SuperBlog

Rezolvăm împreună un puzzle perfect cu piese originale eXclusiv OEM

Astăzi vă propun să rezolvăm împreună un puzzle… auto. Mi-aș dori ca, la final, să putem spune că am obținut o imagine impecabilă, unde piesele se îmbină perfect.

Da, știu, unii vor spune că perfecțiunea nu există sau că este relativă. Dar, atunci când vine vorba despre mașini, aceasta înseamnă în primul rând siguranță. Apoi confort, frumusețe, fiabilitate. Pe scurt, într-o relație matematică simplă:

BMW + ritual de întreținere + piese originale BMW = relație de lungă durată

 1. Prima piesă din puzzle: BMW M140i

De când mă știu, mi-au plăcut mașinile hatchback. De aceea, toate cele patru mașini pe care le-am deținut au făcut parte din această categorie. Ținând cont și de pasiunea mea pentru tuning și mașinile sport, un BMW seria 1 cu motor de 3l, benzină, 340 cp, cu numeroase componente specifice M Performance, era tot ce avem nevoie pentru ca puzzle-ul meu să înceapă în forță. Mai e și negru

Consum mixt de combustibil: 7,4 l/100 km | Acceleraţie 0 – 100 km/h: 4,6 sec.

Locuiesc în București, dar merg acasă destul de des, acasă însemnând la țară. Străzile mai puțin practicabile nu mă mai sperie acum. Am o mașină ce îşi demonstrează capabilităţile, în special pe acest tip de drum: componentele sunt special calibrate – de la reglaje ale motorului şi suspensiei până la design: accesorii originale BMW, jante BMW 18 originale și alte detalii la fel de autentice. Doamne, ce plăcere să conduci o mașină atât de puternică și să te simți în siguranță în același timp…

 1. A doua piesă din puzzle: întreținerea regulată a mașinii

La fel ca într-o relație, te îndrăgostești de mașina ta, îi apreciezi calitățile, o vrei numai pentru tine și îți dorești să meargă cât mai mult timp. Dar nu cu scârțâit, nu cu aburi ieșind de sub capotă când ți-e lumea mai dragă, fără pene de cauciuc, fără lăsat în drum, cu pornit la prima cheie. Ai prins ideea. Revenind la mașină, trebuie să respectăm un ritual de întreținere. Mă voi rezuma la cele mai importante aspecte:

 • Ascultă-ți mașina. Când ceva se strică, repară-l imediat. De exemplu, un bec ars ar putea să dăuneze întregii instalații electrice. Mergi cu mașina în service și fă verificări periodice.
 • Ține-ți mașina curată, atât în interior, cât și în exterior. Măcar o dată pe lună mergi la o spălătorie auto profesională. Este indicat să mergi în cel mai scurt timp în cazul în care ai avut „noroc” de păsări. Mizeria acestora atacă vopseaua, chiar și caroseria.
 • Verifică nivelul uleiului la una-două săptămâni și completează-l, la nevoie. Chiar dacă este mai scump, optează pentru un ulei sintetic. În cazul meu, un ulei original BMW. Acesta își pierde mai greu proprietățile, iar motorul tău va fi uns mult mai bine, fapt ce-i va prelungi viața.
 • Schimbă uleiul și filtrul de ulei la cel mult 15.000 km. În funcție de stilul de condus (mai sport, de exemplu), îl poți schimba la 10.000 km.
 • La cel mult 25.000 km, trebuie înlocuit filtrul de aer al motorului. Dacă este schimbat la timp, interiorul mașinii va fi un mediu mai curat pentru tine și mai ales pentru copii, dacă ai. Tot acum este momentul să schimbi și filtrul de polen, ceea ce va eficientiza funcționarea sistemului de climatizare. Tot acum este momentul să schimbi antigelul.
 • La fiecare 45.000 km trebuie să verifici bujiile, iar la 90.000 km este indicat să le schimbi. Bujiile sunt importante în eficientizarea consumului de combustibil.
 • Un set de discuri de frână ar trebui să te țină pentru 3-4 seturi de plăcuțe. O plăcuță neschimbată la timp îți deteriorează discul, iar la final vei plăti mult mai mult pe reparații. În general, cele de pe față se schimbă la 30.000 – 60.000 km, în timp ce plăcuțele de pe spate au durată sublă de utilizare.
 • Atunci când îți cumperi o mașină nouă, nu mai ai și grija distribuției. Pentru că am găsit mai multe variante de schimbare a distribuției (pe curea), eu mă sfătuiesc întotdeauna cu mecanicul la care merg mereu cu încredere, la un service autorizat de R.A.R. La fel, fiecare schimbare sau întreținere după 50.000 km parcurși cu mașina, se va face după o consultare a unui mecanic. În acest sens, păstrează chitanțele – vei avea nevoie de ele pentru a monitoriza mai bine schimburile. Le poți trece într-un caiet.
 1. Următoarele piese din puzzle-ul meu de azi sunt piese originale #eXclusivOEM.

Am mașina pe care mi-am dorit-o, am un ghid al întreținerii acesteia, dar trebuie să completez cu alte piese din puzzle. De această dată, voi merge cu centura de siguranță pusă și aleg piese de BMW de la eXclusiv OEM. Deși mai sunt pe piața România distribuitori de piese OEM, eXclusiv OEM distribuie numai acest tip de piese și doar pentru BMW și Mini. Adică, dacă iei acum un parbriz BMW F10 de pe un anume site, acesta va comanda de la un anume producător. Anul viitor, același distribuitor îți poate aduce un parbriz fabricat de un alt producător. Ceea ce nu se întâmplă în cazul celor de la eXclusiv OEM.

Atunci când vorbim despre mașina pe care o conduci zi de zi (în cele mai multe cazuri), nu trebuie să faci rabat de la calitate. Știm toți că originalul bate fake-ul la fel cum viața bate filmul. La fel ca un puzzle, consumabilele trebuie să se potrivească perfect cu mașina ta, iar calitatea acestora îți va oferi siguranța de care ai nevoie atunci când te urci la volan. Deși dau impresia unei economii în bugetul personal, piesele auto aftermarket au durată mai scurtă de utilizare, de aceea, suma finală cheltuită pe ritualul descris la punctul 2 te va costa mai mult, fie că vorbim de bani, timp, energie.

De aceea, toate subpunctele din ritualul de întreținere trebuie să se ridice la cel mai înalt standard de calitate, fie că vorbim de plăcuțe de frână, odorizante, antigel sau lichid de frână. Alege originalul, alege #eXclusivOEM. E simplu ca „I Love My BMW!”

Iar rezultatul va fi întotdeauna acesta…


#Proba7 SuperBlog | Tu cum îți îngrijești mașina? by eXclusiv OEM

 

Comments

comments

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!