Recenziile Pisicii Negre

Gold – Goana după aur. Un film despre visuri, bani și prietenie

Ca de fiecare dată când merg să văd un film, nici aseară nu am citit înainte mare lucru despre el, nici trailer nu am văzut. Așa că nu mică mi-a fost mirarea să aflu că producția cinematografică Gold – Goana după aur este despre un prospector, zis și un fel de miner ce întocmește planul săpării de mine în căutare de, bineînțeles, aur.

Apoi, uitându-mă la afișul de la cinema (Grand Digiplex Băneasa Mall), mi-am zis că nu ar putea să mă surprindă un astfel de subiect. Ce ar mai putea să fie nou în acțiunea unui film care îmi prezintă un bărbat disperat să se îmbogățească dintr-o căutare ce seamănă cu un bilet la loto? Dar…

Gold – o mină de aur a psihologiei umane în fața banilor

Spre deosebire de mine, pe voi vă invit să urmăriți trailerul și apoi mai stăm de vorbă.

Buun.

Eu sunt de părere că actorul a jucat impecabil rolul principal. I-am urmărit gesturile, fiecare tresărire a obrazului, chiar și dintele strâmb sugera ceva. Râzând, l-am auzit pe Emil că îl compară cu luceafărul huilei, Miron Cozma. Am găsit și câteva deosebiri, dar asta e altă poveste. 😀

Goana după aur. Sau la ce ești dispus să renunți pentru bani

Mi-a plăcut punerea în scenă a unui film ce nu promitea prea multe, așa cum ziceam. Kenny Wells (Matthew McConaughey) este un prospector ce își dorește să se îmbogățească peste noapte, prin găsirea unui cerc de foc al aurului din munții Indoneziei. Încearcă să găsească sponsori ai proiectelor sale, dar se tot lovește de refuzuri. Totul părea pierdut: bani nu mai avea, locuia deja în casa iubitei sale Kay (Bryce Dallas Howard), locuință pe care urma să o piardă.. Asta până într-o dimineață..

După un vis ciudat avut într-o noapte, Kenny își ia ultimele bijuterii din aur (inclusiv ceasul dăruit iubitei) și pornește în aventura vieții lui. Urmărindu-și visul, de data aceasta, reușește să-l convingă pe Michael Acosta (Edgar Ramirez) să meargă împreună în junglă să caute aur. Acest Acosta devenise celebru după o descoperire a unei mari cantități de cupru.

Bineînțeles, după cum vă așteptați, ei găsesc aur, intervine și partea aia faină de succes și schimbări de atitudine. Goana după aur este despre visuri, despre mirajul banilor, dar și despre prietenie și încredere, implicit trădare. Sau nu.

E frumos să urmărești un proces psihologic: omul aflat în fața banilor – înainte și după. Până la urmă, e valabilă vorba asta?

Banii n-aduc fericirea. Știu, numărul lor…

Distribuit de Freeman Entertainment, Goana după aur este regizat de Stephen Gaghan, câştigător al Premiului Oscar, şi ajunge pe marile ecrane din România, în premieră, din 3 februarie. Mulțumesc, Bogdan, pentru invitație! ^_^

Comments

comments

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: