Playlistul lunii

Playlistul lunii… pline! Muzică, seriale Netflix, podcasturi, teatru radiofonic și alte recomandări

Pentru că n-am mai postat de mult timp în această categorie și pentru că luna iulie încă nu s-a încheiat, am decis să fac un playlist al lunii… pline.

S-au adunat ceva chestii faine găsite pe interneți, puse la dispoziția noastră total gratuit. Numai să avem inspirația să căutăm acolo unde trebuie. Și vă zic că sunteți unde trebuie. 😀

Muzică

În materie de muzică, nu am nimic din ce v-am obișnuit deja. Am zis să mai schimb „placa”. Așa că, atunci când lucrați la laptop sau scrieți ceva, vă recomand acest playlist.

Podcasturi

Aproximativ discuții – Gojira și Sorin Pâcălab

L-am ascultat azi-dimineață și mi-a rămas în minte. L-am văzut pe Sorin performând pe scena de la Comics Club undeva prin aprilie și mi-a plăcut mult. Oricum, el convinge și doar văzându-l pe YouTube, dar vă spun că nu se compară cu senzația aia a unui spectacol live.

Vezi această postare pe Instagram

 

Nu urmăresc absolut tot ce postează Gojira pe canalul Happy Fish, dar mi s-a dus degetul automat către podcastul ăsta:

L-am descoperit pe Sorin Pârcălab mai așezat, mai calm, înțelept chiar. A povestit despre, surpriză!, stand-up, filme, comedie, începuturile sale pe scena stand-up-ului românesc și chiar despre copii și viața de familie (din postura sa de tată). Vă zic, e de urmărit.

Teatru radiofonic

În ultima perioadă, de câteva luni bune, podcasturile s-au mai rărit, iar pe-alea care încă mai rezistă nu prea mai am răbdare să le ascult. Așa că am început să ascult teatru radiofonic. Ce plăcere! Nici nu știi cum trece timpul când te lași prins în povestea pusă într-o scenă audio de calitate, avantajul fiind și acela că „citești” într-un mod mult mai atractiv o carte.

Delir în doi… în trei, în câți vrei – Eugene Ionesco

Nu știu cât și câți veți rezona cu această piesă, dar mi s-a părut absolu excepțională!

Laleaua neagră – Alexandre Dumas

Crima din Orient Express – Agatha Christie

Recomandări Netflix

V-am povestit deja despre faza cu The Good Doctor, serialul care a fost scos de pe Netflix, așa că nu reiau. Dar, dacă aveți unde să-l vedeți, nu ezitați. Este o combinație între Grey’s Anatomy și Dr. House, una reușită. Personajul principal este un băiat autist, devenit chirurg și chiar unul foarte… bun.

Manifest

Încă nu l-am terminat, dar mi s-a părut foarte interesant încă de la primele episoade. M-a prins, m-a ținut acolo, deși este previzibil în anumite privințe. Dar, per total, merită să se afle aici, printre recomandări.

Bridgerton

Un serial ce m-a atras mai întâi prin numeroasele recenzii pozitive. Dacă ești băiat și ai ajuns să citești asta, să știi că nu e pentru tine. E un serial 100% pentru gagici. Romantism, costume de epocă, intrigi, bârfe, un pic de Gossip Girl, suspans de Sandra Brown și Sex and the City mai vintage. :)) Dar e fain! Am văzut primul sezon într-un singur weekend. Chiar aveam nevoie de ceva care să nu-mi rupă creierii. 😀 Iar ăsta este ca o pauză meritată după o săptămână plină și agitată.

Radio România Cultural

Am (re)descoperit de curând acest radio și nu mai pot ascult altceva. Are tot ce îi trebuie, inclusiv pauze lirice, în care sunt recitate anumite poezii. Cât de tare poate fi treaba asta? Muzică diversă, programe de jazz sau muzică clasică și emisiuni educative. Ascultați-l o zi, oferiți-i șansa asta și apoi încercați un alt radio comercial. Nimic nu va mai fi la fel după Radio România Cultural.

Foto: Alexandru Dolea

ArtSafari 2022

Am detaliat toată experiența într-un articol de pe georgianamihaila.ro, unde v-am povestit cum am evadat din București în… București.

Cărți

Despre acest subiect vă voi vorbi separat. Nu știu sigur când, dar le am pe listă deja, trebuie doar să mai adaug câte ceva. Ca să nu las locul gol aici, vă recomand Atomic Habits (dacă nu ați parcurs-o deja) și De veghe în lanul de secară (în cazul în care nu ați citit deja recenzia pe care am scris-o acum puțin timp).

Mai am trei recomandări:

Chiar sunt curioasă: voi ce recomandări aveți în această perioadă?

Să ne (re)citim cu bine!

Comments

comments

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!