Comentez.,  Evenimente,  Particip, nu asist!

Concertul lui Grasu XXL a fost o mare țeapă!

Nici acum nu mi-am revenit după dezamăgirea de aseară. Am așteptat vreo două săptămâni să ajung la concertul lui Grasu XXL, susținut pe scena mult perindată a Berăriei H. Am văzut aici, de-a lungul timpului, câteva concerte drăguțe. Dar cel de aseară m-a surprins într-un mod tare neplăcut!

De ce zic că Grasu X ne-a dat o mare țeapă?

Ne-a zis așa, pur și simplu, că AZI NU. :)) Azi, adică aseară, acei invitați pe care ar fi trebuit să-i vedem au fost, de fapt, adunați toți într-o singură persoană, anume Mitză. Atât. Mitză, atât. Singurul invitat?! Am zis că vor urca pe rând pe scenă, că au ceva înțelegere, un fel de coregrafie: să nu intre toți buluc pe scenă, ci pe parcurs, atunci când le vine piesa la rând. Mă refer aici la artiștii Okapi Sound. La ei mă gândeam când am văzut în titlul evenimentului: Grasu XXL & live band + invitați. Nup, Grasu ne-a zis: Țeapăăă! Am venit doar iooo. Cu Mitză, mă. Ce drăguț! Foarte tare, frate, nu? 😐 Plus că promovarea în social media a fost făcută cu un video în care apar toți, realizat anul trecut după concertul susținut în același loc. Ne-au promis ceva, ne-au oferit mult mai puțin.

În al doilea rând, am văzut un Grasu XXL obosit, prea obosit. Ne-a zis și el asta de câteva ori. A luat pauze lungi și dese, s-a așezat puțin pe melodia lui feat-uită cu Ami și ne-a lăsat pe noi să o cântăm. Pe asta și încă vreo câteva.

Hai, acum cântați voi! Ă, yeah!
Te cunosc de undevaaa..

Eu i-aș fi cântat alte versuri:

Grasule, lumea tre’ să știe cine ești
Că nouă nu poți să ne vinzi povești..

Intru-n club, e prea mult fum..

concert-grasu-xxl-beraria-h-2

Băi nene, nu știu care a fost faza, dar nu l-am putut vedea (la propriu) aproape deloc, deși am stat la numai câțiva metri de el. Ori a vrut să ascundă faptul că era singur pe scenă, ori a zis că altfel nu ar avea cum să umple scena, ori a vrut să ne fraierească și să ne spunem că artiștii sunt pe scenă (îi auzeam de pe sidi) :)), dar nu-i vedem noi. Dîn cauza la ce? Dîn cauză dă prea mult fum. Nu a fost show de artist care cântă, a fost spectacol de fum (la) greu și luminițe.. roz lila.

concert-grasu-xxl-beraria-h-3

concert-grasu-xxl-beraria-h-4

concert-grasu-xxl-beraria-h-5

Mi s-a părut că e mercenar, că nu are plăcerea cântatului, că a fost plătit cu ora, întocmai ca la zilele orașelor, când primesc banii de la primari. Noi am văzut un spectacol ieftin, show pentru care am dat 25-30-45 ron. Un preț ok pentru numai o oră de tra-la-la. Mai mult de 10-12 melodii nu am auzit, iar în rest a ținut neapărat să converseze cu fetili din public și cu barmanii din sală.

Azi, nu, te rog eu, nu..

Ieșirea de pe scenă? Azi, nu. Melodia asta a fost ca un laitmotiv al serii. Pe bune! De la atitudinea lui față de propriul show până la repetarea aproape obsesivă că, domn’e, e obosit. Știu că nu am fost mulți prezenți, știu că e obișnuit cu un public care să-l aclame și să-i cânte versurile, dar mna, nu i-am ales noi locul de desfășurare al minunatului concert. Se știe că berăria e un loc unde ies oamenii să ia masa în oraș, nu neapărat pentru concerte. Așa a fost și aseară: mulți oameni nu veniseră pentru Grasu, iar asta s-a simțit – atmosfera concertului a avut de suferit.

Cred că a sunat și el sâmbătă dimineață și a întrebat:

-Câte bilete am vândut și noi pentru diseară?
-Păi, vreo 200.
-Pff, puțin. Băieți, nu mai veniți. Aia e doar partea mea. Băgați mai bine un Balul bobocilor, un VestFest.. Îl iau pe Mitză, băgăm fum și le-am luat banii la fraeri. Ă, yeah!

Ca un plus, așa, de final, pot spune că unele piese au sunat bine cu live band în spate, au avut un sound mai fresh, deși vorbim despre piese de acum 10 ani. M-am bucurat că am ascultat piese ca Maria Ioana (Fără filtru) sau Curaj, melodii pe care le credeam scoase din concerte (sau puse la final, când revii pe scenă pentru bis).

concert-grasu-xxl-beraria-h-8

Oricum, când va fi vorba de un viitor concert, voi cânta și eu: Azi, nu! Te rog eu, nu!

PS: Latini, domnule, revoluție..

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: