SuperBlog

Pe culmile fericirii, până la adânci bătrâneți… #HotelBoutiqueRoyal #PoianaBrașov

Început de februarie. Sâmbătă dimineața. Mă dau jos din pat, îmi trag repede halatul pe mine și mă îndrept spre ușă. M-a trezit soneria.

– Ce faaaci, fată? Hai că am venit să-ți dau ceva fain de tot.

– Hmm, nu mai putea aștepta, ă? întreb eu în timp ce merg teleghidată spre bucătărie să pun de cafea. Povestește-mi.

– Știi că țin la tine mai mult decât la soră-mea. Și mai știi că am trecut împreună prin atâtea clipe minunate și mai puțin plăc…

– Ye, ye. Ce vrei, de fapt?

– Of, uite cât de bine mă cunoști. Am venit să-ți dau invitația la nuntăăăă! Le-am făcut, sunt gata. Au ieșit exact așa cum am vrut.

Acum, partea care te implică și pe tine… Mi-aș dori din suflet să fii domnișoara mea de onoare.

– DA! Ai spus tu da toamna trecută, acum îți zic și eu DA! Sper că nu aveai nicio emoție în privința răspunsului meu.

O îmbrățișare lungă și chipuri senine. Plus multe râsete în zecile de minute ce au urmat…

Royal Boutique Hotel… Ai găsit, deci, un salon de nunți în Brașov care să-ți placă.

– Daaa, în Poiana Brașov. Știi că îmi doresc să fiu mereu la înălțime. Hi, hi!

– Păi, și cum…

– Știu ce vrei să întrebi. Cum ajung toți invitații acolo? Că deh, nu are toată lumea mașină personală. Dar organizatorul îmi pune la dispoziție un autocar sau două microbuze pentru transport. Asta chiar mi se pare o idee genială! Avem și parcare gratuită chiar la intrare în locație.

– A, e bine așa.

– Plus că Hotel Royal ne oferă cadou câte o cameră pentru noi și pentru nași.

Iar oaspeții care vin de departe au cazare în Poiana Brașov, tot la ei, la prețuri super convenabile. Am mai scăpat de-o grijă. Așa îmi pot face și eu nunta fix cum am visat-o, adică în natură, departe de agitația orașului. 😀

– Dacă te mai ascult mult, mai că-mi vine să mă mărit și eu odată cu tine. :))

– Eh, lasă! Că ți-o veni și ție rândul. Nu te grăbi ca fata mare la…

– Nu mă grăbesc, soro! Doar că ceasul meu biologic se schimbă mereu după ora de vară. Se dă cu o oră înainte, de câteva ori pe an. :)))

– Se pare că, totuși, nu-ți funcționează alarma. Vin la tine la ora 11 și tot în pat te găsesc.

– Știi că nu-s o persoană matinală…

– Pfffuii, uite cât s-a făcut ceasul! Tre’ să plec. Mă așteaptă tipa cu aranjamentele florale. Azi am de luat niște decizii importante pentru nunta mea perfectă. Mi-am ales o temă pe sufletul meu: Poiana cu alaiul ei de flori… Decor din flori naturale, mușchi de pădure pe scoarță de copaci…

Gândește-te și la peisajul superb pe care îl vom admira chiar de la fereastra salonului! O iubesc pe Mama Natură! Ne oferă atâtea minunății…

– Gata, că te ia Gaia! Ăă, asta, Mama Natură! :)) Fugi!

– Am plecat. Ne vedem luni seară. Trebuie să mă ajuți să probez rochia. Asta ar fi varianta finală, cu ultimele modificări. Sper să nu mai slăbesc până în mai. Cu așa echipă… regală, am diminuat mult stresul organizării. Meniul l-am stabilit deja… Apropo de asta, voi avea niște sarmale de-men-ți-a-leee! Sala mi-o personalizez exact așa cum îmi doresc, copiii au și ei un loc de joacă. Am făcut și ceva probe de sunet pe piesa primului dans și se aude excepțional. Să nu mai zic de ringul de dans… Să vezi ce sârbe încingem noi acolo, sorooo!

– Of, că vorbă lungă mai ești! E fără un sfert, fugi!

– Sâmbăta e nenorocire în trafic. Deh, februarie, mulți turiști prin Brașov… A nins din nou, iar pârtiile de schi sunt arhipline. Pup.

Și trage repede ușa în urma ei. Cu ceașca de cafea în mână, rămân pe gânduri. Chiar a făcut o alegere bună! Da, cu faptul că m-a ales pe mine domnișoară de onoare, ce credeați? :))

Domnișoară de onoare de Mai, Mireasa Zăpezii de Februarie

21 mai. Nuanțe de verde pe tot întinsul muntelui și sulițe de soare ce se înfig în pământ printre copacii înalți de pe marginea drumului sinuos ce duce către Poiană. Ating coronița de flori ce-mi șade frumos pe creștet și o simt prinsă bine. Pantofii cu toc prea înalt mă strâng deja și încerc să mă țin tare. Mă întorc către celelalte domnișoare de onoare de pe bancheta din spate și le întreb dacă și-au luat schimburi la ele. Măcar încălțăminte.

