Despre mine și ce lucruri minunate fac eu,  Evenimente

De-abia aștept să ajung în Sibiu, la ARTmania Festival!

În urmă cu ceva timp, am primit pe e-mail o invitație la ARTmania Festival, eveniment ce va avea loc weekendul acesta la Sibiu, între 28-29 iulie.

Am fost foarte plăcut surprinsă și, chiar dacă abia mă întorsesem din Sibiu, acolo unde am fost cu ocazia altui festival (am scris aici despre Airfield), am acceptat cu bucurie să particip pentru prima dată la ARTmania, festival aflat la cea de-a 12-a ediție.

Platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică, ARTmania s-a consacrat ca principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Unul dintre festivalurile cu tradiție și prestigiu în România, ARTmania este un eveniment amplu în aer liber, cu frecvență anuală, organizat în Sibiu începând din 2006 și respectat drept cel mai important promotor al muzicii rock și metal și, în egală măsură, al oricărui alt tip de expresie artistică derivată din cultura rock. Marcă cu prestigiu și tradiție pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate cu un concept îndrăzneț și un ambient special – Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase citadele medievale din Estul Europei.

Cap de afiș al acestei ediții: Tarja (Nightwish)

TARJA: “Iubesc minunatul oraș Sibiu și fermecătorul său Centru Vechi. Sunt foarte încântată să mă întorc acolo, pentru Festivalul ARTmania”

Trebuie să recunosc că sunt foarte emoționată că o voi auzi live pe Tarja, soprana și pianista finlandeză care a obținut faima internațională ca solistă a trupei Nightwish și care este invitată acum să își prezinte noul album, în premieră în Transilvania!! 😀 Festivalul ARTmania promite să aducă în fața ARTonauților șase dintre cele mai bine cotate trupe ale momentului. Fiind favoritele marilor festivaluri internaționale, acestea vor crea un mix de stiluri și genuri, toate la un nivel înalt.

Sibiu – Festival City: un proiect inițiat de ARTmania

East European Music Conference 2017: 27-29 iulie, Piața Mare, Sibiu

Pe lângă o ofertă culturală bogată – concerte, expoziții, lansări de carte sau film – platforma „Sibiu – Festival City” va găzdui și prima ediție a reuniunii internaționale East European Music Conference (EEMC), un eveniment de anvergură europeană, care și-a propus să aducă la masa dialogului peste 600 de experți, autorități, promoteri români și principalii operatori de pe piața internațională a festivalurilor.

Programul (meu) va fi unul destul de încărcat pentru că, în paralel cu ARTmania Festival (în cadrul acestuia, mai exact), începând chiar de mâine, va avea loc și East European Music Conference, de la care vă voi aduce, sper, multe vești (în măsura în care timpul îmi va permite). În cadrul acestei conferințe, vor fi purtate discuții în jurul unei teme mari, anume FESTIVALUL:

 • FESTIVALUL, CA ACT CULTURAL ÎNTR-O EUROPĂ ÎN CRIZĂMulticulturalism versus naționalism, unitate versus izolareModeratori: Lucian Mîndruță (Jurnalist, Digi FM, RO) & Gordon Masson (Jurnalist, Redactor șef IQ Magazine, UK)
 • STRATEGII DE MARKETING ȘI RELAȚII PUBLICE PENTRU FESTIVALURI – Moderator: Horia Ghibuțiu – Jurnalist, unsitedemusica.ro
 • SIGURANȚA PUBLICULUI LA FESTIVALURI / EVENIMENTE (ENG)
  1. Măsuri de securitate la evenimente și resurse umane calificate.
  2. Noi tehnici de clasificare și gestionare a maselor.

  Invitați:

  Chris Kemp (Proprietar, Mind Over Mater, UK)

  Henrik Bondo Nielsen (Director Departament Resurse Regionale & Invitați și Siguranță, Roskilde Festival, DK)

Plus multe alte sesiuni ce abordează subiecte actuale și extrem de interesante. Găsiți mai multe detalii pe site-ul eemusic.ro.

ARTmania și Sibiu Guitar Meeting

Bineînțeles că unul dintre cele mai frumoase festivaluri din România, Sibiu Guitar Meeting, nu putea trece neobservat de ARTmania. Ba dimpotrivă, tinerii înscriși la Sibiu Guitar Meeting (cu vârsta de până în 16 ani) pot participa gratuit la ARTmania Festival, iar însoțitorii acestora au reducere la bilete. Sibiu Guitar Meeting este un experiment socio-cultural care aduce în fiecare an, în Piața Mică, sute de tineri chiratiști, pasionați de rock, în cadrul unui imens concert colectiv, preferatul turiștilor și al publicului iubitor de muzică.

Transilvania Film vine la ARTmania cu filme premiate internațional!

În fiecare zi a festivalului, începând cu ora 15.00, voi putea viziona un film premiat internațional. Anul acesta, Transilvania Film ne va aduce filmele Belgica (un film de Felix Van Groeningen, câștigătorul premiului pentru regie la Festivalul Sundance) și Goodnight Mommy (thriller psihologic, un film de Veronika Franz și Severin Fiala – producție care a obținut nenumărate premii la ediția de anul trecut a Festivalului de Film Austriac, de la trofeul pentru regie și imagine, până la cel pentru machiaj, scenografie și trofeul pentru cel mai bun film). 😀

Editura Habitus ne oferă 10% reducere la cărți SF și fantasy. :>

 

Cel mai important, voi face o trecere în revistă a trupelor care vor concerta pe scena ARTmania, în cele două zile de festival:

VINERI, 28 IULIE:

ORA 19.00 – 19.40  Concert COMA (RO)

Lansarea la Sibiu a albumului „Orizont”.

Trupa Coma își întâlnește fanii pentru o sesiune de autografe – zona Meet & Greet lângă scena din Piața Mare, în intervalul orar 20.00 – 20.30.

ORA 20.00 – 21.00 Concert RIVERSIDE (POL)

 • Meet & Greet Riverside – lângă scena din Piața Mare, în intervalul orar 21:05-21.20. Fanii trupei îi vor putea întâlni pe artiști pentru o sesiune de fotografii și autografe. Intrare restricționată (primii 20 de participanți).

ORA 21.20 – 22.30 Concert LACUNA COIL (IT)

ORA 22.50 – 00.00 Concert DEVIN TOWNSEND PROJECT (CAN)

SÂMBĂTĂ, 29 IULIE:

ORA 19.00- 19.30 Concert WALKWAYS (IL)

 • SESIUNE Meet & Greet WALKWAYS. (Număr limitat de participanți), în intervalul orar 40-19.55.

ORA 19.55 – 20.45 Concert BEYOND THE BLACK (DE)

 • SESIUNE Meet & Greet BEYOND THE BLACK. (Participare limitată), în intervalul orar 20-21.45.

ORA 21.15 – 22.15  Concert YOU ME AT SIX (UK)

ORA 22.45 – 00.00  Concert TARJA (FIN)

Biletele pentru Festivalul ARTmania au fost puse în vânzare în rețelele Eventim.ro, myticket.ro, iabilet.ro și pe Kompostor.ro. În cea de-a doua perioada de pre-sale, prețul unui abonament este de 230 de lei, urmând ca la locație prețul sa fie de 250 lei.
Pentru această ediție, ARTmania Festival a pus în vânzare un număr limitat de bilete pe zi, la prețul de 140 lei.

Dacă v-ați luat deja abonamentul pentru cele 2, respectiv 3 zile de festival, sau dacă v-ați hotărât chiar acum să veniți, poate îmi dați un semn aici, în comentarii, pe mail (contact@opisicaneagra.ro) sau mesaj pe pagina de Facebook a blogului (O pisică neagră). Unde-s mulți (ca noi), cultura crește. 😀 Let’s rock the world!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!