Ce am aflat eu din showroom-ul Stona și m-a surprins.. :D
Am stat ceva timp să mă gândesc la un titlu potrivit pentru ce s-a întâmplat joia trecută în showroom-ul Stona din Șos. Pipera 48. Și cred că cea mai potrivită abordare a subiectului este aceea în care vă spun cu ce informații am plecat eu de acolo, surprinsă de cele aflate, dornică de a le împărtăși cu voi aici. La finalul articolului aveți și ceva imagini într-un video scurtuț, cât să vă dați seama cam ce s-a petrecut acolo și care a fost atmosfera.
Stona.ro. Sinonim cu piatra naturală
Stona este divizia de retail a companiei Algabeth Stone Group, cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniu.
În acest moment, compania este în expansiune continuă, având un spaţiu de expunere de peste 70.000 de mp, cu cel mai mare stoc din România, ce depăşeşte 300.000 de mp din peste 500 de modele de piatră naturală.
Am aflat câte ceva despre toate tipurile de piatră naturală.
- Marmura – este produsă în mod natural în pământ. Cuvântul „marmură” provine din grecescul „marmaron” și semnifică piatră strălucitoare sau rocă cristalină.
- Granitul – (lat. granum = granulat) este o rocă masivă ce se formează în adâncul scoarței terestre, ceea ce numim magmă. Este recunoscută pentru rezistența ei în timp, fiind folosită încă de acum 5000 de ani pentru construirea unor clădiri ce au rezistat până astăzi.
- Travertinul – de care nu auzisem până acum, este faimos pentru aspectul stilat pe care îl are, fiind o piatră naturală colorată (alb, cafeniu, maro deschis, auriu și gri). Pare neșlefuită, cu un aspect unic, acesta fiind și motivul pentru care mulți oameni optează pentru travertin.
- Calcarul – a reprezentat unul dintre principalele materiale de construcție încă din Antichitate, fiind foarte des utilizat și astăzi, mai ales pentru decorațiuni și placări interoare și exterioare.
- Onixul – o piatră lucioasă cu o lengendă foarte interesantă în spate. Se spune că aceasta ar fi făcut parte din corpul zeiței Venus, zeița dragostei.
- Sandstone – (sau gresia naturală) este recomandată mai ales pentru menținerea unui mediu sănătos și ecologic, fiind și foarte accesibilă. Este utilizată pentru placări orizontale și verticale.
În orice caz, nu trebuie să știți voi toate detaliile astea. La Stona, clienţilor le este oferită consultanţă specializată. Fiecare client este unic şi va beneficia de un consultant de specialitate dedicat, de aceea soluţiile pe oferite sunt adaptate în funcţie de nevoile acestuia.
De știut!
- lavoarele prezente în showroom sunt produse unicate, fiind confecționate manual;
- cada din marmură Pentelikon este o operă de artă, realizată manual, unică în România și în lume. Cântărește vreo 850 de kg și a fost realizată din același tip de marmură din care au fost ridicate Acropolele din Atena;
- există și piatră naturală exotică (importată din Brazilia), adusă sub formă de blocuri imense, tăiate apoi în mărimi și modele diferite;
- podeaua și scările din interiorul clădirii Primăriei capitalei au fost restaurat de cei de la stona.ro, iar rezultatul este uimitor. S-a lucrat atent la fiecare detaliu al mozaicului.
- pământul este surprinzător, misterios, iar dacă apuci să îl descoperi, ajungi să îi apreciezi unicitatea și spectacolul oferit din adâncurile sale, în mod natural.
Găsiți detalii despre toate serviciile pe stona.ro. Au și o secțiune de blog foarte interesantă. Am răsfoit-o puțin. 😀
Filmulețul despre care vă spuneam la începutul articolului este aici. Enjoy! ^_^