Particip, nu asist!

Dragii mei 3 stejari,

M-am hotărât să vă scriu. Vreau să vă anunț că vin. Voi ajunge la voi la începutul lunii aprilie, atunci când verdele inundă natura, când începeți să vă îmbrăcați în frunze crude și raze de soare palid. De-abia aștept să vă revăd! Ca în fiecare an, venim toți patru să ne bucurăm de veșnicia voastră. Copiii sunt în vacanța de Paște, iar noi ne luăm concediu pentru două săptămâni. Vreau să lăsăm în spate, măcar pentru câteva zile, agitația Bucureștilor, liniile de tramvai blocate în intersecții, claxoane și aerul apăsător al drumului aglomerat spre casă, seara. Nu mai este nevoie să caut cazare în Brașov, am făcut deja rezervare la umbra voastră. Din dorința evenimentelor perfecte, aleg în fiecare an să celebrăm împreună cu voi ziua de naștere a copiilor. Îi știți! Sunt gemeni, au 10 ani și ochi sinceri, căprui adânc și cârlionți rebeli. Întotdeauna au fost mulțumiți de petrecerea organizată aici. Anul trecut, ne-am întâlnit cu mai multe familii ce și-au dorit o vacanță în Brașov, iar noi, împreună cu copiii noștri, am profitat din plin de principalele puncte de atracție din zonă: Aventura Park, Aqua Park, Grădină Zoologică, Paradisul Aquatic, Canionul 7 Scări și tiroliana, Bunloc și săriturile cu parapanta. Un tărâm al jocului și al aventurii, ce să mai! Dacă cei mici sunt entuziasmați, atunci starea de mulțumire ne cuprinde și pe noi, părinții.

În plus, gurmanzi cum suntem, nu facem niciodată rabat de la calitate atunci când vine vorba de mâncare, iar bucătarii de aici oferă senzațio memorabile papilelor noastre gustative, prin împletirea cu rafinament a tradiției cu arta culinară modernă. Chiar voi, acești falnici străjeri ai timpului, trecuți prin secole de istorie, ați asistat tăcuți la atâtea pregătiri de meniuri de nunți sau evenimente speciale, de tipul unui team-building. Aici, o parte dintre preparate sunt făcute în casă, din ingrediente naturale și specifice zonei – un aspect foarte important care a atârnat greu în alegerea acestui loc pentru petrecerea timpului liber. Că tot veni vorba – vă stă bine așa, semeți, lângă întinderea verde a terenului de sport. Peisajul montan este completat de mascotele vii ale pensiunii – doi ponei drăguți pe care cei mici pot învăța să călărească, oferindu-le copiilor momente și amintiri unice.

Serile sunt, într-adevăr, de neuitat – facem foc de tabără și spunem povești într-o atmosferă relaxată – exact ce ne-am dorit atunci când am părăsit capitala.Deși este situată într-o zonă montană cu peisaje pitorești din masivul Postăvarul, accesul la pensiune se realizează ușor, direct din Drumul Național 1. O vacanță la munte nu este reușită până nu faci o drumeție în Poiană sau dacă nu dai o raită prin centrul orașului Brașov, care se află la numai un sfert de oră de voi. Ce aproape sunteți de civilizație și, totuși, cât de departe de minusurile ei…

Cam astea sunt gândurile mele pentru voi. Vă spun mai multe când ne vom vedea.

Cu drag și nerăbdare,

Pisica Neagră

PS: Dacă stejarii ar fi fost pomi de Crăciun, în vârful coroanei v-aș fi așezat patru steluțe. 🙂


#7. Particip cu acest articol la Spring SuperBlog 2015.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: