Playlistul lunii

Playlistul lunii iulie 2021 – Ce muzică și podcasturi am mai ascultat luna trecută

A venit și 2 august. Da, incredibil, nu-i așa? Suntem deja în ultima lună de vară a lui 2021, deși abia de vreo 3 săptămâni am reușit să las deoparte bluzele cu mâneci lungi, sacourile sau chiar gecuțele mai subțirele. În ultima săptămână de iulie (mai mult?), e drept că a fost caniculă. Dar caniculă, nene! Și nu una doar cu grade multe, ci și cu multă zăpușeală (umezeală pe alocuri), ceea ce a făcut să crească nivelul de disconfort termic până la cote greu de suportat. Dar nu suntem aici la rubrica meteo, așa că mă voi opri din aberat englezește pe tema vremii de afară. Boooon.

Playlistul lunii iulie 2021

După ce mi-am amintit de curând că făceam destul de des treaba asta pe la începuturile mele pe aici, iată-mă azi încercând aceeași experiență. Pentru că mă bucur să împărtășesc cu voi lucruri care-mi plac. Și vreau să vin în curând și cu alte aspecte care NU. Dar asta e deja altă discuție. Așadar…

Ce muzică și podcasturi am mai ascultat în iulie 2021

Să le luăm pe rând.

Supercolaborarea Phunk B – Faust

Da, la fel ca data trecută, încep cu Phunk B. Omul ăsta este super dăștept, v-am mai zis? A, ok. Dar, dacă vă place muzica cu mesaj, puneți mâna, deschideți YouTube și apăsați Play. Repeat. Și tot așa. Pentru că este posibil să vă scape multe detalii fine la o simplă ascultare. Și ceea ce îmi place și mai mult la el e faptul că scoate mult și foarte bun. Cantitate ȘI calitate, ceea ce, sinceri să fim, cine poate face fără un talent magnific și muncă pe brânci?

Irina Rimes la Urbanist Sessions

Sesiunea asta de la Urbanist a Irinei Rimes a fost o adevărată revelație pentru mulți. Nu este genul de artist pe care să-l urmăresc, dar nici nu-mi displace. Oricum, în general încerc să nu am sau să scap de prejudecăți. Mai ales în privința muzicii. Așa că, atunci când am văzut că a venit la microfonul ăsta atât de râvnit de mulți, mi-am zis că trebuie să văd despre ce e vorba. Și am rămas say whaaaaat? De unde a apărut? Ce s-a întâmplat cu muzichia aia de radio? Are bucăți super faine în clipul de mai jos. Chiar sunt curioasă ce părere aveți și voi. Poate discutăm în comentarii.

Podcastul Mind Architect

Da, îl știți și voi cu siguranță. Începusem și eu acum ceva timp să-l ascult, dar m-am luat cu altele și nu ajunsesem „la zi”. Dar luna trecută (și nu numai), în metrou, dimineața și după-amiază, a mers de minune. Te deștepți (la propriu și la figurat) cu gânduri constructive și parcă începi să te înțelegi mai bine pe tine însuți, în primul rând. Iar Paul Olteanu a făcut o treabă chiar bună cu podcastul ăsta. Era nevoie de așa ceva în peisajul online autohton.

Descrierea oficială sună cam așa:

MindArchitect.ro este un ecosistem de învățare focalizat pe neuroștiință și psihologie, aplicate în viața de zi cu zi.

Podcastul Cine știe ce – Teo și Victor Băra

…pe care vi l-am mai recomandat și în articolul de aici.

În ultima perioadă, am văzut s-au apucat din nou de treabă și au început să posteze regulat. Ceea ce mă bucură. Practic, este genul ăla de podcast pe care îl asculți, nu rămâi cu nimic după o oră de discuții și, totuși, nu e deloc o pierdere de vreme. Pentru că râzi, îți pui întrebări, ești contrariat sau, dimpotrivă, indiferent. Cert este că vă recomand să ascultați episodul de mai jos.

Disclaimer! Dacă sunteți slabi de înger în fața conspirațiilor, mai bine treceți peste.

4 fără 15

este canalul de YouTube al unei absolvente de Litere, o fată carismatică, deșteaptă, care, pe deasupra, își editează clipurile super fain. Povestește despre lectură, facultate și cărți și pe bune că aș sta să o ascult ore întregi. Se vede că pune pasiune în ce face, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Este din ce în ce mai apreciată – se vede acest lucru și în numărul de subscriberi, dar și al urmăritorilor pe contul ei de Instagram


Și închei aici playlistul lunii iulie. Nu vreau ca acest tip de subiect să devină prea plictisitor. Mai ales că trebuie să păstrez câte ceva și pentru playlistul lunii viitoare. Deja toamnă. Dar până atunci, aștept și recomandările voastre. Ce lucruri interesante de văzut și ascultat ați mai descoperit pe internet?

Comments

comments

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!