SuperBlog

Jocurile de societate sunt ca filmul Singur acasă. Niciun Crăciun fără ele!

Ne aflăm deja în plin sezon al sărbătorilor de iarnă. A început forfota prin oraș, oamenii înfofoliți aleargă între magazine în căutare de cadouri pentru cei dragi. În această perioadă, ne străduim cu toții să fim mai buni, mai generoși, mai atenți cu familia, prietenii, colegii de la birou.

Sursa: unsplash.com

Cadoul ideal? Timp din timpul tău

Am susținut întotdeauna că gesturi frumoase putem face tot timpul anului, fără să fie nevoie să așteptăm o lună anume pentru a dărui… Cadouri, dar mai ales zâmbete și timp.

Într-o societate în care comunicăm mai mult online, prin intermediul aplicațiilor, nu în mod nemijlocit, într-o lume în care gadgeturile au devenit cel mai apreciat mod de a-ți petrece timpul liber (chiar și pauzele de la serviciu), vă propun ca, măcar de sărbători, să lăsăm deoparte online-ul și să ne bucurăm mai mult de offline. Putem face acest lucru cu ajutorul jocurilor de societate (board games).

Jocurile de societate sunt ca filmul Singur acasă. Niciun Crăciun fără ele! #Carcassonne #StoneAge

Lăsând la o parte cunoscutele jocuri de societate (rummy, darts, Axio, diferite jocuri cu cartonașe sau planșe), astăzi vă prezint două jocuri ideale pentru perioada sărbătorilor și nu numai. Vă puteți bucura apropiații cu un astfel de cadou sau le puteți achiziționa pentru voi înșivă, pentru serile în care organizați o întâlnire cu prietenii la voi acasă.

Carcassonne și o Românie vicecampioană

Primul board game pe care vi-l recomand este Carcassonne, un joc clasic al timpurilor noastre.

Carcassonne este un joc de construcție și strategie, iar acțiunea se desfășoară într-un peisaj medieval. Folosindu-se de cartonașe, fiecare jucător își poate construi orașe fortificate, dar și străzi, pajiști și mănăstiri. Cu ajutorul celor 7 supuși (care pot fi plasați fie ca tâlhari, fie ca ţărani, cavaleri sau călugări), numiți și „meepleși”, jucătorii adună puncte. În funcție de acestea, se decide și câștigătorul (cel care a adunat cele mai multe puncte).

Carcassonne este un joc atât de popular pe întreg mapamondul, încât există chiar și un Campionat Mondial de Carcassonne. Anul acesta, competiția a avut loc pe 27 octombrie, la Essen în Germania, iar România a obținut locul 2 (în finala cu Japonia). Marian Curcan, reprezentantul României în acest concurs, a reușit astfel cea mai mare performanță a României în materie de jocuri de societate.

Acest joc este recomandat pentru persoane cu vârsta mai mare de 8 ani și poate fi jucat în 2 până la 5 persoane. Tu ai curaj să-ți testezi calitățile de strateg și lider?

Stone Age

Al doilea joc pe care mi-aș dori să-l încerc (nici Carcassonne nu am jucat până acum) este Stone Age.

După cum îi spune și numele, acțiunea este plasată undeva la începuturile omenirii, în Epoca de Piatră. Trebuie să-ți imaginezi că ești un om ce trăiește vremurile în care se muncea din greu fiecare bucată de pământ (porțiune de pe tabla de joc, adică). Începi cu unelte arhaice, iar pe măsură ce adunci resurse (lemne, pietre, aur), te dezvolți și să-ți construiești noi clădiri. Trebuie să ai grijă în același timp și de tribul tău aflat în continuă creștere…

Stone Age se poate juca în două până la patru persoane (cu vârsta de minimum 10 ani). Ești pregătit să-ți conduci „poporul” către o viață mai bună?

Socializare „pe bune” sau cadouri inspirate – jocuri de societate de pe cutia.ro

Departe de social media și internet, viața are mai multă răbdare cu noi, oprind timpul în loc, parcă. Pe lângă mese îmbelșugate, ar trebui să avem grijă și de amintiri. Oferă-le celor dragi magia sărbătorilor într-o cutie… De pe cutia.ro.

Sursa: unsplash.com

Și, așa cum filmul Singur acasă nu se va demoda niciodată, la fel și jocurile de societate își vor găsi mereu un loc în căsuța noastră, a fiecăruia.

„Oamenii au început să realizeze că există joacă și după copilărie.” (cutia.ro)


#Proba28 #ExtraConcurs SuperBlog | Cadouri de Crăciun? Pe cutia.ro by cutia.ro

Comments

comments

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: