Bucăți din țara mea frumoasă,  Pisicălătoresc

5 motive să alegi Timian Chalet pentru RELAXARE în Miercurea Ciuc

Ultima perioadă, mai ales din septembrie încoace, a fost una extrem de solicitantă pentru mine, din multe puncte de vedere. Simțeam cu tot sufletul că am nevoie de o sesiune serioasă de relaxare. O pauză. 

Respiro.

Atunci când am primit invitația lui Călin la Timian Chalet, împreună cu alte persoane, nu știam sigur în ce mă bag. Deși, tot la inițiativa lui, am mers și prin Hunedoara acum vreo 3 ani. Și a fost tare fain! V-am povestit aici despre cum a fost. Așa că, având deja un istoric demn de amintit/amintiri, mi-am zis că sigur va merita „efortul”. În afară de a sta acasă și a mă relaxa dormind, citind, făcând o baie fierbinte și uitându-mă la ceva seriale, nu aveam un alt plan pentru weekendul 18-20 noiembrie. Iar lucrurile au fost departe de ceea mă așteptam… Departe. Cam pe la 270 km.

Așezați-vă comod și parcurgeți rândurile cu atenție! Și îngrijorare.

Mai ales dacă nu ați mâncat deja sau sunteți prea încordați să înțelegeți ce zic eu aici. Dacă stau să mă gândesc bine, chiar pentru voi scriu aceste rânduri…

Drumul până la Miercurea Ciuc mi-a părut mai scurt datorită colegei de drum și de cameră, Monica, iar popasul pentru „alimentare” a picat la fix în Brașov.

Nelipsita cafea.

Nu știu cum s-a făcut, dar am ajuns primele la cazare. Gazda ne-a întâmpinat încă de la poartă și a dorit să ne facă un „cadou” dreptul de a alege orice cameră. Am rămas tot la „Zori de zi” pentru că ador răsăritul, mai ales privindu-l de la o așa fereastră.

După puțin timp, au ajuns și ceilalți. Prilej bun să ciocnim un pahar de „ceva” salvator (de situații incomode), local.

După o așa primire, parcă mergea o masă de prânz caldă. Și iată că, la Timian Chalet, dorințele îți sunt îndeplinite înainte să apuci să le rostești! Gazdele ne-au omenit cu un gulaș delicios, care mi-a mers la suflet. Cel puțin la fel de bun precum cel savurat în Budapesta sau în Băile Tușnad.

Felul principal m-a surprins. A fost un preparat local, așa cum au fost 99% din preparatele de la Timian Chalet. O brânză în înveliș panko, însoțită de o salata verde cu un sos foarte, foarte bun – un amestec de muștar, lămâie și miere, aflate în perfectă armonie.

Desertul? O negresă cu sos de afine/fructe de pădure…

După un așa ospăț, am convenit toți că ar merge o plimbare până pe dealul de vizavi. Așa că am pornit.

La întoarcere, focul din mijlocul terasei (și vișinata, recunosc) ne-a încălzit atât exterior, cât și pe interior…

La masa de seară, ne-am înfruptat din nou cu preparate locale, „de casă”: pateu de bere, brânză de casă cu ardei și chimen, porc la cuptor cu unt, cartofi și morcovi.

Desertul? Clătite cu dulceață și înghețată. Yep, de casă.

Seara ne-a adus împreună în „livingul” de la etajul 1, unde am mai stat la povești și am degustat câteva soiuri de vin. Ce să și faci într-o seară de vineri la Timian Chalet? Îți acorzi timp…

Apoi a sosit și momentul mult așteptat: testul saunei. Pot să recomand oricui acest tip de saună seance, cu uleiuri aromatice, terapeutice. Are multe beneficii și, realizată constant, face o mare diferență pentru sănătate (inimă, circulație, piele, minte…).

După cele 12-15 minute de saună (cu muzică și murmurat Holograf cu neluatul dragostei în veci), am mers în restaurant pentru încă o masă copioasă:

Sâmbătă.

Cel mai bun subtitlu. Am combinat în această zi, în ordinea „intrării în scenă”, următoarele activități:

  • mic dejun a la Timian Chalet:

  • plimbare cu jeepul prin pădurile din Munții Harghita. A venit la fix doza asta de adrenalină (pentru mine, cel puțin), mai ales că „statul degeaba” trei zile la rând (în același loc) nu prea mă caracterizează. 😀

  • popas la Stânca lui Kossuth – poți suprinde acolo niște cadre absolut minunate. Las aici doar câteva. Vedeți și un reel frumușel pe contul meu de Instagram. Dați ș-un follow dacă tot ajungeți pe acolo. 😀

  • degustare de vinuri cu brânzeturi, marca Daniel Botea și Timian Chalet – După umila mea părere, a fost una dintre cele mai faine experiențe de acest gen de până acum. Nu știu de ce, dar am descoperit cum nu se poate mai bine atât gustul vinurilor de pe masă, cât și cel al brânzeturilor Timian, aduse de gazdă. Totul s-a împletit atât de bine și s-au completat senzațiile olfactive într-un mix demențial. Așa că mi-am luat și pentru acasă. Brânzeturi, că vinul a fost… cu măsură.

