Poezia săptămânii,  Fabrica de poezie

George Almosnino pe fabricadepoezie.ro | #PoeziaSăptămânii

În urmă cu o lună, pe 15 iunie, am lansat site-ul fabricadepoezie.ro. De atunci, am tot adunat acolo tot felul de creații, sentimente, emoții. Și suntem din ce în ce mai mulți. Ceea ce mă bucură nespus. Mai ales că trăim niște vremuri în care lumea numai de poezie nu ar mai avea timp…

Cred că tocmai acum avem nevoie să fim atenți cu interiorul nostru, cu mințile noastre îngrădite și îngrămădite. Că, dincolo de spălat pe mâini, nu trebuie să ne lăsăm spălați și pe creier. Aveți grijă, așadar, de unde vă luați informațiile.

În fine, să trecem la ideea anunțată încă din titlu. Știți rubrica mea – Poezia Săptămânii. Nu de puține ori vă voi arăta aici ce am publicat pe fabricadepoezie.ro. Avem acolo mai multe categorii despre care vă las pe voi să aflați mai multe direct de la sursă. O să povestim pe larg mai multe. Dar nu acum. Și nu aici.


George Almosnino, un poet discret al citadinului, însuflețind obiecte | #AutoriiLunii

17 iulie este o zi în care ne amintim (sau așa ar trebui) de George Almosnino, născut în 1936, la București. Poetul George Almosnino, membru al Uniunii Scriitorilor, (re)cunoscut (și) ca soțul scriitoarei Nora Iuga.

Apreciat, dar extrem de discret

Până la a-și începe cariera de scriitor (în 1980), acesta avea să-și câștige pâinea lucrând ca fierar-betonist, vopsitor, muncitor zilier pe șantier, dar și ca librar la Centrul de librării și difuzare a cărții. Mai târziu, pe la începutul anilor ‘60, după ce a absolvit Facultatea de Istorie a Universității București, a pășit pe drumul publicării de versuri în diferite periodice ale vremii.

Captură din interviul acordat de Nora Iuga – „Nino al meu”

Primele versuri ale lui Almosnino au fost publicate sub pseudonimul George Aliman, in 1966, in „Povestea vorbei”, suplimentul literar al revistei „Ramuri”.

Citește continuarea și versuri semnate de George Almosnino pe fabricadepoezie.ro…

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!