Frânturi de suflet,  Panseuri,  Radiografia unei zile

La mulți ani, Caddillac! #MafiaPeViață #FrațiDeFapt

Inițial, am vrut să scriu o postare pe Facebook cu „La mulți ani, Caddillac!”, dar mi-am spus că am mai multe de scris despre treaba asta. Și că, totuși, aș vrea să nu se piardă gândurile astea undeva pe un perete și așa aglomerat cu tot felul de alte sentimente..

Îngeri pierduți..

Ascultam acum 15 ani piesa asta (aveam cam tot atâția ani) și nu făceam altceva decât să simt. „Acasă-i altfel, sunt ai tăi prezenți..” Îi aveam pe ai mei și luam treaba asta de-a gata. Habar nu aveam, de fapt, cât de norocoasă eram. Dar știam un lucru sigur: eram fericită. Mă simțeam protejată, lipsită de griji, liniștită..

Ascultam piesele de pe albumul B.U.G. Mafia prezintă Casa împreună cu Alin al meu, de la care l-am și primit cadou de ziua mea în 2002. A fost una dintre cele mai fericite zile din viața mea. La fel ca toate cele în care ne petreceam timpul împreună. B.U.G. nu e doar o trupă din copilăria mea, B.U.G. înseamnă stări lipite de sufletul meu pentru totdeauna.

Pentru mine, familia a însemnat
Mama mea, frații mei cu adevărat.
Niciodată n-am uitat, îngerii nu m-ar lăsa,
Să uit de unde vin și de ce-mi bate inima..

Așa am crescut, așa mi-au sădit în inimă sentimentul de care mă bucur și în ziua de azi: nu am uitat de unde am plecat, am reușit, zic eu, să rămân același om simplu, modest, cu dorul de acasă oriunde merg. Pentru mine, să fiu de cartier nu a însemnat să mă droghez, să dilăresc, să mă bat sau să am de-a face cu vietăți de apă. Pentru mine, de cartier a însemnat loialitate, familie, sinceritate (până la durere și dincolo de ea), naturalețe în vorbe și gesturi, a însemnat mesaj, cuvinte și instrumentale.

N-are cum să se termine așa, te-ntorci acasă
La frații tăi, la ale tale, nimic nu mai contează..

M-am regăsit cumva și în agresivitatea acestui gen de muzică. Am simțit că se mulează perfect personalității mele, că ia ușor forma caracterului meu puternic și, în loc să zic eu ceva, o făceau ei pentru mine. Fredonând piesele (învățate pe de rost), mă descărcam de vibe-urile ce erau pe minus, păstrându-mi zâmbetul pe buze. Da, știu, paradoxal, dar mna. Asta sunt – o sumă nesfârșită de contraste.

Caddillac a reușit să scoată o piesă pe care să o țin aproape ani de zile. Nu știam că voi avea, la rândul meu, doi îngeri pierduți..

Viața mea acum s-a complicat,
Am luat-o de la cap, ziceam că s-a terminat.
Nu am vrut să fie așa, cred că nimeni nu ar vrea,
Rămân doar cu speranța că ceva se va întâmpla,
Că va veni o zi când din nou o să zâmbesc,
Aștept în continuare și mă lupt să reușesc.

Ce mi-a venit să vă zic toate astea? Astăzi este ziua lui Caddy. Dacă eu am început să îi ascult când aveam vreo 11 ani, nu-mi vine să cred cum a zburat timpul ăsta și văd cum și ei o iau înainte cu vârsta. Caddy are, de azi, 41 de ani! Un om deosebit, un caracter frumos, cu o familie ideală și o carieră de succes. Sunt mândră că susțin fix acest gen de oameni.

 

La mulți ani, Caddillac! La mulți ani, Dragoș! Mulțumesc că ați fost și încă sunteți! #MafiaPeViață #FrațiDeFapt

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!