Frânturi de suflet

Cele mai importante 5 lucruri pe care le-am învățat de la pisicile mele

Mai întâi de toate, trebuie să vă spun că am iubit animalele de când eram mică. Am crescut cu o pisică în casă, iar acest lucru m-a făcut să-mi doresc să am tot timpul în preajmă o pisică. Acum am două: pe Neagra (de 10 ani) și Sissy (de vreo 8 ani și jumătate).

Este bine știut faptul că pisicile au o personalitate puternică, nu fac ce le dictezi, au propriul ritm (pe care-l împrumută și stăpânilor), își exprimă sentimentele într-un mod aparte și, înainte de toate, sunt foarte diferite între ele. Dincolo de toate astea, am împrumutat mai multe trăsături sau comportamente din traiul alături de ele. Așa că mi-am zis să pun negru pe alb (he, he):

Cele mai importante 5 lucruri pe care le-am învățat de la pisicile mele

  • Nu fi dușmănos. Dar nici prietenos cu oricine așa, random.

Indiferent de cât de grav te-ai certat cu cineva, important e să știi să treci peste orice și să nu porți ranchiună. Ura îți otrăvește sufletul, îți întunecă privirea, te împiedică să fii fericit cu adevărat.

Pisicile mele dorm împreună. Se alintă reciproc, se spală, se pupă, se alintă reciproc. Atunci când nu se bat. :)) Am văzut de-a lungul timpului bătăi în toată regula, alergături prin casă și miorlăieli serioase, dar la final, înainte să adoarmă, se alintau, se spălau, se linișteau reciproc. Cât îmi doresc și eu să am această lejeritate, această putere de iertare.. Încă învăț.

  • Confortul personal este extrem de important.

Nu te uita pe unde mergi, cât de repede te sui pe șifonier sau ce dărâmi în calea ta. Voit sau nu. Până la urmă, confortul tău este singurul care contează. Și, neapărat, alege-ți locurile unde să te întinzi sau să te încolăcești. Unele ciudate, altele ascunse, unele pe.. față. :))

  • Bucură-te de lucrurile mărunte. Ele sunt cărămizile cu care îți construiești succesul.

Ați văzut vreodată o pisică în timp ce se joacă cu un șoricel? Nu vorbesc despre cei (aproape) vii, mă refer la jucărioare. Sau, și mai bine, ați văzut cum se bucură de foșnetul unei hârtii mototolite și aruncate pe podea? De luminița unui laser sau o cutie goală în care să se așeze de parcă acolo începe și se termină lumea lor. Cel mai mult mă inspiră momentele lor de contamplare din fața ferestrei. Magie! Sunt atât de absorbite de peisaj încât uită pentru moment unde se află și par plecate pe alte tărâmuri.. Acelea sunt (și) momentele mele de liniște..

  • Atunci când ceva nu-ți convine așa cum e, încearcă să-l ignori. Sau să.. ye, fuck it!

În traducere liberă, să îți creezi propria bulă. :)) Pisicile au un nivel scăzut de toleranță. Te plac sau nu, fii sigur că îți arată. Ființe complicate de la natură, preferă naturalețea și simplitatea gesturilor.

  • Somnul și mâncarea gustoasă (sănătoasă) trebuie să fie principalele activități ale zilei.

Ți-e foame, dar ai mereu ceva mai important de făcut. Amâni somnul până după miezul nopții și te trezești cu o oră mai devreme să îți poți termina proiectul. Aici mai am muult de lucru cu mine însămi. Nu-mi pot lua ochii (chiar și în acest moment) de la fetele mele, câtă liniște îmi inspiră somnul lor..

E prea dimineață, dar lor le e foame? Nu mai contează nimic. Vin la tine, încearcă mai cu plăcintuțe pe păturică, mai cu un tors în urechea ta.. Dacă așa nu merge, trec la planul B. Lăbuțe peste ochi sau mușcat (ușor) de obraz. Îi simt nasul rece și umed, îi aud miorlăitul mieros și îi mai cer îndurare. Mai lasă-mă un pic, mi-e sooomn! Nimic. Neînduplecată, își duce planul la bun sfârșit. Mă ridic și le dau pliculețul. Mare lecție, mare caracter puternic!

Nu a zis nimeni că o pisică (două, trei, nouă) nu-ți complică viața. Sunt vieți care depind de tine, iar acest lucru înseamnă asumare de responsailități. Înseamnă păr, grijă de sănătatea lor, mâncare, nisip (curat și curățat), înseamnă și miorlăit la orice ușă închisă. :)) DAR! Pisicile mele sunt cea mai constantă prezență din viața mea în ultimii 10 ani! Sunt liniștea mea, iubirile lu’ mama, fericirile mele. Două felii din sufletul meu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!