SuperBlog

Despre măști, costume și fapte bune. Cum ar arăta o zi din viața mea, dacă aș fi Spider-Man?

Nu este o noutate pentru nimeni faptul că trăim într-o lume a măștilor, a comportamentului bine „șlefuit” în funcție de scop sau de nevoile de moment. Nu am fost niciodată de acord cu acest mod de a gândi. În schimb, mi-ar plăcea să am o mască ce mi-ar permite să fiu diferită, să-mi afirm personalitatea și să fiu mai încrezătoare în forțele proprii. Dacă aș purta, fie și pentru numai o zi, un costum de supererou, mi-aș dori ca, în acea dimensiune, să mă aflu în pielea lui Spider-Man.

Sursa: pixabay.com

Povestea lui Spider-Man

…este și povestea noastră. Fiecare ne putem regăsi în aceasta sau măcar în câteva puncte comune.

Peter Parker este un adolescent normal – are probleme specifice vârstei, presărate cu ceva mai multă anxietate. Locuiește cu mătușa sa într-o casă modestă din Brooklyn, New York. În liceu, acesta este privit ca fiind un tocilar, un tip cu probleme de adaptare, spre deosebire de Mister Popularitate.

Peter devine Spider-Man după ce este mușcat de un păianjen radioactiv. Ușor-ușor, își descoperă super-puterile și începe să le folosească. După o scurtă perioadă de joacă și acomodare, acesta își dă seama că „o putere mare aduce cu sine și o responsabilitate pe măsură”.

Dincolo de faptul că se ajută de pânzele de păianjen pentru o deplasare rapidă și pentru imobilizarea inamicilor, acesta se bucură și de un al șaselea simț – intuiția, combinată cu hiper-sensibilitatea celorlalte simțuri (văz, auz). Dintre toate, însă, istețimea rămâne cea mai bună armă a sa.

Empatia față de nevoile celor din jur și mai ales regretul că a refuzat odată să prindă un hoț, același tâlhar ce avea să-i omoare unchiul peste câtva timp, l-au determinat pe Peter Parker să-și confecționeze un costum handmade și să iasă „la vânătoare” de răufăcători. Devine astfel supereroul unor generații întregi de copii, adolescenți și chiar oameni mari.

Cum începe povestea mea? Mă transform din Black Cat în Spider-Man.

Vineri 13, ora 6.30. M-am trezit brusc la auzul unor zgomote venite din dulap. Cum stăteam eu „făcută colac” în mijlocul patului, deschid ochii, îmi dezmorțesc pernițele și mă întind înceeet, înceeet, apoi cobor din pat. Deschid ușile șifonierului, iar acolo mă aștepta un bilețel prins de costumul lui Spider-Man.

Știu că nu ne-am înțeles foarte bine întotdeauna, dar astăzi am nevoie de ajutorul tău. Sunt plecat din New York City până mâine dimineață și nu pot supraveghea răufăcătorii rămași aici. Sunt sigur că tu vei ști ce să faci. PS: Odată îmbrăcată cu acest costum, vei putea folosi toate puterile mele. Have fun! 😀

Sursa: unsplash.com

Ce gest frumos din partea lui Peter Parker! De multă vreme îmi doream să văd lumea prin (toți) ochii unui „păianjen”. Așa îi pot învăța toate mișcările, îi voi cunoaște toate punctele forte și, poate, le voi „împrumuta” și eu pe viitor (asta dacă nu le dețin deja :D).

Ce aș face dacă aș fi Spider-Man pentru o zi?

Un Spider-Man bucureștean ar vedea „din prima” problema traficului capitalei, mai ales la orele de vârf. Așa că voi face pe „polițistul de la rutieră” și voi sta în intersecțiile aglomerate pentru fluidizarea traficului. Cu vesta reflectorizantă peste costumul roș-albastru, parol! Cine nu mă ascultă, își va lua mare… plasă. Cred.

Sursa: unsplah.com

Pacienții din ambulanțe vor fi mai repede transportați la spital cu ajutorul meu (mă deplasez rapid printre clădiri).

Bineînțeles că mă voi ocupa de salvarea pisicilor din copaci și nu numai. 😀

Felinele (sau animăluțele) salvate îmi vor ține companie în pauze, când îmi beau cafeaua pe acoperișul Casei Poporului. Erou, erou, dar o pauză de respiro merită oricine. 😀

Prinderea hoților de genți prin RATB sau jefuitorilor de bănci va fi chiar o activitate plăcută, simțul dreptății sălășluind în mine de când mă știu. ^_^

Sursa: unsplash.com

Eu, noul Spider-Man, un supererou al blogosferei românești

Ducând povestea pe un alt palier al imaginației, haideți să vă spun ce aș face eu dacă aș putea deveni un supererou al blogosferei din România, tărâm al metaforelor.

Aș întinde pânze www. peste toate satele țării noastre, mai ales prin școli.

Aș încuraja scrisul și creativitatea copiilor, oferindu-le celor cu note mari la limba română un domeniu propriu, unde să-și „exerseze” pana încă de la vârste fragede.

Aș dezvolta rețeaua de bloggeri, oferindu-le tuturor oportunitatea cultivării pasiunii pentru „înălțimi” într-ale scrisului. „Toate pânzele sus, superbloggeri!”

Aș înființa Poliția Blogosferică și aș încerca să stopez asasinarea limbii române. Pentru a deține un blog, fiecare va trebui să „lege” cuvintele într-un mod cât mai creativ, să țeasă povești autentice, să susțină chiar și un test de gramatică.

Sursa: unsplash.com

Despre măști, costume și fapte bune cu „Omul-Păianjen: În lumea păianjenului”

Aventura oamenilor obișnuiți ce devin Oameni-Păianjen, în varianta regizorilor Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman, arată cu totul diferit față de ce v-am prezentat eu azi. Pentru că, în universul lui Spider-Man, personajul principal este Miles Morales, un adolescent ce oscilează între viața de licean și cea de supererou. Acesta transcende într-o altă dimensiune, iar acolo are parte de numeroase surprize.

Animația ”Spider-Man: Into The Spider-Verse” (“Omul-Păianjen: În lumea păianjenului”) va putea fi vizionată la cinema începând cu 28 decembrie 2018. Fiind vorba despre un film pentru întreaga familie, luați-i și pe cei mici cu voi. Vor fi extrem de încântați de povestea unui altfel de Spider-Man, într-un altfel de univers – Spider-Verse.

Astăzi am privit împreună de dincolo de masca Omului-Păianjen. În câteva minute trebuie să predau costumul. Voi reveni la masca mea de Black Cat. 😀 Un simbol ce conține o putere enormă, masca are o putere magică: creează în jurul ei un ritual al transformării, conform tradiției șamanilor. Cel ce va citi această poveste (sau va viziona filmul) devine și el un supererou

Sursa: unsplash.com

#Proba26 SuperBlog | Dincolo de masca lui Spider-Man by InterComFilm Distribution

Comments

comments

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: