Evenimente,  Despre mine și ce lucruri minunate fac eu,  Vlog

VIDEO. Am fost la teatru în Curtea Școalei – „A XII-a noapte”, de William Shakespeare

Așa cum bine știm cu toții, instituțiile de cultură au avut foarte mult de suferit în urma pandemiei cauzate de coronavirus. Până la urmă, la fel ca în cazul multor evenimente, piesele de teatru s-au mutat în aer liber. Terase, grădini, parcuri (vezi Festivalul I. L. Caragiale) – toate acestea au luat locul sălilor de teatru. Și, cum nu mai fusesem de multă vreme (fără să pun la socoteală piesa Insula sclavilor, jucată tot de actorii de la Teatrul Logos), nu am putut să zic pas invitației la piesa „A XII-a noapte”, de William Shakespeare.

Despre piesa de teatru „A XII-a noapte”, de William Shakespeare

„A XII-a noapte” povestește despre iubire și iluzie, despre amăgirile care prind contur precis în sufletele înflăcărate ale îndrăgostiților.

Spectacolul „A XII-a noapte” însă nu este doar o poveste de dragoste, ci iubirea, iluzia, amăgirile, naufragiul, suspinele, travestiul, căutarea fratelui geamăn, veselia, înțelepciunea și umorul sunt emanații sufletești-spirituale provocate de providență în proporții precise, care îmreună constituie ingredientele tainice ale unei rețete alchimice din substanță umană, necesară pentru împlinirea destinului prin minunea din a 12-a noapte sfântă, spre care toți năzuiesc fără știință, și pe care toți prin iubire o provoacă…

Astfel despărțirea prin naufragiu a fratelui de soră, căutarea și regăsirea lor este un motiv arhetipal major al căutării Sinelui integral, pierdut în naufragiul evolutiv al omenirii… (Sursa)

Dacă ar fi să spun în mai puține (și mai simple) cuvinte, piesa mi-a spus printre rânduri (de oameni) și printre replici (de actori) că „fiecare sac își are peticul”. Indiferent ce-ți propui tu, până la urmă, dragostea învinge orice obstacol în drumul său către tine (sau oricine). Și dacă nici asta nu v-a convins, atunci măcar faptul că este o comedie foarte frumos pusă în scenă de cei de la Teatrul Logos.

VIDEO. Am fost la TEATRU în Curtea Școalei – Negru Vlogă Ep. 26

Acesta este un episod special din Negru Vlogă. Pentru că este filmat într-o perioadă ciudată, pe timp de pandemie, în care toate spectacolele se joacă în aer liber. Am adunat în el imagini de pe drumul de la Universitate către Curtea Școalei, bucăți din piesa de teatru „A XII-a noapte”, de William Shakespeare, pusă în scenă de actorii de la Teatrul Logos.

La final, un interviu cu Oana Anghel, al cărei personaj s-a aflat în centrul atenției. Mergeți la teatru! Oriunde, oricând. Sper ca acest clip să vă (re)trezească pofta trăirii live a unui act dramatic. Comedie, adică.

Dacă v-a plăcut, nu uitați să dați Like și Subscribe! Mulțumescu-vă!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!