căpriorii s-au curbat, au început să cedeze și anumiți ștacheți pe ici, pe colo, iar porțiunea de acoperiș prin care, cândva, ieșea coșul de la vatră este serios afectată. Unde mai pui că este chiar partea unde bate Crivățul mai tare.

Așadar, am deja planuri pentru la primăvară.

Am început documentarea despre ce presupune construirea unui acoperiș rezistent, dar care să nu coste o avere.

Două probleme, aceeași soluție

Problema 1. Cum știu că voi face alegerea optimă în ceea ce privește costul acoperișului?

Soluția: Magazin online diviziadeacoperisuri.ro by Vindem-Ieftin.ro

Într-o lume tot mai dominată de online, diviziadeacoperisuri.ro a adunat laolaltă toți producătorii de țiglă metalică, astfel încât clienții să poată alege după preferințe și în funcție de buget. Pentru că găsesc toate variantele de pe piață într-un singur loc, pot face mult mai ușor o comparație între raportul calitate/preț al producătorilor. Astfel, pot ajunge să economisesc 1000 lei, poate chiar mai mult.

Pentru acoperișul cel nou, voi renunța la țigla clasică și voi opta pentru un sistem complet de țiglă metalică Bilka. De ce? Păi, din mai multe motive:

  • țigla metalică Bilka este rezistentă, fiind realizată din tablă din oțel, zincată pe ambele părți, protejată cu poliester; aceasta are o durată de viață de până la 30 de ani (30 ani garanție pentru caracteristicile de culoare și coroziune); uneori, dacă este depozitată și montată așa cum trebuie, poate ajunge chiar și la 50 de ani (rezistență la variațiile de temperatură);
  • are un preț mic (față de alte tipuri de țiglă – ceramică sau metalică acoperită cu rocă naturală);
  • am posibilitatea de a alege dintr-o gamă largă de modele și culori, fie ele lucioase sau mate;

  • arată bine. 😀

Nu este de mirare că, în prezent, țigla metalică este cel mai vândut sistem de învelitoare de la noi din țară.

„Sistemul complet pentru acoperiș BILKA, pe lângă învelitoare și sistemul pluvial, include și accesorii și elemente de siguranță care nu trebuie să lipsească niciunui acoperiș. Acestea au rolul de a completa instalarea țiglei metalice, asigurând protecția acoperișului. Accesoriile marca Bilka sunt fabricate din materiale de cea mai bună calitate și cu tehnologie de ultimă generație.” (Sursa: diviziadeacoperisuri.ro)

Acoperișul casei va fi construit de această dată în patru ape, voi avea și o fereastră pentru mansardă, iar coșul trebuie schimbat și el.

Cumperi. Filmezi. Ai câștigat 100 lei.

Trebuie să știi că, cu ajutorul unei recenzii video, adică un scurt filmuleț în care surprinzi momentul livrării materialelor sau rezultatul lucrării și îți spui părerea despre serviciile Vindem-Ieftin.ro, primești cadou 100 lei. Garantat!

De exemplu:

Problema 2. Ce să fac? Nu mă pricep la acoperișuri și nici nu am timp să caut materiale.

Soluția: Magazin online diviziadeacoperisuri.ro by Vindem-Ieftin.ro

Atunci când plănuiești o renovare a locuinței, te gândești că aceasta poate dura săptămâni sau chiar luni de zile. Însă, știm cu toții că timpul înseamnă bani, mai ales când ai un job full time, iar domiciliul actual se află la peste 120 km de casa de la țară.

Echipa Vindem-Ieftin îmi va asigura consiliere gratuită pentru ca eu să fac cea mai bună alegere pentru casa mea (în funcție de schița acoperișului, dar și de localizare, climă, necesități, buget). Scap de grija transportului pentru că am livrare gratuită la mine acasă (valabil pentru toată țara). Ambalată corespunzător, marfa se livrează direct de la producător și va ajunge astfel la mine în cele mai bune condiții. Consultanții Vindem-Ieftin.ro îmi pot recomanda și o echipă de montatori (din zona mea), club din care poți face și tu parte, dacă meșterești cu dibăcie la acoperișuri. ^_^

Mai multe detalii, aici: diviziadeacoperisuri.ro/clubul-montatorilor/

Să nu mai vorbim de timpul câștigat comandând online tot ceea ce am nevoie, fără să mai fiu nevoită să pierd vremea pe drumuri sau printre raioane. Mai mult de atât, am garanția produselor comandate (de la 10 la 50 ani). Acestea vin însoțite de un certificat de garanție direct de la producător. Pentru că…

„Ieftin” nu înseamnă neapărat „de o calitate îndoielnică”, ci „mai bine informat și negociat”.

Pune-te la adăpost! Vine iarna!

Winter is coming. (Game of Thrones)

Casa visurilor mele este acasă. Dincolo de cost sau aspect, mă interesează ca acoperișul să-și îndeplinească misiunea cu succes: să fie rezistent, să-mi protejeze casa de intemperii, să o izoleze termic cât mai eficient. Să-i fie ca o umbrelă. Și, mai ales, să nu permită ploilor sau zăpezii să șteargă zâmbetele copilăriei de pe pereții tapetați ai camerei mele… Eu așa îmi țin sufletul la adăpost.

Tu cum ai grijă de amintirile tale?…


#Proba22 SuperBlog | Acoperiș pentru casa visurilor tale by Vindem-Ieftin.ro

Comments

comments

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: