SuperBlog

Cu Bodor, îți păstrezi amintirile aproape de tine

Întotdeauna am crezut despre mine că sunt o persoană foarte atașată de amintiri. Încerc să port cu mine mereu, în bagajul sufletului, acele întâmplări care-mi desenează gingaș un zâmbet pe chip. De cele mai multe ori, acestea fie s-au petrecut în copilărie, fie în vacanțe.

Mi s-a întâmplat deseori să vin din concediu cu diferite suveniruri, magneți de frigider sau rame foto, fără ca acestea să mă mulțumească pe deplin. Îmi doream să fie mult mai personale, să exprime bucuria mea de a mă afla atunci, acolo. Gândul că aceleași imagini stau așezate pe frigiderul sau noptiera altcuiva m-a îndreptat către o nouă idee de a-mi personaliza amintirile. Suntem în 2018, știu că tehnologia ne ajută în multe sensuri, așa că am început să caut soluții.

Una dintre ele mi-a ieșit în cale chiar în centrul de printare pe care și l-a deschis de curând una dintre cele mai bune prietene de-ale mele. Aici merg de fiecare dată să-mi personalizez cănile, unele bluze sau chiar husele pentru telefon. Da, se pare că am ceva cu a-mi pune amprenta pe orice. 😀 Așteptând să mi se copieze o pisică neagră pe tricou (deh, construirea brandului personal), am început să mă minunez de noul aparat din dotarea magazinului:

Un gravator laser Bodor

Părea adus dintr-o altă lume, undeva dintr-o navă patronată de omuleți verzi. Eram fascinată și, în același timp, măcinată de o aprigă curiozitate.

– Sunt foarte mulțumită de noua achiziție, îmi spune ea văzându-mă cum mă holbez. Știi că eu colaborez de foarte multă vreme cu Colop România. Într-una dintre cele mai recente oferte, am primit și prezentarea acestui gravator.

BCL-0605MU este un gravator laser de dimensiuni medii (poate fi așezat pe masă sau pe un banc de lucru). Încorporează cele mai noi tehnologii în domeniul prelucrărilor laser într-un design cu adevărat modern. Este foarte potrivit pentru magazine mici sau ateliere de personalizări. Potrivit pentru gravare în numeroase tipuri de materiale: hârtie, piele, materiale de plastic, lemn, piatră, materiale textile.

– Cred că ai dat o mică avere pe el, zic eu, gândindu-mă la faptul că mi-ar plăcea, pe viitor, să am și eu propria mea afacere în acest domeniu. Se vede cu ochiul liber că lumea pune din ce în ce mai mult accent pe personalizare.

– Ținând cont că investiția se amortizează în timp și, în plus, am garanție 3 ani, consider că am făcut cea mai bună alegere.

– Garanție, zici? Bun, trebuie să mă lași și pe mine să-l încerc. 😀

– Bineînțeles. Pare complicat, dar te asigur că nu e.

Mi-am amintit instant de vacanțele de unde mă întorceam mereu cu scoici, cu pietre adunate din mare sau cu bucăți din marmură culese de pe plajele însorite ale Greciei sau ale Siciliei.

– Doamne, trebuie să încerc câte ceva pe fiecare tip de material!

Zis și făcut. Așa am ajuns să mă joc cu bucăți din hârtie și carton, oferind un design cu totul inedit cărților mele de vizită. Ba chiar am reușit să creez un peisaj 3D pentru o carte pentru copii. Nepoții mei vor fi fermecați de aceste noi jucării. La fel cum m-am lăsat eu vrăjită de această mașinărie a timpului cu nume de cod: Bodor.

După jocul cu hârtia, am trecut la lemn. Prietena mea mi-a explicat că acesta poate fi tăiat și gravat cu ușurință. Este unul dintre cele mai cerute procese de personalizare, tocmai pentru că oferă produsului final un aspect atât „retro”, cât și „eco”. Astfel, poți oferi cele mai originale cadouri celor apropiați. Mi-a plăcut foarte mult să mă joc cu aplicația ce poartă numele de fotogravură, adică gravarea în lemn a unor imagini: portrete, peisaje, icoane. Nu este o idee genială să vii cu o bucată de lemn luată din pădurea ce înconjoară mănăstirea și mormântul lui Arsenie Boca și să îți gravezi o icoană? De sfințit, o poți sfinți și la biserica din cartierul tău, dacă ții neapărat. Sau poți crea diferite forme, în funcție de locul pe care vrei să ți-l amintești cât mai mult timp…

Folosind gravura laser se obțin detalii de neegalat cu altă tehnologie. Poți veni din vacanță cu scoici, cum ziceam la început. Sau cu o bucățică de marmură sau o piatră ce ți s-a părut ție interesantă. O iei, o gravezi cu amintirea ta și astfel obții cel mai frumos suvenir. Poate în acel moment, când priveați amândoi apusul, cu soarele ce se scufunda în apa mării, el s-a gândit să-ți ofere o amintire de neuitat. La figurat, desigur. Dar de ce nu și la propriu? Un con de brad, o piatră perfect albă sau perfect imperfectă, dar, la întoarcerea în țară, aceasta să poarte cu sine amintirea serii în care el te-a întrebat… Iar tu ai spus DA! ^_^ (*sunete de viori pe fundal*)

Posibilitatea de gravare a metalelor m-a bucurat și mai mult. Cu prima ocazie, le voi face pupezelor mele (a se citi pisicilor mele) două medalioane de toată frumusețea, pe care vor sta gravate numele lor: Neagra și Sissy. Gravatoarele laser CO2 pot prelucra o gamă largă de materiale: aur (aviz viitorilor miri și ale lor verighete), argint, inox, alamă, aluminiu și orice alt metal care este acoperit cu un strat de vopsea sau alt material ce poate fi îndepărtat cu laser. Gravatorul include sistem de aer comprimat pentru curățarea materialelor prelucrate, aspect important, dacă te gândești la detaliile imaginilor pe care vrei să le imprimi în lemn, de exemplu.

– Suprafața de lucru este de 60×50 cm, ceea ce permite prelucrarea unor obiecte de dimensiuni mici sau medii, îmi mai spune ea. Masa de lucru poate urca/coborî 15cm, ceea ce permite introducerea în gravator a unor obiecte înalte: cutii de lemn, obiecte metalice etc.

– Ok, atunci e musai să revin și cu acea cutie de bijuterii pe care mi-am cumpărat-o anul trecut din Budapesta. 😀 Trebuie să gravez pe ea Podul cu Lanțuri… Plus această monedă de 200 de forinti. Scriu pe ea pentru veșnicie data de 9 septembrie. Apoi îi fac frumușel o gaură și o mai port din când în când la vreun lănțișor sau ca unic(at) cercel, la vreun festival în Vama Veche. 😀

Ce mi s-a mai părut la zi cu tehnologia 2018 este posibilitatea de conectare și prelucrare prin Wi-Fi. De asemenea, gravatoarele Bodor pot fi controlate folosind o aplicație pentru dispozitive iOS sau Android.

Ar mai fi (fost) multe de descoperit. Am plecat de acolo mai mult împinsă de la spate de prietena mea – trebuia să închidă magazinul. :)) M-am îndrăgostit de această experiență și tocmai de aceea m-am gândit să o împărtășesc cu voi aici, astăzi, pentru totdeauna…

Amintirile noastre sunt singurul paradis din care nu putem fi izgoniți. (Jean Paul Richter)


#Proba8 SuperBlogCreativitate și profitabilitate cu Bodor by Colop România
Fotografiile sunt realizate și editate de mine, iar suvenirurile îmi aparțin.

Comments

comments

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!