București cu blocuri gri

Guest Post #3. Despre Questo și casele bântuite din București

Sâmbăta trecută am ieșit la o plimbare la pas prin București. M-am întâlnit cu trei prieteni să pornim într-o explorare a caselor și locurilor bântuite din centrul capitalei. Povestitorul de astăzi este dl. Davidesco.

Sursa foto: Prague Visitor Magazine

Pe 27 octombrie s-a lansat un traseu inedit în cadrul aplicației Questo.

Ce e Questo? Questo este un fel de real world interactive game prin intermediul căruia participanții pot să descopere locuri din orașul lor care ascund povești cât se poate de interesante. Nu ai nevoie decât de un smartphone și de aplicația Questo instalată pe telefon.

În ceea ce privește tehnologia, în general, și telefoanele inteligente, în particular, mă consider pe bună dreptate un afon. De abia anul acesta am schimbat și eu râșnița mea cu butoane cu un telefon deștept, și asta forțat de împrejurări. Nu pot spune că regret, dar nici foarte entuziasmat nu sunt. În orice caz, dat fiind faptul că acum sunt posesorul unui telefon inteligent, care îmi poate deschide noi orizonturi, și invitat fiind de opisicaneagra, am decis să particip și eu la acest Questo. Habar nu aveam la ce să mă aștept.

Numele jocului a fost Bucureștiul bântuit II – Noaptea vrăjitoarelor. Tema jocului a avut, bineînțeles, legătură cu apropierea Halloween-lui.

Bun. La ora 19 trecute fix am pornit din fața TNB într-un grup de patru persoane în căutarea locurilor misterioase din centrul Bucureștiului. Mare mi-a fost mirarea când am văzut că pe esplanada TNB se aflau alte câteva zeci de persoane care participau la același joc interactiv. Deodată, totul a început să devină interesant, simțeam fiorul competiției. Ne-am prefăcut că nu vrem să ne întrecem cu nimeni, dar bineînțeles că intențiile noastre erau altele. Toată lumea vrea să câștige, chiar și când vine vorba de câștigat experiențe înfricoșătoare.

Primul obiectiv a fost chiar peste bulevard de TNB, la ceasul din fața Facultății de Arhitectură. Ce mi s-a părut interesant a fost faptul că, odată ajuns în fața locului cu pricina, trebuia să îți pui și mintea la contribuție. După ce rezolvai un fel de puzzle, erai răsplătit în primul rând cu puncte, apoi cu povestea locului respectiv – o împletire între real și fantastic, în sensul că primeai informații adevărate și relevante din punct de vedere istoric despre locul respectiv, dar în același timp ți se oferea și o doză de supranatural, că doar erai la noaptea vrăjitoarelor. La final obțineai un indiciu despre cum să ajungi la următoarea locație.

10 puzzle-uri în 10 locuri de descoperit

Nu mai știu exact câte locuri a trebuit să găsim în acest quest. Oricum, au fost în jur de 10, toate pline de neprevăzut. Ce-i drept, mi s-a părut că unor povești le lipsește veridicitatea, dar altele mi-au făcut pielea de găină. Am cotrobăit astfel timp de o oră prin vechiul București, pe străduțe lăturalnice și slab iluminate, descoperind locuri pe care în mare parte le știam, dar a căror istorie îmi era cu totul necunoscută.

Toată experiența a avut aerul unei plimbări de seară prin Bucureștiul lui Eminescu, Caragiale sau Nichita Stănescu, împreună cu un grup de oameni cu care te-ai întâlnit pentru prima oară, fără să-i lipsească însă și partea educativă. Da, cred că aceste activități, pe lângă entertainment, au și un rol educativ.

Questul de pe 27 octombrie s-a încheiat în fața Bisericii Anglicane de lângă parcul Grădina Icoanei. Nici nu se putea un loc mai potrivit, arhitectura gotică a bisericii te introduce într-o atmosferă cât se poate de spooky.

A fost o experiență faină care a reușit să convingă un scpetic ca mine să mai participe și data viitoare.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!