Jurnalism

Interviu cu Releveu, cel mai cunoscut necunoscut de pe YouTube: „Lucrez pentru a mă întreţine, iubesc și sunt iubit.”

Salutare! Astăzi avem treabă. Mă știți nebună cu poezia. Așadar, să nu vă mirați că ne citim cu Releveu, cel care, vineri, ne invită să luăm parte la un eveniment special – concert plus lansare clip. Până să aflăm mai multe despre asta, zic să stăm puțin de vorbă cu el, să ne (re)cunoaștem. Mi-a răspuns la câteva întrebări, de data aceasta în scris… Înțelegi? 😀

Cine este Mircea Enescu?

M-am născut în ’88, în ianuarie în Bucureşti. Am terminat Facultatea de Jurnalism și am cochetat cu poezia încă de la 14 ani.

De ce Releveu?

Pot spune că Releveu e a doua personalitate pe care am dezvoltat-o scriind. Totodată, e un mijloc de a transmite ce trăiește, vede și scrie Mircea.

Numele de Releveu mi s-a atribuit prin clasa a noua, când, la ora de desen tehnic, trebuia să prezint releveul unei piese, dar, fiind ocupat cu scrisul, nu am apucat să-l termin. Și așa mi-a rămas…

Când ai început să scrii versuri? Cât la sută e inspirație în lirica ta?

Am început să scriu la 14 ani, când mergeam să-mi ridic buletinul. Sunt de părere că 90% din ce scriu se bazează pe inspirație.

Cum ți-a venit ideea să-ți pui poeziile pe instrumentale? De ce?

Consider că e cea mai la îndemână formă de a te exprima și de a te face auzit. Muzica, la fel ca și poezia, e universală. O poți simți chiar dacă nu înțelegi limba în care este scrisă.

Aici îți las loc să ne spui câte ceva despre Festivalul de poezie scandată Spoke’n’Word de la Varșovia. 😀

Am fost contactat de un reprezentant al Institutului Cultural Român în vederea participării la acest festival. Am participat la 3 zile de laborator în cadrul atelierelor de creație ale festivalului, timp în care, colaborând cu artiști din alte țări participante, am pus la cale spectacolul de închidere a concursului de slam poetry, concurs desfășurat în cadrul festivalului, având ca participanți slameri polonezi.

A fost o experiență plăcută care m-a inspirat și maturizat pe plan profesional și nu numai.

Ce faci când nu faci muzică?

Când nu fac muzică, îmi trăiesc viața, asta ajutându-mă să scriu și să înviu în fiecare zi. Lucrez pentru a mă întreţine, iubesc și sunt iubit.

Mă gândesc la trecut încercând să deslușesc viitorul, să-l văd mai clar, și, acolo unde nu e, să-l construiesc.

Motivul principal pentru care ne-am adunat azi aici: evenimentul de pe 10 februarie. De ce să venim?

Voi susține un concert de lansare a clipului pentru piesa „Ceilalți”, această piesă fiind continuarea piesei „Ei”, lansată anul trecut în februarie. O să avem parte de muzică live, un concept nou în Romania: voi pune poezia pe chitară live și scratch-uri de DJ.

Mai multe aflați în seara concertului.

Îți mulțumesc! Și pentru răspunsuri.

***

Cam atât pentru azi. Vor mai urma și alte interviuri. Drept încheiere, vă voi spune că Releveu scrie mergând, ferindu-se de mașini. Mie așa mi-a răspuns la întrebări. :)) Hai, ne vedem la concert!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!