Particip, nu asist!

Probleme cu mașina, Gogule?

Nu mi s-a întâmplat niciodată să rămân în pană (de curent) cu mașina. Dar, știi cum e, niciodată să nu spui niciodată. A venit iarna. Bine, nu calendaristic, și parcă nici vremea nu dă semne că ar răci relația cu pământenii. Cu toate astea însă, data de 1 noiembrie ne obligă pe noi, șoferii, să ne schimbăm cauciucurile de vară cu unele de iarnă. Altfel, riscăm amendă. Ca tot omul, încerc să mă țin și eu de treabă și să fiu atentă cum merg cu mașina – îi fac schimbul de ulei la timp, îi schimb filtrele etc. Curățenia și vreun porumbel îmi mai dau bătăi de cap, dar nu-i bai – opresc la o spălătorie în drum și am scăpat de o grijă.

Ce te faci atunci când nici legea nu te obligă să verifici starea bateriei de pe mașină, nici nu prea le ai cu mecanica și te trezești că rămâi în drum? Frigul nu iartă pe nimeni, așa că ar fi bine să mă asculți: ia și documentează-te! Nu te baza că, vezi Doamne, ție nu ți se poate întâmpla să ai nevoie de baterie auto iarna asta. Nu, nu mai merge și așa. 🙂

Hai să-ți descriu o situație cât se poate de reală: te hotărăști să pleci la munte cu mașina personală. Faci bagaje, te cauți de acte, oprești să faci plinul, faci rovinieta (ce ziceam de amendă?) și pornești la drum. Aștepți puțin pe centura Bucureștiului, mai ales la bariera de la Domnești, dar în curând vei fi deja pe A3, spre Ploiești. Valea Prahovei te așteaptă.

Dintr-odată, după vreo 10 km, radioul se oprește, luminile din bord se sting, tragi pe dreapta cu motorul deja oprit. Încerci să pornești. Nimic. Se mișcă un pic acele din ceasuri, dar degeaba. Atunci îți dai seama că bateria e moartă. Ei, probleme cu mașina, Gogule?

Dar hai să-ți mai zic cum poți ieși din încurcătură: da, în primul rând, te asiguri că ai conexiune la internet. Cine mai stă fără net pe mobil în ziua de azi? 🙂 Găsești baterii auto ieftine foarte ușor la o simplă accesare Google, ba chiar îți sunt aduse la „domiciliu”, adică fix acolo unde ai nevoie. Ai rămas cu mașina în drum? Nu-i problemă, comanzi o baterie de pe un magazin online, profitând astfel de o mulțime de avantaje:

  • accesibilitate – ajungi foarte ușor la informațiile de care ai nevoie, în cel mai scurt timp;
  • eficiență – poți identifica rapid bateria care se potrivește mașinii tale; mie, de exemplu, pentru un Opel Corsa C 1.2 mi-ar trebui o baterie auto Varta – prezintă excelente valori ale curentului de pornire la rece, iar tehnologia de fabricație o recomandă chiar și pentru exigențe foarte înalte, are o durată de viață sporită prin tehnologia PowerFrame și, poate de aceea, este cel mai bine vândut produs Varta;

baterie auto Varta

  • transparență – poți face comparații între diferite mărci de baterii; te uiți acolo în funcție de ce te interesează: de la preț până la capacitate sau, bineînțeles, firma producătoare; poți ține cont, de asemenea, și de recomandările celorlați clienți.

Odată ce ai ajuns la momentul în care deja ți-ai ales bateria potrivită, o poți plăti direct cu cardul, ori prin transfer bancar, ori la livrare. Că tot veni vorba, da, produsul ajunge la tine în aceeași zi, de cele mai multe ori. Dacă te afli în pană de curent în București, livrarea nu te costă nimic. Montajul e un chilipir: 39 de lei. Și o zic pe bune, treaba e ieftină, dar făcută de profesioniști. Numai gândește-te cum ar fi să oprești pe autostradă, să ridici capota și să… Să ce? Că baterie, ioc! Fă comanda, așteaptă cumințel livrarea și lasă omul cu studii auto de specialitate să-și facă treaba. Fii mulțumit că există așa ceva! 😀 La fel spun și alte mii de clienți care îi recomandă pe cei de la bateriiauto.net.

A, să nu uit un lucru foarte important: montajul acumulatorului pe mașină include și măsurătorile pentru validarea pe loc a garanției. Ceea ce te scapă de un drum la un service autorizat. Plus că bateria uzată o predai celor de la care ai comandat-o, fără să fii nevoit să o abandonezi cine știe pe unde, prin vreun colț verde. Oricum, legea (din nou) te obligă să faci asta. 😀 Concluzie: timp și bani câștigați dintr-o… scânteie. 🙂

Zi-mi ce baterie alegi, ca să-ți zic ce mașină conduci.


#17. Proba SuperBlog: Punem lumea în mișcare. În fiecare zi.

super-blog.eu bateriiautonet-300x171

Comments

comments

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: