Comentez.,  Evenimente,  Vorbe de duh

NOI VREM RESPECT! Scoateți mesele din fața scenei la concerte! Paraziții la Berăria H

Vineri seară am fost la concertul Paraziții la Beraria H. Deși îi mai văzusem la Arenele Romane, când vine vorba despre ei, nu pot refuza un concert nici în ruptul capului. 😀 Cred că mulți ascultători sunt în asentimentul meu pentru că berăria a fost full, biletele sold out. S-a jucat cu casa închisă, cum s-ar spune. Că tot a fost meciul în seara aia.

Buuun. Aveam biletul luat de vreo două săptămâni, am stat deci fără grijă. Am ajuns acolo, ni s-a oferit o masă după un stâlp, am refuzat, am mers jos, în fața scenei. Am înțeles că am plătit 25 ron biletul, dar asta nu înseamnă că am venit doar să consumăm, fără să vedem vreun concert.. Mă așezi la margine, dar îmi asiguri vizibilitate către concertul pentru care ți-am plătit bilet. Dacă voiam doar să vin să bag sarmale cu mămăliguță sau platoul din cămară, atunci vin într-o seară când nu plătesc intrare. Nu-i corect așa?

O să spuneți, poate, că au fost categorii diferite de bilete, la prețuri mai mici sau mai mari – vrei în fața scenei, plătești 45 ron. Eu zic că mai bine puneți 30 de lei acces general și ați terminat balamucul. Dar noo, trebuie să mai ciupiți și ceva mâncărică la mesele alea. Că doar voi nu organizați concerte de dragul artiștilor sau fanilor, e doar business. Păi, la nivelul unui asemenea loc, nu ar trebui să fie numai atât. Când vrei să umpli mereu ditamai sala, ar trebui să te gândești să îți fidelizezi clienții, nu să-i gonești după prima participare.

NOI VREM RESPECT!

Eu am tot scris despre concertele de la Berăria H – am fost acolo la Cedry2k, la Grasu XXL, la Sișu, chiar și la Horia Brenciu sau Ștefan Bănică Jr. Știu că la Cedrea și la Sișu nu au fost mese și a fost foarte bine. Nu vorbesc în necunoștință de cauză. Dar mi s-a luat. Mi s-a luat de mârlănia asta în care unii stau cu ciorba de burtă în față și ascultă versurile de bine ale Paraziților. Mi s-a luat și de sonorizarea aia infectă, de imensul ecou, de microfonii repetate și de mesele din fața scenei. Mi s-a luat de lipsa de respect față de noi, plătitorii de bilete, față de noi, oamenii de bun-simț ce am ales să tăcem, să zicem mereu românescul: lasă, bă, că merge și așa! Nu mai merge așa. De ce să ne mulțumim de fiecare dată cu jumătăți de măsură când plătim mereu prețul întreg?

Eu vreau să mă simt bine la un concert, nu să plec de acolo cu sentimentul că am fost jecmănită. Barmanul să se uite ciudat la mine dacă-mi cer restul. Să mă strecor printre mesele din fața scenei atunci când fredonez versuri din Vicii, iar duduițele cu fundițe de acolo să se uite bizar la mine – ha, ia uite-i și p-ăștia, nu și-au luat belet scump, dar mă deranjează pe mine aici. Vrem (căci suntem mai mulți) să scoateți mesele din fața scenei! Măcar la concertele rap.

Eu vreau respect. Tu ai fost acolo? Ce zici?

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: