Filosofie pe genunchi,  Panseuri

Despre fericire și alți demoni

Deși ora este destul de înaintată pentru a mai scrie ceva despre Ziua Internațională a Fericirii, m-am așezat acum la laptop pentru a așterne, totuși, câteva rânduri.

Ziua Internațională a Fericirii…

Se sărbătorește în fiecare an pe 20 martie. De-a lungul timpului, am tot creat postări în social media despre această ocazie de a ne focusa pe motivele pentru care suntem fericiți. La un moment dat, chiar am filmat acasă un clip. Nu mai știu ce am zis acolo, dar vi-l las mai jos și, poate, cu ocazia asta îl voi revedea și eu. Împlineam 30 de ani. În câteva ore, voi atinge borna cu numărul 36.

Ceea ce am reținut sigur din vlog a fost ideea că:

Nu este întâmplător că sărbătorim Ziua Internațională a Fericirii chiar cu o zi înainte de Ziua Internațională a Poeziei (21 martie – și ziua mea de naștere).

Adică:

  • îmi imaginez cum Dumnezeu a împărțit fericirea tuturor oamenilor pe 20 martie; toate bune și frumoase.
  • o zi mai târziu, apar și poeții: Doamne, noi acum am ajuns. A mai rămas și pentru noi ceva în traista aceea pe care scrie Fericire? Iar Dumnezeu le-a răspuns: Din păcate, nu. Ați ajuns cam târziu, dar vă ofer un alt dar: cel al poeziei. Din nefericirea voastră să izvorască versuri ce vor alina suferința altora, vor bucura minți și suflete, iar astfel vă veți primi și voi fericirea cuvenită.

Întotdeauna am simțit că doar din stările cele mai depresive și mai tenebroase îmi extrag seva unor texte cât de cât acceptabile. Probabil, dacă totul ar fi roz și liniștit, nu m-aș mai simți inspirată. (Probabil, de aici și poeziile tot mai rar publicate pe aici… Dar merită „schimbul”).

Despre fericire și alți demoni…

Despre fericire s-au scris multe încă din Antichitatea greacă. Mai precis, despre ceea ce reprezintă ea alături de opusul său. Oricare ar fi acesta. Sau acestea. Discuția este lungă și merită sigur câteva articole separate.

Dar ce am vrut să subliniez în această secțiune este faptul că:

Fericirea nu trebuie să reprezinte scopul, ci calea.

Ce îmi doresc să rămână scris aici, un fel de #notetoself sau gânduri pentru mine:

Este o linie fină între fericire ca stare de bine și fericirea ca o goană neîntreruptă. Dacă te preocupi să trăiești și să te dezvolți neîncetat, îți vei crea automat un drum pavat cu good vibes. Atragi ceea ce ești. Fii fericire!

Comments

comments

3 comentarii

  • trustlink.ro

    M-am regasit in cele spuse de tine despre Ziua Internationala a Fericirii si cum aceasta se leaga cu Ziua Internationala a Poeziei, mai ales ca si mie mi se intampla la fel. Cred ca doar din cele mai intense stari de suflet putem extrage frumusetea si profunzimea unui text sau a unei poezii. Dar trebuie sa tinem minte ca fericirea nu trebuie sa fie un scop in sine, ci o cale pe care sa o parcurgem in cautarea noastra de dezvoltare si implinire personala. Si adevarul este ca atragem ceea ce suntem, deci sa fim mereu fericire si sa ne bucuram de acest dar pretios pe care ni-l ofera viata. Multumesc pentru cuvintele tale inspirate si pentru ca ne-ai adus aminte sa fim mereu noi insine si sa cautam calea noastra catre fericire. Sa traiesti cu bine si sa ne auzim cu articole cat mai pline de pozitivitate si intelepciune. Cu drag, un cititor fidel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!