Comentez.

Ce să faci dacă rămâi blocat în lift

Da, mi s-a întâmplat și mie asta.

Ieri. Odată ajunsă acasă în siguranță, mi-am pus întrebarea: oare am procedat ok? Și iată-mă documentându-mă mai atent pe tema asta. :))

Veneam de la cumpărături cu o plasă în mână și cu telefonul în cealaltă, ca de obicei. Nimic ieșit din comun, aceleași gesturi pe care le fac de aproape 5 ani de când stau în blocul ăsta. Buuun! Închid ușile, apăs cinciu’ și aștept zmucitura care te anunță că gata, ai ajuns. Dar nimic. Am zis că poate mi s-a părut. Și, totuși, nimic.

Deschid ușa interioară a liftului și șoc. Eram la jumătatea etajului. Oooook. Am închis ușa, am apăsat pe 6, merg până acolo, acolo la fel. Apăs pe 5 din nou, la fel. Merg la 3. Deschid, pfiu! Am scăpat. Aveam telefonul la mine în caz că, dar nu aș fi vrut să se ajungă până acolo.

So, long story short..

Ce ar trebui să știu dacă rămân blocată în lift?

În primul rând, păstrează-ți calmul. Ceea ce eu am reușit să fac, dar din instinct, nu în mod conștient. Am fost calmă fără să-mi propun asta. 😀 Georgiana – Panică 1-0

De ce este important să nu-ți pierzi cumpătul? Este firesc ca, atunci când te agiți, să nu mai poți gândi limpede. De aceea, este foarte probabil să nu iei cele mai bune decizii în stituația critică. Așa că..

În cazul în care o pană de curent te prinde în lift, caută butonul pentru lumina de siguranță. Dacă nu te descurci sau liftul nu are așa ceva, aprinde lanterna de la telefon. Dar trebuie să fii atent la baterie, vei avea nevoie la punctul următor.

Caută numărul de telefon scris pe cabină și sună la dispecerat pentru a chema specialiștii. Dacă vrei să mai amâni acest pas, poți suna pe cineva care este acasă (cunoscut, rudă) și să-i rogi să vină la lift și să anunțe administratorul. Cel mai probabil, va suna acesta la cei pregătiți de intervenție.

Încearcă să mergi la alte etaje să vezi dacă problema persistă. Asta, în cazul meu, cel cu liftul oprit între etaje. Dacă liftul este cu uși electrice, apasă pe butonul de deschidere. Este posibil ca acesta să funcționeze pentru etajul de care ești cel mai aproape. Cum ziceam mai sus, eram la 5, am urcat la 6 – la fel, am coborât la 5 din nou – la fel, am coborât la etajul 3 și a mers. Am coborât în siguranță. 😀

Așteaptă. Dacă nu a funcționat nicio metodă de mai sus, încearcă să strigi după ajutor. Nu e nimic rău în a bate în ceva, în a striga, în a atrage atenția asupra faptului că ești, doh, blocat în lift. În tot acest timp, respiră încet, calm, încearcă să nu-ți creezi în minte scenarii pesimiste și așteaptă în liniște. Lucrurile se vor rezolva într-un final. ^_^

Tu ai rămas vreodată blocat în lift? Cum ai reacționat? Ce soluții ai găsit? 😀

De încheiere, o piesă în temă: 😀

This is the place
Sit down, you’re safe now
You’ve been stuck in a lift
We’ve been trying to reach you, Thom
This is the place
It won’t hurt ever again

Comments

comments

2 comentarii

  • Amy

    Da, mi s-a intamplat cand eram in facultate si stateam in chirie la etajul 8. Naspa situatie, naspa rauuu! La fel cum ai facut si tu am procedat, am apasat un alt etaj si din fericire, am putut iesi. Astfel de lucruri n-ar trebui sa se intample, dar cum in Ro exista nspe mii de blocuri comuniste, cu blocuri de pe vremea lui Ceausescu in proportie de 80% ….

    Personal, mi-e frica de lift si prefer mai mult sa urc pe scari. Dar atunci statea la etajul 8, era intuneric benza pe scara si m-am riscat. 😀

    • georgianamihaila

      Din păcate, situații de-astea se întâmplă mereu și parcă din ce în ce mai des. Cum ai zis și tu, cu atâtea blocuri vechi, la ce să ne așteptăm? Eu stau la 5, dar nu am trecut prin emoția blocării liftului decât pe jumătate. 😀 Doamne ajută să nu cunosc niciodată mai mult de senzația aia! 😀 Pe scări.. hmm.. Încă nu-s atât de panicată. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!