SuperBlog

Cum să transformi orice mic-dejun într-un început perfect de zi cu #HuromRomânia

Încă din copilărie, de când am început să merg la școală în clasa I, am încercat să mă împrietenesc cu trezitul de dimineață. Părinții și dragostea pentru carte m-au ajutat în tot acest demers. De luni până vineri, diminețile mele erau învăluite în mirosul ceaiului de tei venit din bucătărie, acolo unde găseam mereu pe masă o cană aburindă și două felii de pâine prăjită cu unt. Apoi ritualul însemna: uniformă, părul lung pieptănat, prins codițe, pampoane și mici discuții cu mama (sau tata) despre ziua ce avea să înceapă. Îmi primeam porția de motivațional cu zâmbetul pe buze și o îmbățișare caldă.

Susra: pixabay.com

Viața de adult nu m-a scutit de responsabilități – printre care și trezitul de dimineață, odată cu urmarea unor ore de curs de la facultate și odată cu primul job. Nu sunt o persoană matinală, dar, așa cum îmi zicea mama odată, în viață nu faci numai ce îți place, mai faci și ceea ce trebuie.

„Lunofobie” sau teama manifestată față de ziua de luni

Dintre toate zilele săptămânii, ziua de luni este de departe cea mai puțin îndrăgită. Pe nedrept, aș putea spune. Într-adevăr, după weekend, ne este mai greu să ne mobilizăm, să intrăm din nou în rutina unei noi săptămâni. Traficul de dimineață, drumul greoi până la muncă, stresul task-urilor pe care trebuie să le rezolvi, e-mail-uri necitite, întrevederi apărute în ultimul moment – toate acestea ne pot lăsa fără energie chiar dinainte să ne apucăm de treabă. Inevitabil, ajungem să dezvoltăm o așa-zisă „fobie de luni” (Monday-fobie) sau lunofobie, așa cum am numit-o eu. 😀

Dar toate acestea se pot schimba. Într-o societate în care activitățile se desfășoară într-o viteză uluitoare, acordăm din ce în ce mai puțin timp momentelor cu noi înșine, pentru sănătatea trupului și, mai ales, a minții și sufletului. Câteva clipe de liniște și o porție de… sănătate în fiecare dimineață pot schimba în bine parcursul întregii zile și, implicit, a întregii săptămâni.

Sănătate curată pentru o dimineață perfectă de luni

„Ziua bună se cunoaște de dimineață.”

Se spune că așa cum îți este dimineața, așa îți va merge toată ziua. În ultima perioadă, am început să acord din ce în ce mai multă atenție alimentației și încerc să am un stil de viață sănătos.

De când am un nou prieten de nădejde, un storcator prin presare la rece, Hurom, fiecare început de săptămână înseamnă o nouă rețetă delicioasă de încercat.

De ce am ales Hurom H-AI One Stop? În primul rând, pentru că îmi place să caut naturalul în tot ceea ce mă înconjoară. Iar acest storcător nu este unul obișnuit, așa cum am mai avut până acum. Slow Squeezing System by Hurom reprezintă un sistem inovator de stoarcere lentă prin presare la rece, adică nu freacă și nu încălzește sucul la viteze mari, iar toate vitaminele, mineralele, enzimele, fitonutrienții si antioxidanții se păstrează integral.

Sucuri care țin locul unui întreg mic-dejun

Atunci când întrebi pe cineva de ce nu mănâncă dimineața, primul răspuns va fi (în cea mai mare parte) lipsa de timp. Cele 10 minute în plus de somn parcă sunt cele mai dulci. Așa ziceam și eu. Dar mi-am dat seama, în căutarea stilului de viață cât mai sănătos, că îmi pot prepara în fiecare dimineață sucuri care pot înlocui clasicul mic-dejun ceva mai „elaborat”. Aceste rețete sunt simplu de preparat și îmi sunt benefice nu numai pe termen scurt, dându-mi energie pentru întreaga zi, ci și pe termen lung, prin faptul că mă ajută să scap de kilogramele în plus și, mai apoi, să mă mențin la o greutate ideală. Sună fantastic, nu-i așa?

Sucul potrivit pentru diminețile perfecte

Micul-dejun reprezintă cea mai importantă masă a zilei. Un suc natural, obținut din fructe și legume stoarse la rece, conține cu până la 6 ori mai multe vitamine, minerale și enzime. Aportul acestora se realizează mult mai rapid dacă le consumi dimineața, la prima oră.

Acum, rutina dimineții mele perfecte începe cu o apăsare de buton. Îmi pregătesc de seara:

  • 2 mere verzi,
  • 3 lujeri de pătrunjel,
  • 2 morcovi mari,
  • 1 portocală,
  • 1 pară.
Sursa: huromromania.ro

Le introduc pe gura mare de alimentare a aparatului Hurom H-AI One Stop și el rămâne să facă toată treaba, cât timp mă pregătesc eu pentru o nouă zi. Deschid fereastra, îmi pun un playlist ce durează fix 30 de minute, iar la finalul acestuia știu că în bucătărie mă așteaptă porția mea de motivațional

Aceleași culori vii, un moment în care simțul vizual este răsfățat din plin, chiar înainte de a gusta… Așa îmi pictez tabloul fiecărei dimineți, iar corpul meu se bucură din plin de o doză de sănătate la pahar. În felul acesta, cine mai are nevoie de cafea la prima oră? ^_^

Prefer lucrurile simple. Dacă, totuși, simt nevoia într-o zi să mănânc ceva mai consistent, îmi prăjesc un ou și două felii de pâine.

Rețeta pentru vedere

Ritualul zilei de luni s-a transformat într-un obicei pentru fiecare dimineață. Astfel că, miercuri (de exemplu), îmi prepar rețeta pentru vedere: un suc excepțional, perfect omogenizat, din:

  • două mere,
  • câteva frunze de spanac,
  • o lămâie.
Sursa: huromromania.ro

Mă bucur de fiecare înghițitură în parte, cu ochii (cei miopi) închiși, pornesc „motoarele” și mă încarc cu energie pozitivă pentru o nouă zi…

Ești ceea ce mănânci… De luni până duminică.

Fiecare dimineață înseamnă acum o bună ocazie de a testa rețete noi (mai ales că urmează să-mi lansez și noul blog culinar, în ianuarie). Am reușit nu numai să iubesc zilele de luni, dar chiar le aștept cu nerăbdare, la fel ca și pe cele de marți (unde nu mai găsesc niciun ceas rău, poate doar o pisică neagră… :D), la fel miercuri și așa mai departe.

Așadar, dacă reușești să te vindeci de „lunofobie”, atunci fii sigur că poți transforma orice zi a săptămânii într-un prilej de bucurie, de înțelegere și acceptare a mesajului naturii


#Proba25 SuperBlog | Hurom – un start perfect pentru o zi perfectă! by Hurom România

Comments

comments

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!