Povești trăsnite.
Vreau să atrag atenția asupra unui film care prezintă șase povești trăsnite, în care este desenată linia extrem de fină dintre realitatea cotidiană și brutalitatea ce zace în noi. În fiecare dintre noi. Relatos salvajes este un film care exprimă perfect stări paradoxale, imprevizibile, dar pline de adevăr. Adevărul fiecăruia dintre noi, pe care îl ținem ascuns, dincolo de fațade mânjite de perfidia unui rânjet studiat dimineața în oglindă…
L-am văzut ieri la Cinema Studio într-o sală animată de câteva chipuri limpezi și tinere, unele înrămate de ochelari. Am ajuns mai târziu – deh, așa e în tenis centru, nema loc de parcare. Mai ocolești o stradă, cu ochii după clădiri vechi și arhitectură, mai uiți când să faci stânga și uite așa, pierdui primul filmuleț din cele șase. Eh, am prins finalul acestuia. Apoi, am încercat să prevăd situații, finalități, replici. Nup! Nu e nimic din ce te aștepți să fie! Chiar e un film nebun! Și să mă folosesc de o tâmpenie clișeistică: cu actori nebuni de frumoși! Și da, paradoxul situațiilor obișnuite a fost bine (cu profesionalism) evidențiat, ținând seama că am râs în hohote la scene în care protagoniștii își pierdeau controlul și se demascau. Reciproc. Și brutal.
Produs de Pedro Almodóvar, filmul a primit două nominalizări: la Premiile Oscar 2015, la categoria Cel mai bun film străin, iar la Cannes 2014, la categoria Palme d’Or – Damián Szifrón.
Au existat dragoste cu năbădăi, accidente, înșelat, pasiune, lăcomie, crime și, per total, umor negru. (Acum mi-a venit în minte al meu Bacovia cu al său vers: O, țară tristă, plină de humor!)
Nu știu ce îți va plăcea ție la filmul ăsta, nu știu dacă îl vei gusta sau nu cumva ți se va părea un pic nesărat, dar pe mine m-a făcut să conștientizez un lucru:
Am deja o vasta experienta de viata astfel încât sa nu ma pot uita la un film (de genul) fara sa ma regasesc în câteva rânduri.
Nu știu dacă e de bine sau de rău. Vei vedea. Cu ochii tăi. Până atunci, eu recomand filmul și, chiar dacă lăbuțele jucăușe erau pentru notarea recenziilor de cărți, aș vrea să fac la fel și în cazul producțiilor cinematografice. High five:
4 comentarii
fata veselă
ok, ne uitam! pare interesant!
Pisica Neagră
este! 😀
abisurile
Pare pe gustul meu. Îl adaug la „lista”. Multumesc.
Pisica Neagră
Cu mare plăcere! 🙂