Particip, nu asist!

Între lumi și Festivalul Filmului European.

Îmi place tare mult să vorbesc despre evenimente. Mă uit în spate și văd că am scris de multe ori despre locurile pe care le-am vizitat, despre evenimentele care vor veni sau la care am participat deja, vorbind despre experiența trăită la fața locului.

Astăzi vin cu o nouă propunere: ce ziceți, ne dăm întâlnire „Între lumi”? 🙂

Înainte de toate, trebuie să vă spun că Festivalul Fimului European este aici! Începând cu 7 mai, în România sunt aduse unele dintre cele mai bune filme europene, alături de o parte dintre regizorii și actorii care au contribuit la realizarea acestora. Pachetul complet, adică. Ceasurile filmelor europene se vor potrivi după cum urmează:

ffe.ro cities (1)

Vă spuneam să ne întâlnim între lumi. Pe 9 mai, ora 16:45, la Cinema Elvire Popesco (București), avem ocazia să vedem o producție germană: Între lumi (Zwischen Welten/Inbetween Worlds).

Regia: Feo Aladag
Scenariul: Feo Aladag, Matthias Kock, Judith Kaufmann
Imaginea: Judith Kaufmann
Montajul: Andrea Mertens
Muzica: Karim Sebastian Elias, Jan A.P. Kaczmarek
Cu: Ronald Zehrfeld, Mohsin Ahmady, Saida Barmaki, Salam Yousefzai, Burghart Klaußner
Distribuit de: the Match Factory

ffe.ro 13..550x275..o (1)

„Feo Aladag folosește portretul unui soldat ISAF din Afganistan pentru a explora aspecte legate de afinități și diferențe, încredere și eșec. Câtă umanitate pot avea acțiunile tale atunci când trebuie să urmezi o birocrație militară strictă? Ce rămâne din idealul demnității umane atunci când, zi de zi, trebuie să duci o luptă pentru supraviețuire?” (berlinale.de)

Îmi plac filmele care transmit. Orice – un sentiment, o stare, dar mai ales o informație. În acest caz, Între lumi mă ajută să pătrund într-o lume necunoscută, aceea a soldaților din Afganistan. Filmul este o dramă și prezintă conflictele morale ale lui Jesper, declanșate de ordinele primite de la superiorii săi. Jesper este soldat și revine în serviciu în Afganistanul zguduit de crize. Trupa sa primeşte ordinul să protejeze un avanpost dintr-un sat mic, unde influența talibanilor era tot mai vizibilă. Cu ajutorul tânărului interpret afgan Tarik, Jesper câștigă încrederea fermierilor și a milițiilor aliate. Acțiunea atinge punctul culminant în momentul în care Tarik și sora acestuia sunt amenințați cu moartea din cauza apropierii sale de soldații germani, iar Jesper trebuie să ia o decizie.

Alege-ți și tu filmele pe care nu vrei să le ratezi în următoarea perioadă, de pe pagina de facebook a FFE Romania și spune-mi ce părere ai despre festival! 🙂

După ce îl voi fi vizionat, am să revin cu ideile personale despre film, cu o cronică dramatică a unei lumi despre care nu știu mai nimic…

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: