SuperBlog

De Revelion, nu doar clipa dintre ani contează… Plec în aventura vieții mele! Plec în Thailanda!

Tu știi, dragă cititorule, că îmi place foarte mult să călătoresc. Am vizitat împreună multe destinații de pe întreg mapamondul. Ca travel blogger, am încercat să redau cât mai exact experiențele trăite, informațiile pe care le-am aflat în diferite sejururi, emoțiile ce mi-au îmbogățit sufletul cu atâtea și atâtea amintiri memorabile… Tu ai apreciat asta. Mi-ai acordat timp din timpul tău, ai vizitat (printre rânduri de blog) Istanbul cu moscheile și pisicile lui, Dubai și India, Malaezia și Singapore, Băile Tușnad și Vama Veche. Plus multe altele.

Pentru că se apropie perioada sărbătorilor de iarnă, mi-aș dori să împărtășesc cu tine planul meu de călătorie pentru acest sfârșit de an. Te anunț că…

Plec în aventura vieții mele! Voi petrece un Revelion în Thailanda!

Încă din septembrie, Google Ads a început să-mi etaleze acele anunțuri cu „oferte speciale Revelion”. Targetare eficientă, ce-i drept. 😀 Am analizat, am cântărit, am ales: Revelion Christian Tour. Sunt foarte entuziasmată de această decizie! Voi călători împreună cu omul meu drag, dar și cu alți patru prieteni apropiați. O astfel de experiență merită trăită alături de oameni de suflet, mai ales că…

De Revelion, nu doar clipa dintre ani contează!

Voi vizita pentru prima dată Thailanda, așa că m-am documentat extrem de atent în privința circuitului propus de agenție.

Îmi doresc să trăiesc la maxim fiecare clipă, să-mi las emoțiile să zburde nestingherite, să profit de fiecare moment ce-l voi petrece în țara al cărui nume conține cuvântul liber (thai). Și pentru că aceste clipe și locuri minunate merită să vi le arăt și vouă, cititorilor mei, din bagajul meu nu vor lipsi aparatul foto și cardurile de memorie.

Apoi, costumul de baie este un must have atunci când vorbim despre un Revelion petrecut la temperaturi de 32-33 de grade Celsius, în apropierea unor plaje rupte din Paradis și azvârlite într-un colț de lume, undeva în sud-estul Asiei.

Nelipsit va fi și jurnalul în care am început să scriu la 30 de ani, acel prag psihologic în care crezi că vei deveni mai matur, că e timpul să faci ceva cu viața ta, că bla, bla. Tot despre un prag voi scrie și în timpul acestei călătorii, pragul dintre ani. Câteva gânduri despre 2018, alte câteva obiective pentru anul viitor și câteva impresii la cald… La loc de cinste, adică pe blog, voi posta și o listă de dorințe, la fel ca în fiecare an. Mănânc sănătos. Fac mișcare. Scriu mai des. Public cartea cu poezii. Mai multă răbdare. Al doilea job. Etc…

Tradiții și obiceiuri thailandeze pentru Revelion

De cele mai multe ori, Revelionul împarte oamenii în două tabere: cei care petrec cu mâncare și băutură toată noaptea și cei care aleg liniștea. Ei bine, la fel este și în Thailanda. În timp ce unii aleg o masă plină, un restaurant sau o petrecere privată, alții aleg să treacă peste pragul dintre ani făcând (încă) un pas pe calea spirituală.

Eu mi-am propus să împletesc armonios cele două experiențe și să-mi dovedesc că și în locurile aglomerate, pline de turiști, îmi pot găsi o frântură de calm…

În seara de Revelion ne vom bucura împreună (noi, cei șase, și tot grupul Christian Tour) de o gală festivă, unde vom putea degusta un meniu cu specific internațional, dar mai ales preparate din bucătăria thailandeză – Pad Thai, Tom Yam, Som tam sau Green curry.

Pad Thai | Sursa: thailandblog.nl

Circuit turistic

Vom avea la dispoziție șase zile de plimbat pe tărâmul fermecat al Thailandei. Știm cu toții că unul dintre ingredientele necesare pentru un concediu desăvârșit este ghidul de călătorie. Pe lângă cel pus la dispoziție de Christian Tour, voi lua cu mine o listă cu principalele obiective turistice din cele două regiuni ale Thailandei pe care le vom vizita: Bangkok și Insula Krabi.

Bangkok

Palatul Regal – un complex de temple, palate și clădiri oficiale, folosite în prezent de familia regală

Palatul Regal (al regelui Bhumibol Adulyadej) reprezintă cel mai cunoscut obiectiv al capitalei Thailandei.

Templul Wat Benchamabophit (Templul de Marmură)

Capodoperă arhitecturală, templul a fost construit din marmură adusă din Italia, la comanda regelui Chulalongkorn, începând cu anul 1899.

Templul Wat Traimit (Templul Buddha de Aur)

Acest lăcaș adăpostește cea mai mare statuie din aur a lui Buddha: 5 m înălțime și o greutate de 500 kg.

Templul Wat Pho (Templul lui Buddha Înclinat)

Acesta este cel mai vechi templu din Bangkok, unul dintre cele șase din Thailanda care au cel mai înalt grad, first class Royal temples. În interiorul său se află statuia lui Buddha înclinat (sau culcat), ce măsoară 46 m lungime.

Sursa: bangkok.com

Piața plutitoare Damnoen Saduak

Considerată una dintre cele mai atractive destinații turistice din lume și situată de-o parte și de alta a canalului cu același nume, Damnoen Saduak este un bazar plutitor unde localnicii își vând produsele: de la fructe și legume proaspete, până la condimente și obiecte de artizanat. Știu deja că de aici îmi voi lua cel puțin un suvenir autentic thailandez.

Sursa: travel.descopera.ro

O tabără cu elefanți

Elefantul, un simbol al înțelepciunii în religia budistă, este un animal tratat cu grijă și respect în Thailanda. Cum în România nu îi poți vedea decât la circ, nu voi rata o vizită într-o astfel de tabără.

Sursa: forbes.com

Insula Krabi

Iarna este sezonul perfect pentru excursii pe insulele din Thailanda, marea fiind destul de agitată pe timpul verii.

În golful Phang Nga Bay s-a filmat Omul cu pistolul de aur, filmul din seria James Bond. Peisajele sunt, într-adevăr, un decor de film.

Insulele Phi Phi si Bamboo sunt două plaje superbe la Marea Andaman, ce par desprinse din altă lume. Atunci când sunt întrebată cum arată Raiul pe pământ, arăt această imagine:

În ultima zi a excursiei vom avea un program lejer, așa că mi-am propus să pornim în căutare de suveniruri dintre cele mai inedite și locuri numai bune de fotografiat și pus în ramă… virtuală.

Pentru că îmi pun întotdeauna amintirile la loc de… cinste!


#Proba19 SuperBlog | Revelion la soare alături de Christian Tour by Christian Tour

Comments

comments

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: