De ce m-am lăsat de WoW. Și de ce mă întorc la el.
Acum câțiva ani buni mă apucase o nebunie cu jocurile. Îmi petreceam ore întregi construind ferme pe Facebook, terminam nenumărate misiuni în jocuri pe PlayStation 2… Păcat că Wii-ul nu a avut atât de mare succes în cazul meu, poate așa reușeam să mă mișc mai mult. 😀 Jocuri, joculețe, mai mici, mai mari, nu conta mărimea, poate nici ideea, voiam doar să treacă timpul și să am mintea ocupată.
De ce m-am lăsat de World of Warcraft
La un moment dat, dintr-o întâmplare, am descoperit World of Warcraft. Atât mi-a fost – îmi găsisem jocul favorit. La început eram mai reținută, era prima oară când luam contact (la modul serios, implicat) cu un astfel de joc și îmi părea ciudat că trebuie să știu atâtea taste pe de rost și să umblu bezmetică pe câmpuri.
Povestea ce stă la baza întregului joc este una extrem de lungă. Inițial, jucam fără să știu prea multe lucruri. Am ales un server pirat și dă-i și joacă. Am învățat încet-încet strategii, apoi devenisem nerăbdătoare să cresc, să ajung la level 80. Din 80.
Am ajuns, cu greu, și acolo. Voiam mai mult, totuși. Așa că mi-am cumpărat jocul original și am început să mă joc pe serverul oficial, plătind în fiecare lună câte o sumă. 😀
Stai că mă pierd în detalii și uit să spun: ideea centrală a jocului este lupta dintre bine și rău, Alianță versus Hoardă (Alliance vs. Horde). I am for the Horde! 😀 Se știeee! :)) Cu răul, cum s-ar spune. Sunt nenumărate neamuri, rase și caractere din care îți poți alege. Cei de la Blizzard au creat un super-joc, după umila mea părere. Are tot ce-i trebuie: poveste, personaje, imagini… Doamne, ce imagini! Peisaje și locuri atât de… fantastice! 🙂 Și mai are ceva. Mai are cerințe. Da, da! Cerințele alea de ne omoară pe toți cu zile: să aibă nu știu ce placă grafică, nu știu ce procesor sau HDD…
Ei bine, aici m-am cam împotmolit. Am ajuns eu la level 80, cu Purple a mea cea dragă, un Undead Warrior de toată… frumusețea.
Dar am rămas acolo cocoțată, cu gândul la următorul expansion: Mists of Pandaria, ce-mi oferea șansa de a-mi duce povestea mai departe, până la level 90, descoperind un continent ascuns și o nouă rasă:
A mers PC-ul meu cât a mers, dar, ca tot omul obiectul, trebuie să se mai și odihnească. Și uite așa, m-am văzut nevoită să renunț la raidurile prin care mergeam peste alianță pentru că al meu calculator mi se bloca în mijlocul acțiunii. De multe ori, pierdeam în echipă un întreg război din cauza asta și aveam mereu discuții cu oamenii din guild. Să știți că lucrurile sunt extrem de serioase în WoW, nu vă gândiți hai, lasă, că e doar un joc! Nu, nu. Nu-i doar un joc. Se pune pasiune în fiecare confruntare, în fiecare armură nouă sau item rar cumpărat cu golzi farmați din greu. 😀 WoW e un mod de viață!
De ce mă întorc la World of Warcraft
Ideea că nu pot face față nu mi-a dat pace deloc. Mă enervam destul de des că nu-mi funcționează Skype-ul (din cauza procesorului lent, rami puțini și mega-folosiți în timpul jocului), îmi da eroare de citire hard de vedeam blue screen în fața ochilor. Așa că am renunțat să mă mai joc. Mi-am zis că doar pentru o perioadă. Și au trecut vreo 5 ani.
M-am apucat de blogging. :)) Și pentru acest hobby (din nevoia de a păstra la loc sigur proiecte, articole etc.), dar și pentru vechea pasiune, am căutat soluții. Voi ați auzit de SSD până acum? De HDD nu vă zic, cred că, dacă ați reușit să mă urmăriți până aici, înseamnă că aveți habar de câte ceva din zona asta. :)) Trebuie să recunosc, totuși, până de curând nu am știut de SSD.
Ce înseamnă SSD? Păi, este o prescurtare de la Solid State Drives și reprezintă un dispozitiv de stocare pentru calculator. Un fel de HDD mult mai performant. Ce plusuri are? Păi, are așa:
- Viteza de acces și transfer a fișierelor și a aplicațiilor (dispune de procesor) – ceea ce, bineînțeles, îmi doresc și eu (în joc, dar și atunci când îmi scriu probele pentru SuperBlog; acuși vine ora 23:59 și eu n-am urcat textul în platformă; dacă l-aș pierde… ar fi cam… ptiu! ptiu! piei de-aici, gând rău!);
- Rezistența la șocuri – datorită lipsei componentelor mobile care să cedeze din punct de vedere mecanic, acest dispozitiv rezistă în caz de oftică majoră, raid pierdut, pumni în tastatură sau unitate centrală, din greșeală…; aici are un mare plus de la mine;
- Fiabilitate – adică funcționează la parametri optimi multă vreme, deci o să mă tot joc; a se citi o să tot citesc Kant și bloguri super-participante; 😀
- Alte caracteristici – sunt mai silențioase; nu se încălzesc la fel de tare ca hardurile obișnuite; consumă mai puțină energie; sunt indicate pentru stocarea de sisteme de operare și programe, ca și pentru păstrarea informației digitale de calitate înaltă.
Eu zic că deja v-ați făcut o părere despre ce înseamnă SSD ăsta. Bun.
Mi-am făcut comandă zilele trecute de la un magazin online, profitând la maxim de una dintre ofertele SSD, de un astfel de dispozitiv. Am avut livrare gratuită, am deschis coletul la primire și mi l-au și ansamblat gratuit. Că, deh, m-oi pricepe eu la Turbo Pascal sau ceva editare teme în WordPress, dar de pus SSD în calculator chiar nu am pus.
120 de giga bineveniți întru instalarea prea grăsunului WoW Panda(ren), cu o viteză maximă de citire/scriere de până la 450 MB/s, plus 3 ani garanție. Ne mai auzim în 2019! :)) Tu ai văzut ultimele promoții SSD Kingston? Eu l-am luat cu reducere: 194 RON, în loc de 244. 😀
Și…… Doamnelor și domnilor…….. Acum că am găsit SSD (Soluția Salvatoare a Deceniului), vă prezint ultimul, dar nu cel din urmă motiv pentru care eu mă întorc la WoW:
Vreau și am nevoie să mă joc măcar un an o lună în pielea acestui personaaaaaj! Cu toate că, pentru asta, am nevoie de penultima expansiune: World of Warcraft Warlords of Draenor. 😀 😀 Ultimul e ăsta cu Legion. *feeling excited* 😀 😀
Gata, am zis. Mă întorc la WoW. Cu puterea HyperX!
#12. Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016, „Un PC la puterea HyperX!
2 comentarii
Pingback:
Pingback: