Recenziile Pisicii Negre,  Evenimente,  Jurnalism,  Particip, nu asist!

Zăpadă, Ceai și Dragoste – Comedia SF care aduce românii la cinema

Atunci când am primit invitația la avanpremiera filmului Zăpadă, Ceai și Dragoste, nu știam nimic despre el. Titlul m-a dus cu gândul la o anume atmosferă… Ninge afară, stai ghemuită sub pătură, cu pisica făcută colac la picioare, cu o carte bună și un ceai aburind pe noptieră. Apoi am văzut afișul:

…afiș care n-are o treabă cu ce am scris eu mai sus. :)) Așa că am zis să mă documentez un picuț. Să nu merg câine surd la vânătoare. Și am citit așa:

Zăpadă, Ceai și Dragoste spune povestea a trei prieteni care, printr-o conjunctură mai puțin fericită, ajung la închisoare. Acolo își plănuiesc evadarea și, cu ajutorul unui mafiot local, reușesc să evadeze doar pentru a pregăti următorul jaf.

Cam asta ar fi descrierea pe scurt. Și cam atât vă zic despre acțiune, altfel risc să vă răpesc plăcerea descoperirii personajelor.

Booon. Până aici, nimic wow. Apoi am văzut trailerul:

Hai, mă, că nu poate fi atât de rău! Și ce, dacă e cu manelistul Liviu Vârciu? Măcar îl văd pe Angel Popescu. Pe băiatul celălalt nu-l știu, dar aia e. Măcar o să fie mișto la lansare. Știu io sigur. Că am mai fost la astfel de evenimente cu covor roșu și alcool în pahare cu picior. :))

Multe vedete pe metru pătrat la avanpremieră, cum ziceam. Normal, că doar eram și noi p-acolo (coughing). Eu și Dănuța, adicătelea.

Am făcut poze, stories, ne-am hlizit, a fost totul ok. Și a venit timpul să intrăm în sală. Înarmate cu Pepsi și popcorn din partea casei (adică Cineplexx Băneasa prin Vertical Entertainment), ne-am așezat comod și am așteptat. Să ne râdem. Sau măcar să zâmbim.

S-a lăsat cu hăhăială și bătăi din picioare. Râs, mult râs.

Bineînțeles, am avut niște prejudecăți cu privire la filmul ăsta. Și am venit cu așteptări atât de joase că le confundai cu talpa adidasului. Nu că o ard elitist sau ceva, dar trebuie să recunoaștem că acest Vârciu de la LA este cel puțin controversat. Dar SF-ul ăsta e o comedie bună. E autentic românească, personaje din tipologii pe care, vrei – nu vrei, le întâlnești la tot pasul, cu un comic de limbaj foarte bine pus la punct. M-a surprins. Mi-a plăcut!

Zăpadă, Ceai și Dragoste – filmul românesc care aduce oamenii la cinema

Atunci când vorbești despre filmele românești ale zilelor noastre, fie că ne place, fie că nu, vorbim și despre Miami Bici. pe care nu l-am considerat cine știe ce. Au fost câteva faze la care, să zicem, am scos un hihi, dar nu l-aș fi recomandat oricui așa, la drumul mare.

În schimb, acest Zăpadă, Ceai și Dragoste a avut faze la care am râs cu poftă, cum nu am mai făcut-o de multă vreme în sala de cinema. De departe, Angel Popescu a jucat su-perb! Chiar mi-aș dori să-l mai văd în lungmetraje. La polul opus au existat personaje pe care „nu le-am crezut”. Se vedea că oamenii nu-s „de meserie”.

Dar da, punctul forte al filmului nu este scenariul (deși bunicel, cu ceva „împrumuturi” din serii celebre – vezi tema jafului în zilele noastre…), ci distribuția. Consider că numele mari (mă refer aici la nume arhi-cunoscute în showbizul din România) îi vor face curioși pe oameni și îi va determina să meargă în număr mare la cinema să vadă filmul.

Filmul, o producție Zolit Film, în regia lui Cătălin Bugean este o ecranizare după scenariul scris de Andreas Petrescu și îi are în distribuție pe Alecsandra Timofte Revnic, Alex Velea, Alina Pușcaș, Anca Dinicu, Andreas Petrescu, Angel Popescu, Carmen Tănase, Catalin Bugean, Cosmin Seleși, Cristian Iacob, Dan Negru, Dorian Popa, Dragos Dumitru, Florin Busuioc, Ioana Mihail Tiberiu, Iuliana Luciu, Levent Sali, Liviu Vârciu, Marin Barbu, Monica Anghel, Paula Chirilă, Pepe, Raluka, Sergiu Costache, Sorin Bontea, imaginea de Dănuț Pădure, sunetul Sorin Neagu, muzica B1G BOYZ, producători asociați Liviu Vârciu, Tiberiu Ioana, Zoran Cărmăzan și Cătălin Bugean.

Conform cinemagia.ro, încasările au stat cam așa:

Același lucru a apărut și pe pagina de facebook a filmului:

Acestea fiind spuse, mergeți la cinema (respectând regulile de siguranță, biensur) și vedeți filmul acesta! În cazul în care puteți fi deschiși la minte astfel încât să nu vă lăsați mânați de prejudecăți sau ifose elitiste.

A, și vă mai zic ceva: Cineplexx are prețuri bune la bilete în fiecare marți! Cu plăcere.

Să ne hăhăim cu bine în continuare! „Metaforic vorbind.”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!