Particip, nu asist!

Triunghiul eleganței Chic

Clădirilor bine construite nu li se mai pot lua, nici adăuga nimic pentru că atât excesul, cât și defectul distrug perfecțiunea. (Aristotel)

În cazul femeii, perfecțiunea ar putea fi definită prin cele trei trăsături care desenează figura triunghiul eleganței Chic:

  • Educația

Educația nu trebuie să se remarce, ci să existe. Modestia accentuează frumusețea spiritului unei persoane și este foarte importantă atunci când vorbim despre capacitatea unei femei de a socializa și de a se face plăcută. Toate știm că Less is more.

O persoană nu este responsabilă de înfățișarea pe care o are, ci de imaginea pe care și-o afișează. Aceasta nu se realizează de pe o zi pe alta, ci în timp: trebuie modelată și educată.

  • Cultura

Cartea este pentru spirit ceea ce este parfumul pentru corp, ambele aducând un aer proaspăt personalității tale. De aceea, este foarte important să ai grijă că bunul gust se cultivă, iar ceilalți îl vor gusta.

În timp ce unii au gânduri vulgare sau altele asemănătoare, pe alții gândurile îi conduc pe căi culturale și artistice care sunt ghidate de delicatețe și finețea spiritului.

  • Delicatețea

Adevărata eleganță este purtată cu naturalețe, iar acest lucru se vede atunci când porți ceea ce îți place, în ton cu personalitatea ta. Atunci nu te simți încorsetată, iar amabilitatea ta te va face să respecți cu seninătate ideile altora, chiar dacă acestea contravin părerilor tale.

Universul interior este cel mai important aspect al unei persoane și ține de gusturi, preferințe, criterii și părerile de care ținem seama atunci când facem alegeri. Indiferent dacă este vorba despre cămașa pe care o purtăm astăzi la job sau restaurantul pentru care optăm atunci când ieșim să luăm masa în oraș, bunul gust va fi exprimat prin gesturi firești.

„Moda trece, stilul rămâne” – Yves Saint Laurent

Articolul de pe platforma de mentorat Chic-Elite, Moda trece, stilul rămâne, mi-a atras atenția prin forța ideilor exprimate și mi-am dat seama că acestea pot fi exprimate cel mai bine cu ajutorul unor ținute marca Eli Lăslean, prima stilistă a primei doamne (Carmen Iohannis), casa de modă Ellis fiind un brand românesc de succes, un nume de referință al modei românești, o prezență discretă, dar plină de rafinament, o eleganță care se impune prin succesul ce durează de aproape 20 de ani.

  • Îmbrăcate de Yves Saint Laurent, femeile se simt mai libere și mai stăpâne pe sine, căci nu doar decolteul sau dimensiunile reduse ale fustei definesc femeia.

facebook.com 12200746_191945744476964_1356710723_n

  • “Cea mai frumoasă ținută pe care o poate avea o femeie este îmbrățișarea bărbatului pe care îl iubește, însă, pentru cele care nu au așa ceva, exist eu!”

super-blog.eu Ellis-mic-250x250

  • Yves Saint Laurent a afirmat că regretă că nu a fost el cel care a inventat blugii (bluejeans). Aceștia au „atitudine, simplitate, atracție, senzualitate și… modestie. Tot ceea ce îmi doresc pentru creațiile mele”.

facebook.com 12205083_191945747810297_487747535_n


#12. Proba SuperBlog Trăiește cu eleganță!
super-blog.eu ChicElite_slogan-300x284 (1)

Comments

comments

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!