Frânturi de suflet,  Playlistul lunii,  Vorbe de duh

Poezia săptămânii – Poezie de stradă.

Astăzi o să postez o altfel de poezie. Cum adică altfel? Păi, e o poezie de stradă. Autori? B.U.G. Mafia. E o melodie cu același nume, Poezie de stradă, pe beaturile căreia am intrat în scenă să-mi iau diploma de poeta clasei, la banchetul dintr-a douășpea, domn`e! Cu cei de la Mafia am crescut, am deschis ochii, mi-am format opinii, mi-am dezvoltat gândirea. Ca să fim clari, nici nu fumez, nici nu beau, nici nu m-am drogat vreodată. Deci nu au avut nicidecum o influență negativă asupra mea.
În schimb, m-au ajutat să gândesc critic și să văd realitatea fără vreun văl roz pus pe fățău. Primele versuri pe care le știam pe dinafară au fost ale Limbajului de cartier, pe care le repăiam cu Alinu meu încă de pe la unșpe ani. Ce ani.. Și câți ani de atunci.. Primul album pe care l-am ascultat/învățat cap-coadă a fost De cartier, de pe care ascultam Poveste fără sfârșit mai ales, pentru că nu avea prostii și nu mă certau mama și tata că ascult muzică din aia la vârsta mea. Când s-au prins, era deja târziu, aveam microbul în sânge. Pereții camerei mele tapetați cu postere vorbeau de la sine. Aveam vise. Îndrăzneam, deși îmi părea un lucru irealizabil să îi pot vedea și eu live. Dar în iarna lui 2009 am ajuns și la concertul lor de la Polivalentă. A fost una dintre cele mai frumoase seri din toată viața mea!

Fără ţintă.

La 22 de ani, în sfârșit, îmi trăiam visul de adolescentă. Nu aveam de unde să știu că va fi și ultima dată când mă voi bucura din tot sufletul.. La doar o lună distanță, viața mea avea să ia o întorsătură incredibilă, tragică, usturătoare. Îl pierdeam pe Alinu meu, cel care mi-a insuflat dragostea pentru tot ce înseamnă muzică. Mi-e dor de el!.. Dar când ascult melodiile pe care le cântam împreună, mă întorc în timp. El a fost copilăria mea, el m-a învățat atâtea din câte știu. Mi-e dor de el! 🙁

7 luni..

În cartier poezia-i viața, versurile sunt banii.
Zilele trec, trec anii din ce în ce mai repede,
Viitor nelimitat, poți să mori, nimeni să afle.
E așa cum a fost și cum va fi întotdeauna
Pentru totdeauna, pe stradă contează suma
Și tot ce ține de respect – nu dai, nu ai.

19 martie 2010 – Seara fanilor B.U.G. Mafia

Dar nu e mereu așa cum ai vrea să fie,
mai ales dacă tu nu faci nimic pentru tine,
mai ales dacă-ți faci mai mult rău decât bine..

Oare cat de tare pot fi?
27.12.2010 – Filmările videoclipului „Cât poți tu de tare”

Nu am pactu’ cu diavolu’, da’ nici cu Dumnezeu,
Poți să-mi spui borfaș, bagabond, derbedeu,
Poți să-mi spui cum vrei că nu îmi pasă, 
Cei pe care îi iubesc mă așteaptă acasă.
Dacă-i vorba despre rasă, atunci zic că sunt latin, 
Inc-o dată pentru bagabonții care mă susțin..

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: