Playlistul lunii

Playlistul lunii noiembrie – Play și de la capăt

Știu că nu m-am ținut lună de lună de genul ăsta de articole, dar, ca de obicei, vin și postez aici atunci când simt că aș avea ceva de spus. Bine, între noi fie vorba, de multe ori mă gândesc la câte o situație că ar merita un spațiu pe blogul meu, dar de la gând la faptă e destul de lung drumul. Acum, sâmbătă fiind, m-am așezat la laptop cu o cafea lângă mine și mi-am zis că ar trebui să mai fac Playlistul lunii. S-au adunat câte ceva în ultima vreme..

COMA – Iza

Încep cu această piesă de la COMA pentru că este abia lansată și chiar ea mi-a dat avântul să scriu articolul de față. Eu zic că ar merita să ascultați și alte piese și, la final, dacă v-a plăcut, să dați și un Subscribe:

Deliric – Lasă

Și, ca să continuăm tot pe plaiurile muzicii, vă las spre ascultare piesa asta a lui Deliric, cu care am rezonat și care m-a mișcat din anumite puncte de vedere… (Ca o paranteză, apropo de „mișcat”, am visat azi-noapte cutremur după cutremur după cutremur. Îmi amintesc detalii, imagini ale blocurilor în mișcare, panica… Oare ce-ar putea însemna asta? :D)

Phunk B – Tessellata

Despre Phunk și ale sale clipuri am mai amintit pe aici, aproape că e nelipsit din Playlistul lunii. Dar n-am ce face. 😀 Iar în noiembrie chiar nu avea cum să lipsească de aici, mai ales că am fost la lansarea Tessellata Vol. 2. Concertul a fost organizat în Grădina Monteoru și a adunat o groază de lume. Cu ocazia asta, mi-am cumpărat tricoul cu „100KG – Marfă de preț”. Aștept Moș Nicolae și presimt că voi găsi în ghete un hanorac Phunk…

Dar ce înseamnă, dom’le, Tessellata?

tes·sel·late

/ˈtesəˌlāt/

verb

verb: tessellate 3rd person present: tessellates past tense: tessellated past participle: tessellated gerund or present participle: tessellating verb: tesselate 3rd person present: tesselates gerund or present participle: tesselating past tense: tesselated past participle: tesselated

  1. decorate or cover (a surface) with a pattern of repeated shapes, especially polygons, that fit together closely without gaps or overlapping.: „the pavement is tessellated with slabs of white and rose-colored marble”.

Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu 2022, ediția a IX-a

Nu puteam să trec cu vederea acest clip, mai ales că am fost acolo în seara de 16 noiembrie, atunci când am revenit în sala impresionantă a Ateneului Român. Vă recomand să îl puneți pe TV și să îl ascultați, nu neapărat să îl priviți. Ce s-a întâmplat acolo și cine au fost câștigătorii, v-am povestit în acest articol.

ROAST BATTLE | Sezon 5 – EP. 3 – The Fool Club

Și, ca să nu ne luăm prea mult în serios, vă îndemn să vă uitați la seria Roast Battle, în cazul în care nu o știați deja. Din sezonul ăsta, episodul 3 mi s-a părut cel mai amuzant. Dar nu datorită concurenților, ci a juriului. A fost mega-show!

Ep. 2 – Să Luăm Bullying-ul la Roast | #podcast cu Adrian Nicolae

Și, dacă tot am amintit de Roast Battle, mi se pare o idee foarte bună să vă uitați și la clipul de mai jos, unde veți descoperi un altfel de Adrian Nicolae. Tema se subînțelege din titlu, iar discuția este savuroasă. (Ca bonus, ați putea să vă uitați și la clipul ăsta).

RICKY GERVAIS

Cam orice vedeți de la omul ăsta va fi ceva demn de urmărit. L-am tot auzit menționat prin podcasturile celor din stand-up-ul românesc, dar l-am descoperit mai atent relativ recent.

Am început cu special-urile de pe Netflix, iar acum mă uit la After life. Recomand!

Social media isn’t bad: you’re just using it wrong | Eva Amin | TEDxCherryCreekWomen

Și, ca să încheiem cu ceva educativ, dar și util în viața cea de toate zilele, vă recomand să vă uitați la discursul ăsta de la TED Talk despre social media și diabolizarea acesteia:

Voi aveți ceva recomandări pentru mine? Ați bifat ceva de playlistul lunii noiembrie?

Comments

comments

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!