  • vizită la „vinovatele” de brânzeturile Timian:

  • ceilalți au mâncat și ceva ciorbă de ied (parcă), dar eu nu mă „omor” cu ea, nici nu mi-era foame după cinci feluri de brânză degustate mai devreme, așa că am zis pas.
  • o nouă sesiune de saună și jacuzzi cu hidromasaj… Răsfăț și răsfăț.
  • baie de sunete tibetane” – a fost o experiență complet inedită pentru mine. Și spun complet inedită pentru că nici măcar nu știam că există așa ceva. A fost extrem de relaxantă sesiunea de „ascultat sunete scoase de câteva boluri și instrumente tibetane”, condusă de o doamnă foarte drăguță, ce mi-a răspuns la (deja prea) multele întrebări pe care i le-am adresat imediat după ședință.

  • cină… În cea de-a doua seară la Timian Chalet, am avut parte de o masă de seară deosebită. Am mâncat măduvă de vită cu sos pesto cu usturoi și pâine prăjită. Dacă nu ați mâncat până acum, s-ar putea să nu vă doriți să guști așa ceva. Dar, credeți-mă pe cuvânt, trebuie măcar încercată. Nu spuneți nu din prima. 😀

  • seară plină de obiecte ce încap (sau nu…) într-un geamantan. E un mod foarte bun de a cunoaște mai bine oamenii cu care stai la aceeași masă.. :))

Șiiiiii… bineînțeles, seara s-a încheiat cu un somn odihnitor, binemeritat, zic eu, după toate cele enumerate mai sus. Vă dați seama? Să faci atâtea lucruri atât de faine într-o singură zi! Păi, dacă nu asta înseamnă că timpul are răbdare…

Tu când ți-ai permis ultima dată luxul să te relaxezi?

Și dacă tot v-am povestit cu atâtea detalii despre weekendul meu, haideți să vă redau pe scurt și cele…

5 motive să alegi Timian Chalet pentru un weekend de poveste în Miercurea Ciuc

  • Mâncare bună, sănătoasă

Poți degusta (sau mânca pe săturate, cum preferi) brânzeturi din lapte de capră și lapte de vacă, plus multe alte preparate tradiționale din zona Harghitei (sau nu) – pateu de capră, pateu de bere, cheesecake cu brânză din ferma proprie, măduvă de vită (cu sos pesto a fost de-men-ți-a-lă).

Această prezentare necesită JavaScript.

  • Aer curat

Poți face un foc de tabără pe terasă, un grătar cinstit în zona de barbeque special amenajată, te poți delecta în voie de peisaje pe dealurile din împrejurimile pensiunii, poți face o plimbare (organizată și contra cost) cu jeepul prin pădure (recomandată primăvara până prin octombrie) sau cu sania trasă de cai (iarna).

  • Jacuzzi cu hidromasaj

O cadă învolburată, apă caldă (bucureșteni, ați auzit?), masaj relaxant prin intermediul jeturilor de apă (pentru tot corpul, inclusiv tălpile! *love). Ăsta este un mare DA pentru mine și ai mei umeri greoi 80% din tot timpul anului.
Din rațiuni ce țin de intimitate, nu am făcut poze în jacuzzi sau saună. Dar ne puteți vedea în clipul de mai sus. 😀

Sursă foto: https://facebook.com/timianchalet

  • Saună

După numai două ședințe, am văzut o schimbare în bine, cel puțin la nivel fizic: tenul meu este mai „fericit”, mai luminos, mai uniform.

Sursa foto: https://www.facebook.com/timianchalet

…ceea ce m-a pus pe gânduri (și fapte?) să-mi caut un astfel de loc mai aproape de casă. Unde, eventual, să pot avea parte și de…

  • Masaj relaxant

…terapeutic sau metaterapeutic, cu o baie cu sunete tibetane, de ce nu? 😀

Sursa foto: https://facebook.com/timianchalet

Bonus:

La Timian Chalet, te așteaptă camere decorate cu bun gust, pe care le-am perceput ca făcând parte dintr-un fel de boutique hotel. Fiecare încăpere are o altă denumire, o altă poveste… Pentru cine știe să asculte.

La tot pasul găsești ceva în dreptul căruia să te oprești. Să te oprești și să stai. Să ai răbdare. Fie să faci o poză unui colț instagramabil, să citești o carte de dezvoltare personală (le găsești la fiecare pas) sau să privești în zare dealurile ce așteaptă cuminți căprițele în fiecare dimineață…

Duminică.

A fost ziua în care ne-am luat rămas-bun de la gazde, cu un gând de revedere într-un viitor apropiat, sperăm. Măcar prin intermediul comenzilor online pe care le putem face. Chiar așa! Dacă v-a făcut cu ochiul ceva din acest articol sau de pe pagina lor de facebook, îi puteți contacta și vă vor oferi toate detaliile.

Becze Máthé Gyöngyvér, omul care a avut un vis. Iar acum îl trăiește în fiecare zi…

După un scurt interviu cu Becze Máthé Gyöngyvér, am pornit. Iar pe parcursul drumului, nu conteneam a mă minuna de frumusețile naturii în zona aceasta a României…

Cum ziceam…

Ultima perioadă, mai ales din septembrie încoace, a fost una extrem de solicitantă pentru mine, din multe puncte de vedere. Simțeam cu tot sufletul că am nevoie de o sesiune serioasă de relaxare. O pauză. Și am trăit-o din plin.

Respiro…

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: