Jurnalism,  Particip, nu asist!

Șocant! Eminescu mi-a redat… Libertatea!

Sau cum am ajuns celebră pentru că am vizitat mormântul lui Eminescu.

Pe 15 ianuarie, acum vreo lună, am fost la cimitirul Bellu pentru comemorarea a 165 de ani de la nașterea poetului/publicistului. Nu cred că mai e vreun secret faptul că am o slăbiciune, din punct de vedere al scriiturii, pentru Eminescu. Poate voi trata, într-o postare separată, moartea lui, ce stă sub semnul întrebării.

Am mai fost la mormântul lui Eminescu, de pe Aleea Scriitorilor, și acum doi ani. Am fost plăcut impresionată și am zis că ar trebui să mai ajung. Anul ăsta am avut din nou posibilitatea de a asista la slujba de pomenire, la cântece și recitări de poezii, la cuvântări mai mult sau mai puțin sforăitoare despre „cel mai mare poet național”.

Un fapt care m-a întristat puțin, în sinea mea, a fost acela că, în afară de copiii de școală, aduși acolo, media de vârstă a celor prezenți era de 45+, cu indulgență. Ori așa e normal, ori am eu așteptări prea mari de la popor, ori sunt chiar deplasată. :))

Într-un final, ca să trec direct la subiect, iată cum am ajuns în paginile ziarului Libertatea (apar în ultimele, dar nu cele din urmă, două imagini din galeria foto):

Georgiana Mihaila, o tânara de 27 de ani, a fost si ea prezenta la eveniment. ”Am venit pentru prima oara în urma cu doi ani si mi-a placut, asa ca am revenit. Îl apreciez pe Eminescu ca publicist.

Mai mult, aici.

Să mai spună careva, domn`e, că tabloidele nu publică și oameni dăștepți! 😀

Comments

comments

4 comentarii

  • Pisica Neagră

   Ei, aș! Să știi că nu prea am văzut interes pentru Eminescu al nostru. Poate pe ici, pe colo, dar în afară de hipsteri :)), oamenii din realitatea de azi nu mai știu, domnule, să aprecieze adăvărata valoare.. :))

   • mahalamacherie

    Adevar graiesti! :)) Iti recomand – bine, doar daca doresti – sa cauti nationalismul eminescian. Este absolut fascinant. Eu provin din pamanturile eminesciene si am avut un oarecare acces mai liber la informatii, cand a venit vorba de subiectul Mihai Eminescu si am avut placerea de a afla lucruri inedite pe care doar cativa istorici le cunosc. Printre toate acestea, mi-a fost recomandata aceasta carte. Este senzationala!
    Ca o paranteza, anul trecut s-a demolat casa unde a stat Mihai Eminescu din centrul vechi al orasului. Dupa ce-au demolat-o si-au dat seama ca poate era bine, daca ar fi cautat si prin subsol, poate mai gasesc ceva. Au cautat dupa si au gasit niste scrieri de ale lui, dar din pacate foarte greu de reconstruit. 🙂

    • Pisica Neagră

     Am să caut, cu siguranță. Mă bucur să aflu lucruri noi despre Eminescu. Aș vrea să ajung și prin Moldova, să vizitez, să cutreier și să fotografiez tei și plopi fără soț și păduri cutreierate, dar nu anul ăsta. Poate la anu`. Așadar, orice „știre” de prin partea locului îmi este de folos. 🙂 Aștept și alte recomandări, biensur. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: