Recenziile Pisicii Negre

Replici pe care le-am reținut din filmul românesc „Câini”

Săptămâna asta am fost să văd filmul românesc „Câini” la Cinema Muzeul Țăranului Român. Mai multă lume decât de obicei, hipstereală pe ici, pe colo, dar atmosferă ok până la urmă. Mă încântă ideea vizionării filmelor românești, chiar cele din generația nouă, așa că am zis da atunci când Radu mi-a propus să mergem să-l vedem. L-am invitat frumușel și pe Marius, țac, pac, la 8 și un pic fuserăm acolo. Ne-am adunat acoloșa ca să ne strângem, vorba marelui poet, și iată că începe filmul.

Câini – nerecomandat dacă ai sub 15 ani

Nu citisem nimic despre „Câini”. Când am ajuns în sală, știam doar titlul. :)) Ne-am așezat și hai să vedem, domnule, care e treaba cu acest film.

caini-afis

„Câini” este regizat de Bogdan Mirică, iar din distribuție fac parte Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu.

Sinopsis Cinemagia:

Acțiunea este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

Replici pe care le-am reținut din filmul românesc „Câini”

Mi-au plăcut câteva discuții dintre personaje, chiar mai multe decât am reușit să notez, dar asta nu poate fi decât de bine. 😀 Așadar:

Unde nu e lume, poți să faci ce vrei. Nu te vede nimeni. Nici poliția.

caini-filmul

Cu trimitere strictă către acțiunea filmului, mi se pare că replica asta este cea mai potrivită. Poate chiar mai indicată decât sinopsisul de mai sus. 😀

-A înnebunit lumea.
-Era nebună dinainte…

Replica asta m-a dus cu gândul la un citat din Albert Camus, scos din romanul Ciuma:

albert-camus-ciuma

Ăștia tineri zic că judecă cu mintea. Cum să judeci dacă nu vezi?

O treabă foarte faină, de o profunzime aparte. Bănuiesc că v-ați prins despre ce vedere e vorba, doar vă am deștepți. 😀 Eniuei, eu judec pentru că am ochelari. :)) (De ce nu râzi? Era o glumiță reușită..)

Dacă ești deștept, nu fi prost.

caini-cinemagia-2

Asta mi s-a părut de departe cea mai tare dintre toate. 😀 Atât de românească, atât de valabilă, atât de generală și particulară, în același timp. Scurtă și cuprinzătoare, îmi exprimă atât de multe. Plus că fix ceva de genul îmi spun și eu câteodată. Deși nu-mi iese mereu treaba asta. :))

Mergeți de vedeți filmul. Dar atenție, că o să rămâneți cu ceva imagini mai violente pe retină. La mine așa a fost. Unele imagini chiar pot avea un impact puternic, mai ales dacă nu te prea uiți la filme de genul. Puteți reveni să-mi dați în cap cu vreo altă replică.. 😀 O să strig și eu atunci: Poliția!! Poliția!! Și vine cățelu’..semnatura-blog

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: