SuperBlog

Efort minim…alist, plăcere maximă în bucătărie

Într-o lume a vitezei, unde totul se schimbă de la o clipă la alta, iar programul zilnic este foarte încărcat, timpul petrecut împreună cu cei apropiați devine din ce în ce mai prețios. Și mai greu de oferit.

Casă nouă, obiceiuri vechi

Astăzi, la un an de la căsătorie, mă declar fericită. Mi-am găsit Omul cu care să împart bucuriile vieții și acoperișul de deasupra capului. Și mâncarea. :)) Până acum două săptămâni, am fost preocupați amândoi de actele și amenajarea apartamentului în care abia săptămâna trecută ne-am putut muta. Două dormitoare, un living, două băi, o bucătărie și un balcon deschis, amenajat ca o terasă, unde să ne bem cafeaua dimineața – descrierea unui cămin perfect, în viziunea noastră.

Eu, personal, nu am avut nicio dorință în afară de aceea de a avea o bucătărie spațioasă, cu o fereastră mare, cu geam din tavan până în podea. Și asta datorită faptului că sunt fascinată de spații deschise, de natură, de simplitatea casei mele de la țară, acolo unde mâncam toată vara pe prispă sau direct în curte, la o masă mică, rotundă, cu trei picioare… Îmi plac alinierile perfecte, dar care curg natural și se completează armonios. Iar perfecționismul meu și-a pus amprenta în decorarea încăperii în care aveam să petrecem mult timp, din pasiune pentru gătit. Am ales stilul minimalist, mi-am zis că așa voi putea întreține mai ușor ordinea pe mi-o doresc atât de mult.

Efort minim…alist, plăcere maximă în bucătărie

Încă din vremea copilăriei, atunci când ne strângeam toți, părinți și frați, să luăm masa împreună, mi-am însușit acest obicei, care a crescut odată cu mine: fiecare seară este dedicată petrecerii timpului alături de cei dragi.

După ce vin de la serviciu, îmi place să îmbrac ceva lejer și să mă apuc de gătit. Ador să-l surprind cu diferite preparate noi, pe care trebuie să le ghicească din trei încercări. Dacă nu reușește, spală vasele. :)) Am impresia că, uneori, se preface că nu știe, doar ca să mă vadă zâmbind și savurând victoria.

E drept, de multe ori gătește și el, atunci când ajunge înaintea mea acasă. Scenariul se repetă, într-o mică măsură: mă schimb în ceva lejer. Pun apoi două pahare de vin roșu, muzică în surdină și mă așez pe canapeaua din living. Bucătăria open-space are și acest avantaj: îți poți admira Omul în toată splendoarea atunci când trebăluiește printre oale și tigăi. Mai mare frumusețea! 😀

Mi-a mărturisit aseară că nu-și imagina vreodată că-i va plăcea atât de mult să gătească. Dar senzația pe care i-o dă acest stil al bucătăriei este una de spațiu, de ordine, de lejeritate. Toate lucrurile au locul lor stabilit în fiecare dulap, sunt bine ascunse, dar, în același timp, ușor accesibile. Cuptorul cu microunde în stânga, plita electrică în capătul din dreapta, chiuveta undeva în mijloc, ustensilele pentru gătit în raftul dedicat lor…

– Bucătăria noastră e ca o integramă gata completată. Îți oferă soluții și răspunsuri fără să te întrebi măcar ce ai vrea să faci.

– Wow! Asta sună un pic SF, dar mă bucur tare mult că am făcut o alegere atât de bună, îi zic. Efort minimal…ist, plăcere maximă. Că tot veni vorba de plăcere, pastele astea sunt absolut de-li-cioa-se!

SomProduct – Stylish, Original, Modern

Abordarea stilului minimalist nu mai este de mult o noutate în domeniul designului interior, dar, de cele mai multe ori, acesta este adoptat îndeosebi de cuplurile tinere, moderne. Așa cum știm cu toții, probabil, minimalismul presupune simplitate, iar acest lucru nu înseamnă că efectul este mai puțin lipsit de stil față de cel obținut prin aranjarea Shabby Chic, de exemplu.

Stilul minimalist încadrează perfect piesele de mobilier, care sunt lineare și neapărat deschise la culoare, pentru a crea impresia de și mai mult spațiu. Albul este, de altfel, perceput în teorie ca reprezentând puritatea, pacea, siguranța, sensibilitatea. Însă, în cazul nostru, acesta reprezintă putere, siguranță și rezistență. Geamul imens lasă lumina să inunde încăperea și ne oferă imagini atât de diferite de la o zi la alta, în funcție de vreme. De-abia aștept să ningă, să mă strâng la pieptul lui în dreptul ferestrei, sorbind din cana de ceai, tăcând. Trăind.

Produse de calitate, timp câștigat. Mai multă bucurie în bucătărie

Bineînțeles, dincolo de visare, bucătăria mea trebuie să fie funcțională, nu o voi ține pe post de bibelou. :)) Potrivit stilului minimalist, numeroasele spații de depozitare de care avem cu toții atâta nevoie sunt la îndemână, dar foarte bine camuflate.

Eu, într-un moment de tandrețe cu Tigaia de la BergHOFF :))

Spațiile deschise au constituit întotdeauna o provocare: mulți le preferă mai degrabă încărcate decât prea puțin mobilate. În schimb, minimalismul pune foarte mult accent pe spațiile libere. Iar noi ținem foarte mult la libertatea noastră, inclusiv la cea de mișcare. 😀 Și, cu ajutorul câtorva piese bine alese, am putut crea un ambient confortabil și atrăgător.

Când vine vorba despre obiecte pe care le cumperi pentru o vreme îndelungată, cel mai indicat ar fi să investești în produse de calitate, fie că vorbim de mese și scaune de bucătărie, farfurii, căni sau fețe de masă. O bucătărie modernă are nevoie de un mobilier rezistent și practic. Materialele utilizate în confecționarea mobilierului de bucătărie sunt dintre cele mai versatile: MDF cu o rezistență crescută la umiditate și zgârieturi, lemn masiv, metal, ABS, piele naturală, piele ecologică și material textil de calitate. În timp, investiția se va amortiza, iar lucrurile vor rămâne la fel de frumoase, la fel de elegante. Asta înseamnă că tu câștigi timp pentru voi, iar acest lucru aduce și mai multă bucurie în bucătărie.

Uniform, elegant, cu personalitate. Stilul minimalist este o stare de spirit.

Dacă îmi spunea cineva acum câțiva ani că îmi va plăcea (și) rolul de femeie la cratiță, i-aș fi spus să aibă grijă, că-mi sare muștarul repede. :)) Acum… Mă laud cu faptul că gătesc, că îmi place să mănânc sănătos, că bucătăria a devenit a doua „cameră a plăcerii”, după dormitor. *coughing*

Știați că…?

În familiile tradiționale siciliene, femeile stau la caracatiță. (Vorbă preluată din înțelepciunea internetului.)


#Proba3 – SuperBlog | Transformă gătitul în pasiune în bucătăria ta de vis! by SomProduct

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: