Particip, nu asist!

Not just another tech blog, coane!

Știm cu toții că tehnologia a cam luat-o razna în ultima vreme. Apar tot felul de gadgeturi pe piață și te trezești, peste noapte, că telefonul cumpărat ieri e deja vechi. Nu-i bai! Faci abonament de-un leu (zic ei) și-ți iei altul. Aici intervine durerea și mai mare: ce alt telefon să mai iei? Stai și te scarpini în cap, te plimbi nervos cu mâinile în buzunare, întrebi colegii la muncă, dar nu ai încredere în nimeni. Aici intervine miracolul internetului. Tutoriale, prezentări cu plusuri și minusuri, sfaturi și evenimente.

Kooperativa 2.0 a extins suita de site-uri luna trecută, adăugând în portofoliu și blogdetehnologie.ro, un blog care vrea să adune într-un singur loc cât mai multe informații legate de tehnologie. Iar cum tehnologie înseamnă mai mult decât IT&C, o să găsești pe site și informații legate despre descoperiri științifice, roboți sau automatizări.

E mișto să ai un loc în care să găsești laolaltă sfaturi despre gadgeturi, roboți, știință și case inteligente.

blogdetehnologie (Medium)

Uite, m-a străfulgerat o idee și zic să-i dau „glas”.

Cum arată o ședință de sumar Blogdetehnologie.ro?
Ușa se deschide automat și vezi cum intră Șeful: îmbrăcat ca un corporatist, își face apariția pe trotinetă electrică E300, model 2016. Trage din țigara electronică de parcă se termină lumea înainte ca el să apuce să se lase de fumat.
Îi privește pe toți din mers, cu o sprânceană ridicată. Subalternii își văd de treabă în continuare. Unul poartă ochelari 3D, ceilalți se uită în monitoare prin lentile de contact conectate wireless la rețeaua de internet. Imaginile 4k îi amețeau la început, acum totul pare nefiresc când sunt nevoiți să-și dea ochelarii jos să se spele pe față.
Hologramele laptopurilor luminează încăperea în alb și albastru, iar Mihai Stescu se oprește în dreptul uneia dintre telecomenzile aerului condiționat. Îl oprește. Îi place să-și testeze oamenii, să-i vadă cât rezistă ei în condiții de stres. Adică, ce? Lacul Kivu poate salva Rwanda și Congo de la înfometare, iar ei fac risipă de energie acum? Adică, Henk Jonkers a inventat bio-betonul și ei se vaită de căldură? Lasă, că e abia 9 și jumătate dimineața, nu-i nevoie de ventilație. Alta, în afară de vestele criogenesis, care mențin temperatura corpului la o anumită valoare setată prin ecranul touch de 5.5 inch.
Știu toți că Stescu e moody atunci când Lily îl supraveghează. Timp de 20 de minute nu face altceva decât să facă pe șeful, să-i arate lui Lily a lui că lucrurile sunt sub control. La figurat, că la propriu… se ocupă ea de asta.
Este inginer de instalații și o spune peste tot. E scris și acolo, pe cartea de vizită, sub cele trei numere de telefon și adresa de contact de pe blogul de tehnologie pe care îl conduce. Vorbește cu pasiune despre lumini și becuri, despre drone și routere. Persoanele din jurul lui, prietenii de bere, îl ascultă cu gura căscată când le povestește despre NASA sau primul SSD de 6 TB. Îi spun RoboStescu, dar el nu se supără. Le zâmbește și îi înțelege. E greu să urmărești o discuție cu un om atunci când vorbește în neologisme științifice.
La redacție, lumea lui e o lume ideală, e așa cum a visat-o. Totul este simplu, dar foarte complex. Fiecare detaliu este atent lucrat, iar subiectele sunt alese pe sprânceană… ridicată. În jurul mesei rotunde, din sticlă semitransparentă, pe care este proiectat în mijloc logo-ul companiei, se adună toți pe la ora 10 am. Oamenii scriu, vin cu tot felul de idei. Și din pasiune, dar Mihai aruncă și o miză în joc: câte o brățară inteligentă pentru angajatul lunii, câte o telecomandă pentru selfie pentru cel mai conștiincios redactor sau vreo pereche de căști pentru cel mai creativ dintre ei.
„Luna asta e rândul meu!”, își zise ea și își dădu părul după ureche. Era G. într-o lume a B.ărbaților. 😀

Neah. Nu-i chiar așa! Păstrez doar oamenii mișto, pasiunea pentru tehnologie și plusez pentru partea de blogging a site-ului. Că doar de-aia e blog de tehnologie. Să fie cu blog. În rest, tehnologim. 🙂

Comments

comments

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: