Recenziile Pisicii Negre

How to be single – Cum să fii singur și fericit

Pe bune că nu mă gândeam că există un film cu numele ăsta. How to be single sau Cum să fii singur și fericit. Inițial, am crezut că s-a gândit cineva să facă un film despre viața mea. :)) Dar se pare că există un trend al generației mele (ăștia în jur de 30 de ani) – nu mai vrem, domn’e, să ne așezăm și noi la casa noastră, să intrăm în rândul lumii. Ei bine, dacă acest intrat în rândul lumii înseamnă ieșit din zona zen, atunci e normal să zic pas. :))

Cum să fii singur și fericit – nu vei găsi chiar o rețetă..

Filmul a apărut în februarie anul trecut și este o comedie romantică. Nu am mai văzut un film ușurel de la Emoji încoa’ (despre care urmează să scriu. sau nu :D). Asta la cinema, că acasă nu am mai văzut o comedie din paleozoic. M-am tripat pe filme psihologice, așa cum am mai scris pe-aici. Dar How to be single mi-a picat bine într-o seară de oboseală și dorință de chill, fără prea multe gânduri.

 

Titlul merge la sigur – toate formulările de genul cum să.. au succes la public. Oamenii vor să afle de la alții cum să, li se pare mai ușor, poate. Deși, într-un final, ați văzut și voi că nu există o rețetă general valabilă atunci când vine vorba despre suflet și relații.

Sinopsis?

Acțiunea se petrece într-un New York al zilelor noastre, unde oamenii își caută pereche cu tot dinadinsul, unde unii sunt foarte mulțumiți de statutul de single, în timp ce alții sunt nefericiți tocmai din această cauză. Avem patru tipuri de femei – petrecăreața, femeia de carieră, fata cu relație de lungă durată, singuratica. Cam așa le-aș categorisi eu.

E interesant parcursul lor pe durata filmului. Acțiunea merge în paralel pe cele patru planuri, dar le împletește frumos astfel încât să ai răgazul de a cântări. Oare cum e mai bine? E corect așa? Sau invers? M-am regăsit cel mai mult într-unul dintre aceste personaje, cu câteva însușiri preluate și de la celelalte. 😀 Finalul mi-a confirmat un lucru, poate așa vi se va întâmpla și vouă. Sau nu.

Ce a fost de reținut din Cum să fii singur și fericit?

Deși are doar 6,1 pe IMDb, am avut câte idei de reținut din film:

  • noi suntem mulți și diferiți, singurătatea nu poate fi una și aceeași, firește;
  • trebuie să înveți să te iubești pe tine mai întâi, abia apoi te poți aștepta la iubirea celorlalți;
  • singurătatea este mana cerească pentru unii – nu trebuie să consideri din start că, dacă o persoană e singură, e și nefericită;
  • nu-ți refuza dreptul la fericire, orice ar însemna lucrul ăsta – să fii sau nu într-o relație;
  • chiar dacă te hotărăști să fii cu cineva, nu uita de planurile tale din perioada single – asta te va ajuta să îți menții ideea de libertate;
  • nu te lăsa dus de val. De valul altora. Dacă unele acțiuni nu te caracterizează, nu are rost să le împrumuți de la alții. Într-un final, vei reveni la ceea ce ești tu în mod natural.
  • nu există o rețetă standard cum să fii singur și fericit – pentru asta, fiecare adăugăm alte și alte ingrediente – unii citesc și decorează casa, alții beau prin cluburi și au one night stand-uri, alții fac copii în eprubetă. Nici nu contează cum alegi să-ți petreci viața, atât timp cât asta te face fericit.
  • prieteniile au suișuri și coborâșuri. Nu trebuie să pleci după prima ceartă. Sau pleci, dar revii. :))
  • există și cazuri fericite, și relații în care să-ți găsești liniștea. (gata, am zis-o.) :))
Finalul.. <3

Și lista poate continua. Dar astea mi s-au părut esențiale. Și da, mi-a plăcut. Am adormit cu o stare de bine și confort psihic. Ce, nu e și Bucureștiul tot un fel de New York? :))

Comments

comments

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: