SuperBlog

Cum m-am îmbrăcat la prima întâlnire? Așa încât el să și-o dorească și pe a doua…

Nu cred în dragoste la prima vedere. Cred, în schimb, în primul gând ce-mi vine în minte atunci când văd pe cineva, în energia pe care acesta mi-o transmite. De-a lungul timpului, am învățat că nu haina îl face pe om. Am auzit această vorbă în jurul meu încă din copilărie, așa că am crescut încercând să nu judec oamenii după aparențe.

Anii au trecut, iar diferitele cercuri în care am activat m-au învățat că o ținută potrivită te așază într-o lumină pozitivă în ochii celor din jur, că modul în care te îmbraci reprezintă, de fapt, cartea ta de vizită.

Faptul că respecți un dress code la locul de muncă îți oferă credibilitate în fața clienților, la fel cum un outfit cu personalitate te scoate din anonimat (pe stradă, la cumpărături sau în cadrul oricărui eveniment).

Nu am cu ce să mă îmbrac! Nu am nici cu ce să mă încalț! Dar am… the ANSWEAR!

Veșnica problemă a noastră, a femeilor, este faptul că, deși avem șifonierul și pantofarul pline, trăim mereu cu impresia că tot nu avem ce purta, nu avem cu ce ne încălța și parcă am mai vrea o anume geantă din colecția nouă (chiar dacă seamănă izbitor cu alte două din dressing). Lucrurile se complică și mai tare atunci când vine vorba despre prima întâlnire

Dress to impress! – Prima întâlnire cu el

Prima întâlnire este cea despre care le vei tot povesti celor apropiați. Cum ți s-a strâns un pic stomacul atunci când l-ai văzut în fața acelui cocktail bar, stângăcia primelor gesturi și discuții, prima strânsoare a mâinilor și primii pași braț la braț pe drumul către casă, emoțiile primului sărut…

Ceea ce nu vei uita, cu siguranță, este uimirea de pe chipul lui, primul wow! atunci când ți-ai făcut apariția încet, cu mișcări în slow motion, exact ca în filme, pășind cu încredere către fashion cocktail bar, un loc ce unește oamenii pasionați de design vestimentar și socializare, adică iubitorii de frumos… ^_^

La prima întâlnire, este recomandat să porți o culoare (sau nonculoare) în care ești complimentată cel mai adesea. Astfel, poți fi sigură că îți vei evidenția în mod ideal trăsăturile feței, de exemplu, sau chiar bronzul, „accesoriul” oferit de vară ca suvenir pentru zilele sumbre din sezonul rece.

Totuși, prima regulă rămâne cea a confortului. Dacă nu te vei simți confortabil în fusta creion (pentru că ai impresia că îți arată șoldurile prea late) sau încălțată în sandale cu baretă peste gleznă (pentru că îți „scurtează” optic picioarele și nici nu ești „prietenă” cu tocurile), atunci alege piese vestimentare care să te avantajeze și în care să te simți încrezătoare și… frumoasă. ^_^

„Sunt gata în 5 minute!” nu trebuie să fie valabil și în cazul primei întâlniri.

Îmi acord timp de fiecare dată când plănuiesc o ținută. Chiar și pentru cele de zi cu zi. Atunci când vine vorba despre un date, deciziile mele stau sub semnul emoțiilor. Orice femeie își dorește să fie admirată de omul pe care îl place, așa că inevitabil apar întrebările: Oare îi place cum m-am îmbrăcat? Să-mi las părul desprins sau să-l strâng într-un coc lejer și să-mi las câteva șuvițe rebele să-mi încadreze chipul? Ideea este că suntem atente la cele mai mici detalii, dar nu trebuie să se vadă efortul din spatele fiecărei ținute. 😀 Trebuie să porți totul cu lejeritate și naturalețe…

Dincolo de toate acestea, nu uita de atitudine! Este bine cunoscut faptul că femeile sigure pe sine au un success mult mai mare în a obține ceea ce-și doresc…

El mă sorbea din priviri ca pe un cocktail fresh într-o zi „de foc” și atunci am știut că, după această primă întâlnire, se gândește deja și la a doua… ieșire. Cu spatele drept și zâmbetul pe buze, l-am privit în ochi și m-am lăsat purtată de val. Sau… voal.

Prima întâlnire cu… mama lui

Tot un soi de primă întâlnire este și cea în care „dai ochii” pentru prima dată cu părinții lui. În special, cu viitoarea soacră. Aici, regulile sunt cele de bun-simț, zic eu. Știu că cele mai multe povești legate de soacre și vreo trei nurori ne creionează o relație tensionată, dar tind să cred că nu (mai) este deloc așa.

Dacă ai ajuns deja în situația în care el își exprimă dorința de a te prezenta părinților săi, înseamnă că lucrurile devin din ce în ce mai serioase. 😀 De aceea, pentru a începe cu dreptul, este nevoie să ții cont de câteva recomandări.

Nu întârzia!

În general, nu este un gest politicos să întârzii, cu atât mai mult cu cât vorbim despre o întâlnire cu părinții lui. Nu vrei să lași impresia că ești egoistă și nu te gândești că timpul celorlalți este cel puțin la fel de prețios ca al tău.

Fii politicoasă!

Adresează-te cu pronume personal de politețe (dumneavoastră, dumnealui), vorbește-le la persoana a doua plural, dar menține o linie prietenoasă a conversației, un echilibru între a fi prea rigidă, distantă sau prea indiscretă.

Fii sinceră!

Fii tu însăți, nu încerca să pari ceea ce nu ești, doar să le fii pe plac cu orice preț. Oamenii apreciază autenticitatea.

Îmbracă-te într-un mod adecvat locului de întâlnire!

Așa cum spuneam, ținuta reprezintă cartea ta de vizită, iar prima impresie se va schimba cu greu (spre deloc) pe parcursul relației dintre tine și noua familie. Alege un outfit potrivit locului de întâlnire – casual sau elegant.

Dacă mergi la el acasă, poți combina o bluză heritage cu skinny jeans și o pereche de botine, iar succesul va fi garantat.

În schimb, dacă vă întâlniți să luați cina în oraș, la restaurant, atunci o rochie elegantă îți va pune în evidență feminitatea. Ai grijă să nu arăți, totuși, prea mult (decolteu adânc, fusta prea scurtă). Alege un stil ceva mai conservator, măcar până ajungi să îi cunoști mai bine.

Eu, personal, ador să port rochii. Model basic, lungi, scurte, strâmte, baby doll, aproape că nici nu contează. 😀 Ceea ce contează cel mai mult atunci când aleg o rochie este calitatea. Da, bineînțeles, și acel ceva care să-mi atragă atenția: mâneci cu volane, umeri cu tăieturi, spate decupat…

Prima impresie contează! Așa că ai grijă ca aceasta să fie una plăcută, care să vă deschidă noi căi ale iubirii în familia voastră…

Și au trăit fericiți… Îmbrăcați cu bun gust.


#Proba24 SuperBlog | Prima întâlnire: cu ce te îmbraci ca să atragi atenția fără a fi ostentativ? by ANSWEAR

Comments

comments

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!