SuperBlog

La mulți ani cu Bine, România! #BursaBinelui #CampionatulDeBine #BCR

Suntem la sfârșitul lunii noiembrie și se apropie cu pași repezi perioada sărbătorilor. Luna decembrie declanșează în noi acel ceva ce ne face să fim mai buni, parcă. Empatizăm mai mult cu nevoile celor din jur, suntem mai recunoscători pentru ceea ce avem, iar din asta oferim câtuși de puțin și celor aflați în impas financiar. Sau celor care luptă pentru o cauză nobilă ori pentru îndeplinirea unui vis.

În această perioadă, apar din ce în ce mai multe îndemnuri la a face bine: reclame TV, spoturi la radio, emisiuni pe teme sociale, posturi despre diferite cauze devenite virale în social media, bloggeri implicați în (promovarea unor) acțiuni umanitare etc. Dar stau și mă întreb: așa cum ne găsim resurse (timp, energie, bani) să facem mai mult bine în această lună,

…de ce nu am face fapte bune tot timpul anului?

Acum, în era internetului, acest lucru nu numai că a devenit posibil, dar este și foarte simplu de realizat.

Bursa Binelui – singura platformă de donații fără comision

Bine faci, bine găsești.

Pornind de la acest gând simplu, trebuie să știi că acum te poți implica în comunitatea din care faci parte și poți face fapte bune tot timpul anului prin Bursa Binelui, singura platformă de donații fără comision dedicată ONG-urilor din România.

Bursa Binelui este un proiect creat și susținut de Banca Comercială Română în parteneriat cu EuPlătesc.ro, proiect în cadrul căruia au fost adunate într-un singur loc:

  • pe de o parte, organizații care au nevoie de sprijin pentru a-și desfășura activitatea (organizațiile non-profit, neguvernamentale, apolitice);
  • persoane fizice, pe de altă parte, ca donatori sau chiar voluntari în cadrul organizației.

Ca administrator de ONG, îți poți crea un cont de utilizator pe Bursa Binelui, îți înregistrezi organizația și înscrii proiecte. După aceea, le promovezi în fața donatorilor deja înregistrați, pentru ca mai apoi să îi informezi permanent despre utilizarea donațiilor primite și stadiul în care se află proiectul după fiecare investiție.

Dacă îți dorești să te implici în activitățile ONG-urilor din comunitatea ta, te poți înscrie și tu pe platformă ca donator sau voluntar. De asemenea, poți dona și ca vizitator, fără a avea cont, accesând butonul „Donează” din dreptul unui proiect pe care dorești să-l susții.

Donațiile pot începe de la 5 până la 1000 lei, având certitudinea că toate costurile legate de tranzacții, întreținere și comunicare sunt acoperite de BCR și EuPlătesc, astfel încât suma donată inițial va ajunge direct în contul ONG-ului, fără alte comisioane. Toata tranzacția este 100% securizată.

Există o hartă a faptelor bune pe care le poți face tot timpul anului, nu doar de Crăciun.

Alege-ți o cauză în care crezi și implică-te! Cum? Așa cum ziceam mai sus, poți face donații online începând cu 5 lei (cu plata online din orice cont, de la orice bancă) sau te poți implica direct în acțiunile organizației, ca voluntar – trebuie să completezi formularul cu motivația și datele tale de contact.
Mai mult decât atât, poți promova proiectul ONG-ului în rândul prietenilor tăi sau pe rețelele sociale (recunoscute pentru succesul campaniilor de fundraising (strângere de fonduri), de tip crowdfunding – un mod eficient de a atrage finanțare de la prieteni sau chiar din partea necunoscuților).
Dacă ești blogger, poți prelua oricând aceste informații și să le publici pe site-ul tău. Poți susține chiar distribuind acest articol pe Facebook. Cuiva îi vor folosi aceste rânduri, cu siguranță! ^_^

În plus, este foarte motivant să vezi că donațiile se contorizează în fiecare zi cu ajutorul Indicelui de Fapte Bune. În perioada sărbătorilor, acesta crește considerabil. Însă, putem contribui împreună la creșterea acestuia pe tot parcursul anului – o evoluție pozitivă înseamnă mai mult bine pentru comunitatea noastră.

Campionatul de Bine, o competiție a proiectelor

Omul cel mai fericit este acela care face fericiți pe cât mai mulți oameni. (Democrit)

În fiecare an, BCR organizează Campionatul de Bine, o competiție-maraton prin care ONG-urile beneficiază de donații, iar la final, primele trei clasate primesc (în limita a 5.000 Euro) dublul sumelor atrase. Fapte bune anul are… Pentru că Ediția a VI-a a Campionatului de Bine va începe în luna ianuarie 2019.

România x 100 de ani = 36 524 zile dedicate Faptelor Bune în comunitatea ta

Un popor fără cultură e un popor ușor de manipulat. – Immanuel Kant

Într-o lume în care este promovată tot mai mult individualizarea, orice inițiativă în care o comunitate locală are de câștigat este demnă de laudă. Și de promovare!

Auzim peste tot faptul că un viitor strălucit al unei țări este asigurat, în primul rând, de nivelul sistemului educațional. Așadar, orice investiție în educația copiilor înseamnă un viitor mai bun pentru întreaga Românie. (Despre educația financiară am scris aici.)

Acum, la 100 de ani de la Marea Unire, putem contribui împreună la dezvoltarea comunităților susținând proiectele locale cu potențial – de la a susține biodiversitatea din vatra Bucovinei până la donarea de cărți pentru copiii din diaspora. Plus multe altele… Pentru încă 100 de ani de Fapte Bune!

Menținând direcția educației, mie mi-au atras atenția (și susținerea) următoarele proiecte:

Bucuria Peniței este un proiect pentru prevenirea abandonului școlar. Asociația Serviciilor Sociale Copii are nevoie de ajutor pentru a putea susține 24 de copii din mediul rural cu rechizite, o masă pe zi și reabilitarea școlii și a unui loc de joacă.

N.B. România este ţara cu cei mai mulţi elevi din Uniunea Europeană care abandonează şcoala (2 din 10). Rata abandonului şcolar este mai mare cu 20% în şcolile din rural, faţă de cele din marile oraşe.

Într-una din 45 de familii din România trăiește un copil cu dizabilități. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități sprijină educația incluzivă.

N.B. Statistic, în România, trăiesc 60.645 de copii cu dizabilităţi de vârstă şcolară, iar 17.975 dintre aceștia sunt neşcolarizaţi.

Ca acestea, mai sunt alte sute de proiecte în care merită să investești… Bine. Trebuie doar să vrei.

Buna educație e tocmai izvorul din care iese tot binele din lume. – Immanuel Kant

La mulți ani cu Bine, România!


#Proba23 SuperBlog | Fapte bune tot timpul anului prin Bursa Binelui – singura platformă de donații fără comision | Bursa Binelui by BCR

Comments

comments

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!