Comentez.,  Jurnalism

British Documentary la Muzeul Țăranului Român.

Săptămâna trecută am fost la Muzeul Țăranului Român să văd primul film documentar din cadrul proiectului British Documentary. Am plecat, cum s-ar spune, În căutarea lui SugarMan. 😀

Descrierea oficială ar suna cam așa:

„În căutarea lui Sugar Man” este un documentar care detaliază eforturile a doi fani din Cape Town, la sfârșitul anilor ’90, Stephen „Sugar” Segerman și Craig Bartholomew Strydom, porniți în căutarea adevărului despre moartea muzicianului american Sixto Rodriguez. Cercetările lor dezvăluie o poveste de-a dreptul extraordinară, mult chiar și peste miturile care existau în jurul artistului cunoscut drept Rodriguez.
Documentarul este câștigătorul a 43 de premii, printre care un premiu al Academiei și un BAFTA la categoria „Cel mai bun documentar” în 2013.

Filmul este unul deosebit și l-aș încadra cumva în categoria filmelor motivaționale. Pe mai multe planuri. Pe un fond mai sensibil, eu așa l-am perceput și, într-un fel sau altul, m-a ajutat. 🙂 Îl puteți asculta și voi pe YouTube, are niște versuri foarte profunde. Recomand: I wonder, Can’t get away, Sandrevan Lullaby și Crucify your mind. 🙂

Vă puteți imagina că, deși acolo unde vă aflați sunteți oameni obișnuiți, într-un capăt al lumii sunteți o celebritate, un artist în vogă ce poate susține șase concerte la rând cu casa închisă? Cum am văzut și în film, cineva spunea că aceasta este o poveste pescărească. Incredibilă. 🙂

Sixto Rodriguez
Sixto Rodriguez

Nu știu dacă îl puteți vedea pe internet, nu l-am căutat, dar merită să-l vedeți. Este o poveste captivantă, cu schimbări de situații, cu decizii pe care unii dintre noi nu le-ar înțelege imediat, dar mai apoi și-ar da seama că, până la urmă, lucrurile simple din viața noastră sunt cele care contează. Da, da, chiar așa. 🙂

Documentare gratuite la Muzeul Taranului Roman

Între 5 octombrie – 14 decembrie 2015, de la ora 19:00, cu excepția zilelor de 26 octombrie și 9 noiembrie, Muzeul Țăranului Român, în colaborare cu British Council, găzduiește o serie de filme documentare la care accesul este gratuit. Mai multe detalii găsiți pe pagina evenimentului.

facebook.com 12112230_10153038973790997_3474105423204364361_n

Astăzi, de la ora 19:00, „Lucian Freud: Painted Life / Lucian Freud: tabloul unei vieți” – povestiri despre cum a dat foc şcolii de artă, despre cum paria milioane la fiecare cursă de cai sau cum bagajul său pentru călătoria la New York a constat într-o cămașă într-o valiză.

Acest documentar urmărește cariera artistică a celebrului Lucian Freud, de la anii boemi ai începutului de carieră în Londra anilor 1950 și 1960, până la recunoașterea internațională de care s-a bucurat mai târziu în viață.

Documentarul îl portretizează pe Freud lucrând la ultima sa pictură, în vreme ce familia și prietenii, printre care și David Hockney și Andrew Parker Bowles, spun povestea unui om complex, care și-a dedicat viața portretelor, într-o vreme în care despre pictură – și cu atât mai mult despre pictura figurativă – se spunea că murise.

lucian freud

Ne vedem acolo? 🙂

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: