București cu blocuri gri,  Particip, nu asist!,  Radiografia unei zile

Spotlight a scos toți bucureștenii din casă.

Ca urmare a hotărârii UNESCO, anul 2015 a fost proclamat în mod oficial Anul Internaţional al Luminii, scopul acestei acţiuni fiind acela de a se promova o mai bună înţelegere la nivel public şi politic a rolului central al luminii în cadrul lumii moderne.

Spotlight, Festivalul Internațional al Luminii, s-a desfășurat în București, în perioada 23 – 25 aprilie. În cadrul evenimentului, Calea Victoriei a fost împânzită cu instalații de tip laser, iar clădirile animate de diferite jocuri de lumini. Astfel, de la Biblioteca Centrală Universitară și până la Piața Națiunilor Unite, bucureștenii au putut admira spectacolul în aer liber oferit gratuit cu bunăvoința autorităților (care ar trebui să facă din ce în ce mai multe evenimente de genul). 😀

După ce am mâncat cremă de zahăr ars (mulțumim, Sorina! 😀 ), am plecat pe jos de la Izvor spre centru. Ne-am oprit, bineînțeles, pentru câteva poze cu vestita corabie:

Vasul Fantomă (Ghost Ship), o hidro-hologramă de mari dimensiuni creată de arhitecţii români din colectivul Visual Skin pentru Amsterdam Light Festival 2014. În 2015 şi 2016 acest vas efemer va călători în jurul lumii. Spotlight Bucharest International Light Festival este prima oprire. Pe măsură ce vizitatorii se deplasează în jurul hologramei, imaginea percepută se tranformă din profilul vasului în vederea frontală. Efectul 3D este şi mai spectaculos atunci când velele corabiei se umflă în bătaia vântului.” (Gândul.info)

opisicaneagra1

Când am intrat pe Calea Victoriei, am avut o mega-surpriză: puhoi de lume, înaintam ca melcul. Mă gândeam că oamenii chiar au nevoie de genul ăsta de evenimente, că vor să participe și să vadă spectacole. Erau mulți tineri, dar și copii mici, pitici însoțiți de bunici. 🙂

Am trecut, pe rând, pe lângă Muzeul Național de Istorie, clădirea fabuloasă a CEC-ului și am ajuns la Cercul Militar Național. Fațada acestuia a fost transformată de cei de la Les Ateliers Nomad (România) și Maxin10sity (Ungaria), echipe ce au contribuit cu succes și la iMap București 555.

Videomapping-ul este un spectacol multimedia complex, care se foloseşte de toate elementele faţadei unei clădiri şi le integrează într-o animaţie 3D, făcând ca „relieful” clădirii să se transforme într-un spectacol în care fiecare detaliu arhitectonic primeşte rolul său, printr-o proiecţie dedicată. (Gândul.info)

Același videomapping a îmbrăcat în straie noi și Teatrul Odeon, care părea desprins din povești colorate și vesele. Asta m-a făcut să am o atitudine de copil și să mă cocoț pentru poze inedite :)) :

opisicaneagra

opisicaneagra

Pe măsură ce ne îndreptam pașii către BCU, admiram clădirile luminate cu bombonele cip și am fotografiat ferestrele colorate,

încă un selfie de grup nu strică niciodată,

opisicaneagra

am filmat Large Pendulum Wave, o instalaţie kinetică ce foloseşte 15 globuri luminoase cu un diametru ce măsoară aproape un metru, ce oscilează ritmic, la capătul unor cabluri fixate de un suport cu înălţime de 10 metri.

Bineînțeles că nu putea să lipsească norișorul cu beculețe..opisicaneagra

În parcul de lângă Biserica Kretzulescu, am avut parte de o experiență senzorială totală: „Chill Voxel este o scenografie muzicală şi luminoasă, formată din 256 de baloane umplute cu heliu, iluminate individual printr-un LED, ce dansează în bătaia vântului, într-un spectacol complex de sunet şi lumină.” (Din comunicatul oficial al Primăriei Municipiului București)

opisicaneagra.ro

Am căutat urechile lui Minnie ca să mă pot deghiza într-o șoricică. 😀 La un moment dat, chiar am întrebat un om care plimba de mână un copil cu urechile de șoricică pe cap:

Nu vă supărați, de unde v-ați luat urechile?

– Ăă, păi… mergeți mai în față că sigur găsiți. Sunt foarte multe urechi pe-acolo..

Nici măcar nu sunt sigură că mă refeream la urechile de Minnie. M-am trezit spunând: „Păi, nu vreau totuși urechi așa clăpăuge..” 😀

După ce l-am găsit pe nenea care vindea fericire de copil..

opisicaneagra

am mai făcut o poză de tipul picture in picture..

picture in picture

m-am jucat nevrotic cu harpa..

opisicaneagra2

și iată că a picat și primul șobolan în plasă, prostuțul! :))

opisicaneagra.ro

La final, trebuie să lansez o întrebare. Din nou, între bare:

Voua ce va inspira acest monument?

IMG_9420 (Small)

Aseară am dat eu primul răspuns:

Când ma uit la incredibila imagine, vad fisuri anale. :)) Pam, pam!

Comments

comments

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: