SuperBlog

Au început înscrierile în competiția cu tine! SuperBlog 2021 este aici!

Doamnelor și domnilor, nu mai este nicio surpriză pentru nimeni: a venit toamna, e timpul pentru SuperBlog! La 1 septembrie s-au deschis înscrierile pentru cea de-a 23-a ediție a celui mai longeviv concurs de blogging creativ din România.

Vă spun sincer: edițiile de toamnă au un loc aparte în inima mea.

Ca de obicei, am onoarea de a mă număra printre bloggerii parteneri ai competiției și voi rămâne aproape în cele două luni de deadline-uri, bucurii și tensiuni, între 1 octombrie – 2 decembrie. Să vă mai spun că de-abia aștept gala din decembrie?

Vă spun sincer: edițiile de toamnă au un loc aparte în inima mea. Mai ales din 2018 încoace. 😀 Asta nu înseamnă că Spring SuperBlog ar fi mai prejos. Doar că simt că adevărata competiție se poartă în aceste două luni. Îmi pare o ediție mai grea, de anduranță, în care îți sunt testate limitele ceva mai mult decât în primăvară.

Eniueiz, mă bucur că SuperBlog a mers mai departe, am trecut cu toții printr-o pandemie, printr-o gală online și o revedere extraordinară în iunie, la Hotel Opal. Da, da, atunci a fost episodul celebru când am rămas înnămoliți în lanul de „lavandă”. Vedeți aici cum am petrecut weekendul acela cu superbloggerii la mare.

Ce trebuie să știi despre SuperBlog

Dacă citești pentru prima dată în viața ta (deși mă îndoiesc) despre această competiție, am câteva lucruri să-ți spun:

  • SuperBlog aduce laolaltă bloggeri care vor să scrie (pentru premii) și sponsori ce își doresc o expunere mai mare în online (și nu numai). Varianta scurtă. :))
  • Ca blogger, te poți înscrie aici. O poți face deja (începând cu 1 septembrie) până la 1 octombrie, atunci când se afișează prima probă. Citește regulamentul să vezi dacă te încadrezi și dă-i înainte!
  • Te poți înscrie și pe parcurs, poți scrie la toate probele (astfel vei deveni finalist) sau doar la acelea care simți că „te coafează”. Dar să știi că s-a întâmplat de multe ori ca un blogger de pe o anumită nișă să câștige o probă total din afara ariei lui de interes. Așa că… eu zic că merită să încerci să scrii pentru toți sponsorii.
  • Pentru că, la finish, vei fi unul dintre finaliști și vei avea prioritate la participarea la Gala SuperBlog. Gala SuperBlog? Un eveniment unde ne întâlnim să felicităm câștigătorii, să ne cunoaștem, să comunicăm offline, să facem poze, să ne construim amintiri din momente mici, dar cu adevărat memorabile. A, da! Și să petrecem, normal! :))

  • Urmărește site-ul super-blog.eu, citește probele cu atenție, respectă cerințele și încearcă să gândești cât mai mult „în afara cutiei”.
  • Înscrie-te în grupul SuperBlog! Neapărat. Te va ajuta foarte mult să-ți clarifici anumite nelămuriri, rămâi la curent cu tot ce întâmplă în competiție, iar atunci când nu știi ceva, întreabă. Comunitatea de acolo este bine închegată și vei primi sfaturi utile chiar de la „adversarii” tăi. Nu-i așa că sună fain? ^_^
  • Competiția datează de prin 2008 și este într-un proces de continuă ajustare. Totul pentru buna desfășurare a concursului. Așadar, dacă ai ceva de spus, nu o face la nervi, ci într-un mod civilizat pe grupul SuperBlog, prin contestație sau direct către organizatori (Albert Budică și Claudia Pătrașcu). Vei vedea că propunerile tale vor fi auzite.
  • Așa cum am zis încă din titlu, SuperBlog înseamnă competiție cu tine însuți ÎN PRIMUL RÂND. Ca în orice alt concurs. Trebuie să dai ce ai TU mai bun, să te depășești TU pe TINE, să crezi că TU poți mai bine de atât. Iar când nu mai poți, să știi că mai poți puțin!

Ar mai fi multe de spus, dar cred că acestea sunt principalele lucruri de știut înainte de toate. În plus, dacă urmărești ce am mai scris despre SuperBlog de-a lungul timpului, te vei lămuri și mai bine. Dar teorie rămâne teorie, practica ne omoară! :)) Dă-i înainte, învață continuu, lasă-ți egoul acasă, fii deschis la nou, încearcă să scrii și altfel, cititorii tăi îți vor rămâne alături, sunt convinsă. Spor și inspirație!

Photo: Daniel Botea

O pisică neagră, invitată la Vocea SuperBlog

Vă las podcastul Vocea SuperBlog (click pe link), înregistrat în urmă cu ceva vreme, în cadrul căruia am oferit și alte sfaturi, idei, gânduri despre primele mele participări, cum a fost ca sponsor în cadrul competiției, ce și cum gândește un jurat (din punctul meu de vedere, biensur), plus multe altele. Audiție plăcută! 😀

Vocea SuperBlog (click pe imagine)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!