– Daa, normal. Avem fiecare încă o ținută de seară (pe care o îmbrăcăm după 12 noaptea) plus o pereche de balerini. Nu rămânem la cazare, dar vom putea lăsa gențile de călătorie la camera de bagaje a hotelului. Pentru portofele și alte obiecte de valoare, avem seiful. De schimbat, ne vom schimba într-una din camerele de familie. Organizare ca la carte, ce să mai… 😀

În toiul petrecerii, când îmi era lumea mai dragă, aud piesa noastră… Îl văd pe El cum vine și mă invită la dans. Îi ofer mâna, mă ridic grațios și încerc să-mi ascund emoțiile. Mergem în mijlocul ringului de dans, iar oamenii fac un cerc în jurul nostru. Pare că toți au înțeles ce se petrece (sau erau complici…) și au scos telefoanele să filmeze momentul. The Moment. Am zis DA!

Sursa: notonthehighstreet.com

Ceasul meu biologic se pare că s-a potrivit de la sine, până la urmă…

Nunta mea ideală are loc iarna. La munte.

Iată-ne, așadar, un an mai târziu. Aceeași lună, un februarie glorios. O (cu totul) altă sâmbătă. Este ziua în care eu și soțul meu suntem pe culmile fericirii. La propriu.

De când mă știu, m-a atras mai mult muntele decât marea. Tocmai pentru că peisajele montane sunt spectaculoase indiferent de anotimp.

La munte, iarna are un farmec cu totul aparte. Iar atunci când sosești la propria ta nuntă într-o trăsură trasă de cai albi, știi că povestea voastră va avea, cu siguranță, un happy beginning

Sursa: pinterest.com

Te gândești că e prea frig? Nu e nicio problemă. Poți rămâne la fel de fashion și „pe zăpadă”.

Sursa: de.weddbook.com

Locul logodnei a devenit și începutul vieții noastre de familie. Am personalizat decorul pentru tema aleasă de noi, din iubire pentru iarnă: POIARNA Regală. Am transformat salonul într-o cameră foarte mare (cât să încapă 150 de invitați), caldă, primitoare, ca un acasă în deplasare. Am lăsat chiar și bradul împodobit. Ne-am gândit că ar fi frumos să strângem cadourile de la invitați într-un loc al bucuriei din copilărie – sub brad.

Aranjamentele florale și cele pentru mese au fost făcute de mine și actualele domnișoare de onoare. Îmi plac lucrurile handmade, cele care ies din tiparul clasic. Flori albe, steluțe din sticlă, conuri de brad și borcănașe decorate cu praf de stele…

Sursa: yandex.com

Mărturiile de nuntă au stat și ele sub semnul lucrului manual.

Sursa: stylemotivation.com

Deschiderea serii. Dansul mirilor. Nu voiam ca rudele din străinătate să piardă acest moment. Așa că un live pe Facebook i-a adus mai aproape de noi. Nu mi-am făcut griji pentru semnal. Avem Wi-Fi gratuit, de care se pare că au profitat din plin toți invitații.

Tortul oferit de gazde a fost și el un fel de „vedetă a serii”, fiind fotografiat mai ceva ca un star la Hollywood. Meniul tradițional cu sarmale și friptură a fost savurat până la ultima bucățică, mai ales că iarna „pică” altfel preparatele din carne.

Sursa: comandamancarebucuresti.ro

Prima zi ca soț și soție a început cum nu se poate mai bine. Decorul desenat de Mama Natură în contrastul atât de drag nouă (alb-negru) a primit o pată de culoare odată cu servirea micului dejun.

După o noapte furtunoasă (sau mai degrabă cu viscol și ninsori abundente), vom profita de ocazie și vom face o vizită la sauna pusă la dispoziție de către Royal Boutique Hotel pe tot parcursul șederii noastre aici. Pentru noi și pentru orice alt oaspete.

Nu, nu e teamă că vom rămâne captivi în creierii munților. Echipa Hotel Royal se pare că s-a cam gândit la toate… :))

Nu ne îndurăm să plecăm atât de repede. Vom avea o săptămână de (lapte și) miere în Poiana Brașov. Avem de ales din atâtea activități de iarnă.

Da, o nuntă în sezonul rece aduce cu sine o dublă bucurie: aceea de a-ți petrece luna de miere într-o destinație exotică, la temperaturi mult peste cele de pe crestele munților, dar și aceea de a te da cu schiurile la ședința foto Trash the dress

Sursa: lejourduoui.com

Amintirile surprinse de camera de fotografiat sunt mult mai spectaculoase într-un peisaj montan. Până la urmă, ele sunt forma fizică a trăirilor din cea mai frumoasă zi din viața noastră de cuplu. De aceea, este bine să alegi sezonul nunții voastre după cum vă place vouă, nu după cum dictează vreun trend.

John Lyly: „Căsătoriile se încheie în ceruri și se trăiesc pe pământ…”

…pe culmile fericirii, până la adânci bătrâneți…


#Proba20 | Jurnal de nuntă, la Royal Boutique Hotel by Royal Boutique Hotel Poiana Brașov

Comments

comments

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: